Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Hot Fuzz - tykal to ktos ? Jesli tak to prosil bym o ocene bo z opisu wydaje sie ciekawe, oceny tez ma dobre.

Troche pozno ... Swiadek Koronny - Film polski i to widac, gdzies w srodku filmy zaczynalem juz ziewac, niezbyt wiele akcji ogolnie nuda 5/10 - bylo by 4 ale ze to Polski film ...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ex, The - w miarę przyjemna i nienudna komedyjka, choć schematy podobne już nie raz były. -3/5

Because I Said So (A właśnie, że tak!) - blee, w sumie na pierwszy rzut oka normalny film ale schematy powielane już wielokrotnie; no i oczywiście z deka nudny. 2/5

Taxi 4 - lol... niestety nawet tego nie można tutaj powiedzieć... kompletny syf i dno, bełkot francuzów + zero akcji; niesamowicie nudny. 1/5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taxi 4 prezentuje swietna tendecje spadkowa tej serii. Im dalej tym wiekszy shit produkuja. 3/10

The Fountain film mnie maksymalnie wkrecil, niby od poczatku wiadomo o co chodzi, ale ukazane jest to w taki sposob ze nie bylem w stanie sie oderwac. 8/10 ocena taka bo za szybko wiadomo o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiertelna gorączka - lecialo to wlasnie na TVP jako horror. OMG z bratem pękalismy ze smiechu, nigdy sie nie usmialem na jakimkolwiek filmie jak na tym, zmiazdzyl mnie totalnie, każda klatka tego filmu przyprawiala mnie o smiech, jak dla mnie must see.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiertelna gorączka - lecialo to wlasnie na TVP jako horror. OMG z bratem pękalismy ze smiechu, nigdy sie nie usmialem na jakimkolwiek filmie jak na tym, zmiazdzyl mnie totalnie, każda klatka tego filmu przyprawiala mnie o smiech, jak dla mnie must see.

No to masz dziwne poczucie humoru ;]

Ja oglądnąłem początek bo skojarzył mi się z the butcher , jak zobaczyłem co to tak naprawdę jest po przełączałem na inne kanały jako że nie widziałem nic ciekawszego zostaawiłem i poszedłem na kompa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Na poczatku tez mi film nie podszedl, ale potem to już wymiękałem, film jest tak beznadziejny że aż śmieszny, te żałosne teksty, sceny walki i ogólnie całość wypadają jak komedia a nie horror, a może i w sumie film miał być taki? W każdym razie nie wierzyłem w to co oglądałem, jak można zrobic tak chory, beznadziejny i śmieszny zarazem film [;

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak poza tematem na jaki film w tym roku najbardziej czekacie ?

Ja na Transformers, przy spotach i zwiastumach poprostu wymiekam xD W kinie na tym bede napewno, DVD tez kupie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Disturbia - taki prosty thriller na oglądanie po ciężkim dniu, kiedy ostatnia rzecz na jaką masz ochotę to myślenie :wink: Bardzo przewidywalny, z początku śmieszny, a pod koniec zgodny z typem, do którego zostal zaklasyfikowany. Nie jest to pozycja "must seen", ale nie zaszkodzi obejrzeć w wolnym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladam Departed, 40 min i film jest nudny i glupi jak but, srednio rozumiem o co chodzi bo ciagle jakies [ciach!]ly gadaja.

Moze ogladac pierwowzor 'Infernal Affairs' zamiast tego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wakacje Pana Jasia Fasoli- 1.5/10. Jeżeli ktoś lubił oglądać Fasole, a intro z serialu za każdym razem rozśmieszało, niech odpuścii ten film. Jest zupełnie bez humoru, nudny, głupi itp. beznadzieja. Nie ma jak porównywać ani z serilem, ani z poprzednim pełnometrażowym filmem.

Serenity- 3/10 Wg. niektórych, to najlepszy film sf ostatnich 30 lat. Widocznie nie oglądali nic więcej. Nie polecam- taki trochę lepszy Wing Commander pasujący na serial (z tego się wywodzi) niżeli film.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladam Departed, 40 min i film jest nudny i glupi jak but, srednio rozumiem o co chodzi bo ciagle jakies [ciach!]ly gadaja.

Moze ogladac pierwowzor 'Infernal Affairs' zamiast tego ?

Lepiej nie jezeli departed nie rozumiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej nie jezeli departed nie rozumiesz.

widzialem trudniejsze w odbiorze filmy, dla mnie jest jakos glupio zrobiony ze mnie krew zalewa.

powiedz lepiej co z ta muzyka jest nei tak w Infernal Affairs ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pioorek

Departed - wykolejony? O to wam chodzi? Tez nie rozumiem czego mozna tutaj nie kapować, ogólnie film spoko.

:lol: No to ostro mi sie popieprzylo, ale pora robi swoje.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sunshine

Film jest całkiem niezły, choć nie powala (aczkolwiek w kinie niektóre ujęcia robią wrażenie). Z początku wydaje się, że potraktowano temat poważnie, starając się przedstawić w miarę realistycznie podejście do takiej wyprawy (choć już sam pomysł jest trochę nierealny, bardzo mi to przypomina The Core). Ostatecznie jednak jest pod tym względem solidnie przegięty. Ogólnie jest to film bardziej kinowy ze względu na efekty.

Czytałem właśnie wcześniejsze posty i porównywano ten film do Event Horizon. Tak się składa, że oglądałem go kilka tygodni temu i uważam, że Sunshine jest lepszy. Event Horizon to tani horror - pomysł dobry ale cała reszta słaba.

Bridge to Terabithia

Bardzo podobał mi się ten film, chociaż amatorów kina akcji raczej nie zachęcam ;). Jest to prosta historia opowiedziana w dobry sposób. Film ten musiał chyba trącić we mnie jakąś strunę, bo trudno mi przywołać jakiś konkretny powód dla którego warto go obejrzeć... chyba po prostu urzekła mnie postać Leslie. Ale podejrzewam, że wielu film ten może znudzić (tak jak mnie nudzi ostatnio bardzo wiele filmów, których nie mogę nawet zdzierżyć do końca). Ten jednak do mnie trafił, więc jeśli ktoś uważa że jest w nastroju na takie kino to bardzo polecam, na mnie zrobił wrażenie.

Terry Pratchett's Hogfather

Świetny film. Nie jest to tak naprawdę komedia, mimo że są w nim zabawne sceny i dialogi, nie zaśmiałem się ani razu (co najwyżej uśmiechnąłem). Naprawdę rewelacyjne wykonanie (widać bardzo wyraźnie, że maska Śmierci jest sztuczna, ale w ogóle to nie razi), dobre aktorstwo, a przede wszystkim specyficzny klimat. No i do tego oczywiście Susan, która jest przepiękna (szczególnie jak się zezłości ;) ).

Saw 3

Najkrócej podsumowując - "ileż można". Pierwsza część robiła wrażenie, ale potem to już tylko odgrzewane kotlety. Co można powiedzieć o trójce... próba zszokowania widza jeszcze brutalniejszymi scenami, niby super zakręcona gra tego całego mistrza zbrodni, tylko że jak już się wszystko wyjaśnia to jakoś ziewać mi się chciało... momentami niedobrze się robi. Poza tym pokazane są trochę kulisy przygotowań do pułapek które były we wcześniejszych częściach, ale to też raczej nieciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serenity- 3/10 Wg. niektórych, to najlepszy film sf ostatnich 30 lat. Widocznie nie oglądali nic więcej. Nie polecam- taki trochę lepszy Wing Commander pasujący na serial (z tego się wywodzi) niżeli film.

Serenity jest zakończeniem serialu Firefly - bez jego obejrzenia film jest po prostu chaotyczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak poza tematem na jaki film w tym roku najbardziej czekacie ?

Ja na Transformers, przy spotach i zwiastumach poprostu wymiekam xD W kinie na tym bede napewno, DVD tez kupie.

Pozdrawiam

Jak wyżej, też czekam na Transformers. Prócz tego to Piraci z Karaibów: Na krańcu świata (25 maja). Edytowane przez el_gringo_dado

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi