sztandar Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Bardzo uproszczona i lekka jest ta "arytmetyka", ale i tak niezła jak na film pouczająco-edukacyjny z morałem dla amerykanów (tych mniej rozgarniętych). Kto widział trochę filmów (nie tylko fabularnych lecz także archiwalnych), przeczytał parę książek i jest w temacie, tego film nie powinien szczególnie zachwycić ani tym bardziej zszokować. Zgadzam się w 100% obraz życia w obozie lekko "wygładzony" i nie tak bardzo drastyczny jak w książkach/wspomnieniach obozowych,ale mimo wszystko wart obejrzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 ja od ultimatum bourne'a podchodze chyba z 4 raz i zawsze jak konczy sie jakas zadyma to zasypiam :P chyba musze go w dzien skonczyc ogladac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Die Hard 4 o jejku jakie ta efekty były. Brus jak zawsze ponadczasowy. Film można obejrzeć. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 The Shooter Niezly film akcji o dzielnym sniperze (jezeli poszedlbym do wojska zostalbym wlasnie sniperem :)) ktory walczy z niedobrymi politykami. Troszke oklepany schemacik, ale swietnie nadajacy sie do tego typu produkcji. Warto obejrzec. Gdzies wczesniej obila sie mi o oczy wypowiedz ktoregos z uzytkownikow ze Shooter jest lepszy niz Die Hard 4, z tym jednak zgodzic sie nie moge. W obu jest minimalna dawka realizmu, ale szklana pulapka ma za to duzo wiecej humoru i polotu ;p A wiec 7/10 Deer Hunter Kolejny klasyk, ktory zasluguje na to miano. Wkoncu udalo mi sie znalezc czas, natchnienie i napisy na ten film. Bylo warto. Genialna gra De Niro oraz pana Walkena, nie wiem czy dostali za to oscara, ale wg mnie powinni. Film nie skupia sie na samej wojnie lecz na tym jak wyglada zycie zolnierza przed i po misji, jak wiele sie w nim zmienia i jak ciezko wrocic do rzeczywistosci ( o ile sie zdoła wrocic zywym). Do tego dochodzi trzymajaca w napieciu do ostatniego pykniecia chora gra w rosyjska ruletke. ps. juz nie chce byc snajperem ;p 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) Death Proof 10/10 polecam, aczkolwiek może nie przypaść do gustu każdemu. Scenariusz może i napisany na kiblu ale ja po prostu uwielbiam styl Tarantino (dialogi!). Oglądać bez napisów. Edytowane 1 Września 2007 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 No właśnie czeka na obejrzenie ;] Shooter vs Die Hard 4.0 ?...znów się narażę i wybiorę tego pierwszego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Death Proof 10/10 polecam, aczkolwiek może nie przypaść do gustu każdemu. Scenariusz może i napisany na kiblu ale ja po prostu uwielbiam styl Tarantino (dialogi!). Oglądać bez napisów.Wlasnie skonczylem, 11/10 !!! MISTRZ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 No właśnie czeka na obejrzenie ;] Shooter vs Die Hard 4.0 ?...znów się narażę i wybiorę tego pierwszego... Die Hard 4.0? dla mnie kiszka , wiało nudą , fabuła bardzo słaba. Bruce jedynie uyratował ten film od porażki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Bruce jest ikona tego filmu wiec zdanie typu "Bruce jedynie uyratował ten film od porażki" jest chyba troche dziwne. Poza tym nie wiem jak w w filmie akcji (gdziej tej akcji jest naprawde sporo) wieje nuda :D no ale o gustach sie nie dyskutuje wiec zamykam sie... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Death Proof 10/10 polecam, aczkolwiek może nie przypaść do gustu każdemu. Scenariusz może i napisany na kiblu ale ja po prostu uwielbiam styl Tarantino (dialogi!). Oglądać bez napisów. Dokladnie nie kazdemu sie podoba styl tarantino i dlatego niektorzy slabo to oceniaja , ale ja jestem jak najbardziej za ;-). Ode mnie 4+/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Ja własnie obejrzalem Gattaca super film, fajnie sie ogladalo w hdtv :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 The Simpson movie teksty rozwalają mało sie nie popłakałem ze śmiechu :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Z moje strony filmy godne polecenia: Transformers Fracture Shooter Rush Hour 3 Knocked Up Interview Mr. Brooks Grindhouse Edytowane 2 Września 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Snatch. - 10/10 Mr. Brooks - 9/10 Grindhouse vol.1. Death Proof - 9/10 Fracture - 8,5/10 The Illusionist - 9/10 The Prestige - 9/10 The Bourne Ultimatum - 7/10 The Pursuit Of Happyness - 8/10 :) Edytowane 2 Września 2007 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Jesli w Szklanej Pulapce 4 wieje nuda? Przeciez ten filmik apatuje akcją, nie ma chwili zeby cos sie nie dzialo. Tego oczekiwalem i to własnie dostalem. Zeby nie bylo - nie jestem fanem tej serii, poprostu subiektywnie oceniam te dwa filmy. Z nikim wojen na ten temat prowadzic nie bede ;) The Sixth Sense Film bardzo dobry, do momentu przelomowej sceny (9/10 jak nic). Pozniej jest juz filmem genialnym. Koncowka zabija i wgniata w fotel. Do teraz jestem w szoku. Swietna rola Bruca i dzieciaka - czubka. Jak ja sie ciesze, ze nikt wczesneij nie zdradzil mi glownego motywu. 10/10 Wild Hogs Jedna z lepszych komedi, jaka mialem okazje ostatnio ogladac. Zbyt wyszukanego humoru tu nie znajdziemy, ale jest duzo akcji, podczas ktorych nie da sie nie zasmiac. Warto obejrzec na poprawienie nastroju ;) 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Grindhouse vol.1. Death Proof - hmm w sumie nie jest źle, daje 8/10 Spiderman 3 - utrzymany na podobnym poziomie jak poprzednie części 8/10 The Guardian - zaskakująco dobry film z costnerem - 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Grindhouse v.1 moze nie przejdzie do kanonow kina jak Pulp Fiction ale trzeba to zobaczyc. Prowadzenie dialogow u Tarantino to cos szczegolnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Redline żenada film się nie klei żadnej fabuły. Jedyny + to laski i samochody. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 no bo wlasnie po to jest ten "film" (laski i samochody, w sumie to jedna laska) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 The Bourne Ultimatum - Najlepszy film akcji jaki widzialem od dluzszego czasu. Wszystkie Die Hardy moga sie schowac. Akcje wiadomo, ze nieprawdopodobne, ale przynajmniej film trzyma w napieciu do konca. 9,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Wszystkie Die Hardy moga sie schowac DH4.0 a i owszem...ale żeby reszta ?... nei zgadzam się zdecydowanie... a co do samego filmu...ogólnie ok, ale to i tak popłuczyna po książce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Steel Toes coś jak Fanatyk, American History X Przyjemnie sie go oglądało a spodziewałem się że będzie mizerny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Redline żenada film się nie klei żadnej fabuły. Jedyny + to laski i samochody. :DIHMO żenady żadnej nie widziałem. Oglądnąłem ten film i wcale się nie rozczarowałęm bo niczego lepszego się nie spodziewałem. Ładne laski, świetne samochody, dośc dobre wyścigi, choćby dobrze zrobiony motyw z latającym lambo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Ultimatum Bournea - kawał dobrego kina akcji, bardzo przyjemnie mi się to oglądało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Ultimatum Bournea - kawał dobrego kina akcji, bardzo przyjemnie mi się to oglądało. O to to, ani sekundy sie nie nudzilem. Wreszcie zabralem sie do Grindhouse - Deathproof. Genialne dialogi, świetny, tarantinowski klimat, w/g mnie hit tego roku (ale jestem fanboyem Tarantino, więc opinia NIE jest obiektywna) - 10/10 Next - nawet niegłupie, w miarę trzyma w napięciu, no i Nicolas Cage oraz Julianne Moore - klasa sama w sobie. Dobre kino akcji. 7.5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Transformers - gdyby nie efekty specjalne, ten film byłby niczym, ale ponieważ były to chyba najlepsze fx jakie widziałem w życiu (pomijam 99% cgi star wars crapfest) jestem skłonny postawić mu solidną 8/10. Jeden z niewielu filmów IMO, którego oglądanie na małym ekranie bez solidnego nagłośnienia naprawdę mija się z celem. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Motyw z transformującym x360 mnie rozwalił ;) Edytowane 7 Września 2007 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Ultimatum Bourne'a - pozytywne zaskoczenie...dobre zwieńczenie trylogii, szybkie, efektowne i nie przegadane... z książką wiele wspólnego nie ma (co było wiadome od początku), mimo to...8+/10 bez wahania...po prostu fajny (imho) film... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) Fracture - film po prostu istne arcydzielo, Anthony Hopkins... Dobry motyw przewodni, napiecie od poczatku do samego konca. Majstersztyk, jak dla mnie 9+/10 Rok: 2007 Gatunek: Thriller Czas trwania: 113 min Produkcja: USA Studio: New Line Cinema Dystrybutor w Polsce: Warner Bros. Poland Oficjalna strona internetowa: Fracture: Słaby Punkt Edytowane 8 Września 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Fracture - film po prostu istne arcydzielo, Anthony Hopkins... Dobry motyw przewodni, napiecie od poczatku do samego konca. Majstersztyk, jak dla mnie 9+/10 Rok: 2007 Gatunek: Thriller Czas trwania: 113 min Produkcja: USA Studio: New Line Cinema Dystrybutor w Polsce: Warner Bros. Poland Oficjalna strona internetowa: Fracture: Słaby Punkt Mi też się bardzo podobał, Hopkins jak zwykle zagrał niesamowicie+dobra końcówka. mniam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 (edytowane) Ultimatum wiecie kogo - popieram wszystkie opinie pozytywne o tym filmie. Akcje jak Bourne robi z agentow CIA przy[gluteus maximus]sow sa po prostu swietne. Siedzi sie przy tym jak na szpilkach. Wszystko sie bardzo szybko dzieje a pomimo tego tak poprowadzona jest kamera, ze wszystko wiemy. Operator jest jakims geniuszem. Akcja wypadku radiowozem wbila mnie w fotel. Przyznaje, ze widzialem to na divx na 29" i zaluje, ze nie bylem w kinie. Namawiam wiec na kinowa wersje bo zjedziecie z fotela przy tej akcji. Ostatnio ciezko o lepszy film szpiegowski. Ta trylogia przejdzie do kanonow kina. Swietna seria. Edytowane 10 Września 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...