Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo uproszczona i lekka jest ta "arytmetyka", ale i tak niezła jak na film pouczająco-edukacyjny z morałem dla amerykanów (tych mniej rozgarniętych). Kto widział trochę filmów (nie tylko fabularnych lecz także archiwalnych), przeczytał parę książek i jest w temacie, tego film nie powinien szczególnie zachwycić ani tym bardziej zszokować.

Zgadzam się w 100% obraz życia w obozie lekko "wygładzony" i nie tak bardzo drastyczny jak w książkach/wspomnieniach obozowych,ale mimo wszystko wart obejrzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Shooter

Niezly film akcji o dzielnym sniperze (jezeli poszedlbym do wojska zostalbym wlasnie sniperem :)) ktory walczy z niedobrymi politykami. Troszke oklepany schemacik, ale swietnie nadajacy sie do tego typu produkcji. Warto obejrzec. Gdzies wczesniej obila sie mi o oczy wypowiedz ktoregos z uzytkownikow ze Shooter jest lepszy niz Die Hard 4, z tym jednak zgodzic sie nie moge. W obu jest minimalna dawka realizmu, ale szklana pulapka ma za to duzo wiecej humoru i polotu ;p

A wiec

7/10

Deer Hunter

Kolejny klasyk, ktory zasluguje na to miano. Wkoncu udalo mi sie znalezc czas, natchnienie i napisy na ten film. Bylo warto. Genialna gra De Niro oraz pana Walkena, nie wiem czy dostali za to oscara, ale wg mnie powinni. Film nie skupia sie na samej wojnie lecz na tym jak wyglada zycie zolnierza przed i po misji, jak wiele sie w nim zmienia i jak ciezko wrocic do rzeczywistosci ( o ile sie zdoła wrocic zywym). Do tego dochodzi trzymajaca w napieciu do ostatniego pykniecia chora gra w rosyjska ruletke.

ps. juz nie chce byc snajperem ;p

9/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Death Proof 10/10 polecam, aczkolwiek może nie przypaść do gustu każdemu. Scenariusz może i napisany na kiblu ale ja po prostu uwielbiam styl Tarantino (dialogi!). Oglądać bez napisów.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bruce jest ikona tego filmu wiec zdanie typu "Bruce jedynie uyratował ten film od porażki" jest chyba troche dziwne. Poza tym nie wiem jak w w filmie akcji (gdziej tej akcji jest naprawde sporo) wieje nuda :D no ale o gustach sie nie dyskutuje wiec zamykam sie... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Death Proof 10/10 polecam, aczkolwiek może nie przypaść do gustu każdemu. Scenariusz może i napisany na kiblu ale ja po prostu uwielbiam styl Tarantino (dialogi!). Oglądać bez napisów.

Dokladnie nie kazdemu sie podoba styl tarantino i dlatego niektorzy slabo to oceniaja , ale ja jestem jak najbardziej za ;-). Ode mnie 4+/5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snatch. - 10/10

Mr. Brooks - 9/10

Grindhouse vol.1. Death Proof - 9/10

Fracture - 8,5/10

The Illusionist - 9/10

The Prestige - 9/10

The Bourne Ultimatum - 7/10

The Pursuit Of Happyness - 8/10

:)

Edytowane przez eragonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli w Szklanej Pulapce 4 wieje nuda? Przeciez ten filmik apatuje akcją, nie ma chwili zeby cos sie nie dzialo. Tego oczekiwalem i to własnie dostalem. Zeby nie bylo - nie jestem fanem tej serii, poprostu subiektywnie oceniam te dwa filmy. Z nikim wojen na ten temat prowadzic nie bede ;)

The Sixth Sense

Film bardzo dobry, do momentu przelomowej sceny (9/10 jak nic). Pozniej jest juz filmem genialnym. Koncowka zabija i wgniata w fotel. Do teraz jestem w szoku. Swietna rola Bruca i dzieciaka - czubka. Jak ja sie ciesze, ze nikt wczesneij nie zdradzil mi glownego motywu.

10/10

Wild Hogs

Jedna z lepszych komedi, jaka mialem okazje ostatnio ogladac. Zbyt wyszukanego humoru tu nie znajdziemy, ale jest duzo akcji, podczas ktorych nie da sie nie zasmiac. Warto obejrzec na poprawienie nastroju ;)

7/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Bourne Ultimatum - Najlepszy film akcji jaki widzialem od dluzszego czasu. Wszystkie Die Hardy moga sie schowac. Akcje wiadomo, ze nieprawdopodobne, ale przynajmniej film trzyma w napieciu do konca. 9,5/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Redline żenada film się nie klei żadnej fabuły. Jedyny + to laski i samochody. :D

IHMO żenady żadnej nie widziałem. Oglądnąłem ten film i wcale się nie rozczarowałęm bo niczego lepszego się nie spodziewałem. Ładne laski, świetne samochody, dośc dobre wyścigi, choćby dobrze zrobiony motyw z latającym lambo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ultimatum Bournea - kawał dobrego kina akcji, bardzo przyjemnie mi się to oglądało.

O to to, ani sekundy sie nie nudzilem.

Wreszcie zabralem sie do Grindhouse - Deathproof. Genialne dialogi, świetny, tarantinowski klimat, w/g mnie hit tego roku (ale jestem fanboyem Tarantino, więc opinia NIE jest obiektywna) - 10/10

Next - nawet niegłupie, w miarę trzyma w napięciu, no i Nicolas Cage oraz Julianne Moore - klasa sama w sobie. Dobre kino akcji. 7.5/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Transformers - gdyby nie efekty specjalne, ten film byłby niczym, ale ponieważ były to chyba najlepsze fx jakie widziałem w życiu (pomijam 99% cgi star wars crapfest) jestem skłonny postawić mu solidną 8/10. Jeden z niewielu filmów IMO, którego oglądanie na małym ekranie bez solidnego nagłośnienia naprawdę mija się z celem.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Motyw z transformującym x360 mnie rozwalił ;)
Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ultimatum Bourne'a - pozytywne zaskoczenie...dobre zwieńczenie trylogii, szybkie, efektowne i nie przegadane...

z książką wiele wspólnego nie ma (co było wiadome od początku), mimo to...8+/10 bez wahania...po prostu fajny (imho) film...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fracture - film po prostu istne arcydzielo, Anthony Hopkins... Dobry motyw przewodni, napiecie od poczatku do samego konca. Majstersztyk, jak dla mnie 9+/10

Rok: 2007

Gatunek: Thriller

Czas trwania: 113 min

Produkcja: USA

Studio: New Line Cinema

Dystrybutor w Polsce: Warner Bros. Poland

Oficjalna strona internetowa: Fracture: Słaby Punkt

Edytowane przez CBZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fracture - film po prostu istne arcydzielo, Anthony Hopkins... Dobry motyw przewodni, napiecie od poczatku do samego konca. Majstersztyk, jak dla mnie 9+/10

Rok: 2007

Gatunek: Thriller

Czas trwania: 113 min

Produkcja: USA

Studio: New Line Cinema

Dystrybutor w Polsce: Warner Bros. Poland

Oficjalna strona internetowa: Fracture: Słaby Punkt

Mi też się bardzo podobał, Hopkins jak zwykle zagrał niesamowicie+dobra końcówka.

mniam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ultimatum wiecie kogo - popieram wszystkie opinie pozytywne o tym filmie. Akcje jak Bourne robi z agentow CIA przy[gluteus maximus]sow sa po prostu swietne. Siedzi sie przy tym jak na szpilkach. Wszystko sie bardzo szybko dzieje a pomimo tego tak poprowadzona jest kamera, ze wszystko wiemy. Operator jest jakims geniuszem. Akcja wypadku radiowozem wbila mnie w fotel. Przyznaje, ze widzialem to na divx na 29" i zaluje, ze nie bylem w kinie. Namawiam wiec na kinowa wersje bo zjedziecie z fotela przy tej akcji. Ostatnio ciezko o lepszy film szpiegowski. Ta trylogia przejdzie do kanonow kina.

Swietna seria.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi