Sarkazz Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 silent hill - nie podobał mi sie, brutalnyJaka gra taki film , znane motywy z 'the ring'Znane motywy z gry "Silent Hill", gry z 1999 roku... - dziewczynka ktora umarła i msci sie na swiecieMści się na oprawcach, nie na świecie. - dziwne rysunki ktore potem sa obiektami w rzeczywistosciZrozumiałeś fabułę? dodatkowo niepodbał mi sie piramidogłowy. moja ocena 6/10 Echu echu... to jest film dla ludzi którzy grali w gry Silent Hill a nie dla nieboraczków którzy oczekują horroru... swoją drogą bardzo żałuję że przycięli go z 3,5 godziny do dwóch godzin, moze chociaz directors cut wyjdzie na DVD... ale pora wracać do pada i Silent Hilla ;X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Co do Oldboya i koncowki » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ja odebralem to wten sposob. On wie ona nie wie - juz tluamcze. Przez to, ze powiedziala ze go kocha to raz, dwa ze nic nie wskazuje na to aby ktos jej prawde powiedzial, a ze docelowo byla zahipnotyzowana aby go kochac jak mezczyzne a nie ojca wiec nadal go tak kocha. Natomiast on wie poniewaz albo hipnoza sie nie udala albo jemu sie to wogole wyobrazalo. Tak jakby uspokoil swoje sumienie. Woojin powiedzial, ze albo to Deasu i Mido sa podatni na hipnoze albo (tutaj nie pamietam goscia) jest swietnym hipnotyzerem. Ja obstawiam, ze na koncu hipnoza sie nie udala. A on ze szczescia plakal z usmiechem bo po slowach Mido wiedzial, ze ona nie wie Buaha, ale wyszlo. Jezeli ktos nie pamieta koncowki to nawet niech nie czyta spoilera bo nie zrozumie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Jaka gra taki film - bez przesady, az tak brutalna nie była, zeby babe zywcem ze skory obrac albo kolcami wypatroszyć Znane motywy z gry "Silent Hill", gry z 1999 roku... Mści się na oprawcach, nie na świecie. Zrozumiałeś fabułę? - tak ale chodzi o to ze taki sam trick z rysunkami byl w the ring dla mnie to jest wyczerpany motym z the ring, niewinna dziewczynka umiera, po smierci sie mści, znajduje sobie babke ktora zrozumie ze ona jest niewinna i współczuje jej Echu echu... to jest film dla ludzi którzy grali w gry Silent Hill a nie dla nieboraczków którzy oczekują horroru... swoją drogą bardzo żałuję że przycięli go z 3,5 godziny do dwóch godzin, moze chociaz directors cut wyjdzie na DVD... ale pora wracać do pada i Silent Hilla ;X gralem w SH2 i SH4, no i spodziewalem sie nieco innego ( myslalem ze na to miasteczko spadł jakis meteoryt ktory rozniosł zarase i zniszczenie na miasto ), a tu motyw z the ring, no chyba ze dokladnie tak było w sh1 to zwracam honor. W filmie podobala mi sie muzka ( chodz było jej mało ) oraz scenografia ( mgiełka, 'śnieg' ) @Kaeres » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « a jak zinterpretujesz slady krokow na sniegu? Edytowane 3 Września 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ja wczoraj obejrzałem "Life of David Gale", o którym tu burzliwie dyskutowano. BARDZO mi sie podobał, pełen zaskoczeń, interesująca fabułą, świetna gra aktorska. Zupełnie niespodziewane zakończenie - przynajmniej dla mnie - które było lekko szokujące. POLECAM film każdemu, dla mnie naprawdę genialne kino. Oceny nie stawiam, ale po prostu uważam, że każdy ten film powinien obejrzeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Dawno temu oldboya ogladalem i nie wiem o czym wy mowicie. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ze niby co ona wie, czego nie wie on? Albo co on wie razem z nia? Albo co ona wie, a on nie? :lol2: Z tego co pamietam to on wiedzial ze to byla jego corka, wiec na pewno on wie :lol:. Edytowane 3 Września 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 gralem w SH2 i SH4Film jest w całości oparty na Silent Hill 1. Kontynuacją Silent Hill 1 jest gra Silent Hill 3. No więc jak grałeś tylko w 2 i 4 to faktycznie możesz to tak odbierać... Dawno temu oldboya ogladalem i nie wiem o czym wy mowicie.Ech, mówimy o ostatniej scenie, która zedcydowanie nie jest jednoznaczna bo nie wiadomo czy hipnoza się udała, pomimo kroków na śniegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) @Kaeres » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « No przeciez to byly jego slady. Bo przy hipnozie siedzial na krzesle, a po ocknieciu i przejsciu kilkunastu metrow juz tam gdzie sie obejmowal z Mido Edytowane 3 Września 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 The Listening (In Ascolto) - imdb Bedac Wlochem i nie majac wielkich nazwisk w obsadzie mozna zrobic calkiem przyzwoity szpiegowski thriller.... ach ci niedobrzy Amerykanie i ich Echelon. Bez rewelacji, ale warty obejrzenia. 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Jako jeden z wielu wypowiem się o Silent Hill. Otóż film na prawdę BARDZO DOBRY. Muzyka, efekty, momenty ciszy... Gdy zaczynała się ta syrena - drżałem :) Warto obejrzeć, ale nie samemu, daje po kościach, że tak ujmę. Klimat, i w ogóle - 10/10 bardzo dobry horror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 The Shawshank Redemption Piekny film, a raczej dzieło. 10/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Terminator 3 - Pfff tragedia. W sumie to tylko przeciagniecie poprzednich wersji. Zeby nikt nie zapomnial o slynnym terminatorze, film odrazu widac zrobiony z zalozeniem powstania 4. 6/10 + za efekty. Szeregowiec Dolot - dobra bajka, ale czasami nudna. Na nudna niedziele nadaje sie, ale musicie miec Kobiete i pizzze obok, abyscie nie zasneli :>. 7/10 + za tematyke II wojny swiatowej. Czlowiek Pies - dobry film, osobiscie mi sie podobal, ale dla plci pieknej jest zbyt drastyczny (wiem ze wspolnego seansu) :). 7/10 + za niesamowite zdolnosci glownego aktora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 costi - mam fajnego linka dla Ciebie na temat tych rozmow telefonicznych http://www.dysydent.home.pl/index_pliki/911k_zagadka.htm warto przeczytac nie chce juz wracac do wydarzen z 11 wrzesnia, powiem tylko, ze nigdy nie bede w 100% pewien tego co tam tak naprawde sie wydarzylo... a co do UNITED96 to takze mi sie podobal, chyba dalem 7/10 czy cos takiego wczesniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Ktory to link tylko potwierdza to, co napisalem. W dodatku testy opisane w tym artykule robili nad miastem, a nie pustym polem. Zeby nie bylo - nie czepiam sie rozmow przez telefony satelitarne zamontowane na pokladzie samolotu (w oparciach siedzen), tylko gadek przez prywatne komorki (w pewnym momencie rozmawia kilka osob na raz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Silent Hill - mimo iz nie gralem w zadnego Silent Hilla i pewnie polowy ukrytych znaczen i odnosnikow do gierki nie dostrzeglem, film jest calkiem calkiem. Nie spodziewalem sie czegos co mnie do zawalu doprowadzi, poniewaz juz wczesniej odradzailisce takie podejscie. Film zasluzyl na dobra ocene z powodu klimatu jaki zostal stworzony i calej tej bajeczki o demonach. 7/10 ps. nie gralem w zadna czesc poniewaz mechanika tego typu gier mnie letko mowiac wkurza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Miami Vice - spodziewalem sie czego wiekszego, beznadziejna strzelanka na koncu 4.5/10 Click - jedyny w swoim rodzaju scenariusz (?) czasami niezly humor, milo sie oglada 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 V jak Vandetta - niezły filmik. Ciekawa wizja przyszłosci ;) 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Apocalypse now - kultowy film o wietnamie. Pokazane przezycia ludzi jakie mieli w czasie tej wojny. Co sie z ludzmi dzieje podczas horroru. Ku*** glowa mnie rozbolala po tym filmie. Po calym kulcie jakim otaczany jest ten film skupilem sie na nim i czekalem i czekalem i czekalem. 2 godziny i 50 minut totalnie glupiej historii. Co za bezsensowna fabula ! O matko ! Jedynie gra aktorow to poezja. Jezeli ktos chce zobaczyc warsztat najlepszego aktorstwa to powinien potraktowac ten film jako instruktarzowy. Film - 6/10 (w tym 2pkt za sceny "napalm o poranku", wiesniaczka z granatem, itp., 2pkt za muzyke). Gra aktorow - mistrzostwo swiata 9/10 Edytowane 6 Września 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 2 godziny i 50 minut totalnie glupiej historii. Co za bezsensowna fabula ! O matko ! A czytal Ty "Jadro ciemnosci" naszego rodaka? Nie bede bronic tego filmu, bo i nie widze takiej potrzeby - ale okreslenie, ze jest to jedno z najwazniejszych dziel filmowych wszechczasow wcale nie jest - moim zdaniem - przesadzone. A skoro jestesmy juz przy Wietnamie - polecam Lowce Jeleni oraz Pluton. Plus na deser Urodzony Czwartego Lipca i Pomiedzy Niebem i Ziemia (Heaven & Earth) - te dwa ostatnie Olivera Stone'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Nie, nie czytal. Po co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Nie, nie czytal. Po co ? Film jest oparty na tej powiesci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Nie nie nie, pomalutku. Ja ocenialem film. Szczerze to malo mnie obchodzi ksiazka czy ksiazka i film razem wziete. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 A czytal Ty "Jadro ciemnosci" naszego rodaka?To może omówisz tę książkę w odpowiednim wątku? Z chęcią poczytam, bo nic o niej nie słyszałam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 To może omówisz tę książkę w odpowiednim wątku? Z chęcią poczytam, bo nic o niej nie słyszałam.Ba, to nawet obowiązkowa lektura dla 3 klasy liceum. I bardzo krótka, więc wypada nadrobić zaległości bo daje do myślenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Ba, to nawet obowiązkowa lektura dla 3 klasy liceum. I bardzo krótka, więc wypada nadrobić zaległości bo daje do myślenia.Litości, nie chodziłam do liceum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Nie nie nie, pomalutku. Ja ocenialem film. Szczerze to malo mnie obchodzi ksiazka czy ksiazka i film razem wziete. Ok. Pomalutku. Pokazane przezycia ludzi jakie mieli w czasie tej wojny. Co sie z ludzmi dzieje podczas horroru. Okresle to tak: Bzdura. Niedostateczny z interpretacji. To tak, jakbys o Tanczac w Ciemnosciach napisal, ze to musical pokazujacy niedole niewidomej pracownicy zakladow metalurgicznych. Niby wszystko ok, ale czegos tu brakuje, nie sadzisz? Po calym kulcie jakim otaczany jest ten film skupilem sie na nim i czekalem i czekalem i czekalem. Moze za bardzo sie skupiales zamiast po prostu ogladac go ze zwykla uwaga? Co za bezsensowna fabula ! O matko ! Co w niej jest tak bezsensownego? Wyslanie pojedynczego zolnierza na taka misje? Droga jaka on przebywa - droga ktora go nota bene zmienia wewnetrznie? Czy moze fakt, ze Kurtz dopuscil do takiego a nie innego zakonczenia? Film - 6/10 (w tym 2pkt za sceny "napalm o poranku", wiesniaczka z granatem, itp., 2pkt za muzyke). Zapomniales o dialogach. Szczegolnie jednym. Tym najwazniejszym. Zapomniales o spotkaniu z diablem. I o zle, o ktorym opowiada ta historia. Czy Kurtz byl szalony? To co powiedziec nalezy o Francuzach (w wersji rezyserskiej), czy o poruczniku (?) majacym hopla na punkcie surfingu, przelozonych naszego kapitana, ktorzy nie skaza swych sumien bezposrednim poleceniem zabicia kogos, kroliczki Playboya... Wojna? W tym filmie w zasadzie jej nie pokazano. Jednak wskaz mi drugi film mowiacy o wojnie w sposob bardziej stanowczy - wprost walacy po oczach, krzyczacy, ze wojna to zlo i absolutny bezsens. No i... "uczymy naszych zolnierzy strzelac, zabijac, zrzucac napalm na wioski pelne cywilow a nie pozwalamy im namalowac na samolotach slowa fuck" Czyz to nie ironiczne? A co do znajomosci Jadra Ciemnosci (przyda sie takze znajomosc Boskiej Komedii Dantego - film w piekny i naprawde sugestywny sposob pokazuje wedrowke bohatera przez kolejne kregi piekielne - az do samego jadra ciemnosci. Szalenstwo, rozwiazlosc, morderstwo, niepohamowanie w zabawie... Czy tu czegokolwiek brakuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Wracajac do Czasu Apokalipsy to imo jest to jeden z najlepszych filmow, ktore pietnuja wojne. Dosyc dawno go ogladalem, ale wrazenie zrobil na mnie niesamowite i sklanial do glebszych przemyslen na temat wojny w Wietnamie. Byc moze nie kazdy zrozumial jego przeslanie. ;) Z wojennej tematyki polecam Beast of war. Film nie jest znany co nie znaczy, ze nie jest wart obejrzenia. ;) Swietnie ukazana zostala w nim historia zalogi czolgu armii sowieckiej i podazajacych za nimi partyzantki afganskiej. Warto obejrzec. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Wracajac do Czasu Apokalipsy (...) Byc moze nie kazdy zrozumial jego przeslanie. ;)Nie potrzebna ironia. Rozumiem filmy bardzo dobrze. Mnie Czas Apokalipsy nie siadl i to dobitnie. Nie bede bronil swoich racji bo nie musze tego robic tak jak Wy przekonujac mnie do filmu. Odebralem go inaczej niz Wy. Moze za pozno go widzialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Moze za pozno go widzialem. ...lub za wczesnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Czy naprawde nie zrozumialem filmu aby mi sie nie podobal ? Byl na poziomie srednio rozwinietego czlowieka i nie potrzebny IQ 160. Jezeli wojna w Wietnamie to tylko Pluton. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Jezeli wojna w Wietnamie to tylko Pluton.Dla mnie to będą: "Łowca jeleni" i "Ofiary wojny". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...