Gość Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Oczywiście Die Hard zostanie wyemitowany w święta, na polsacie rzecz jasna.John jak zwykle uratował święta :lol2: Die Hard ma w sobie coś ze Star Warsów - ilekroć leci w tv, oglądam ;] Pada Shrek to jakaś świąteczna porażka, ale Rybki z ferajny były całkiem ok. Marleyowcy rządzili :) Ta....chłop 20 letni i bajeczki ogląda :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Pada Shrek to jakaś świąteczna porażka, ale Rybki z ferajny były całkiem ok. Marleyowcy rządzili :)Shreka nie oglądałem, Rybki widziałem już kiedyś, ale kątem oka zerkałem. Taa, Marleyowcy tam zamiatali ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koko_ Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) 3:10 To Yuma - polecam / fajna koncowka:P The Kingdom - polecam / dobra sieczka:D Edytowane 26 Grudnia 2007 przez Koko_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 wg mnie troszkę lepszy był "28 miesięcy później" (nie "dni") Chyba raczej 28 Weeks Later. O 3 czesci nic nie slyszalem i sadzac po zakonczeniu 2 juz jej raczej nie bedzie... Co do I Am Legend to mi sie film bardzo podobal. Juz w trakcie ogladania wiedzialem, ze Ci ktorzy oczekiwali czystej akcji, jak w wiekszosci filmow o zombie, beda zawiedzeni. To byl bardziej film psychologiczny i jak dla mnie o wiele bardziej przerazajace od potworow byl fakt, ze jest sie "ostatnim człowiekiem". I wlasnie na ten element byl polozony najwiekszy chyba nacisk przez pierwsza polowe filmu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 I am Legend - konkrettttt 9/10 efekty swietne, nie za duzo ale dobrze dopracowane... no i will swietnie zagral naprawde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Alien vs Predator 2 Wczoraj bylem na pokazie przedpremierowym :? Fanem jestem serii filmow z Predatorem, ale ten mnie zniesmaczyl, siakis taki bez ladu i skladu. Obcy kontra Predator - ta czesc, ktora rozgrywala sie na antarktydzie byla ok, ale na ta nie polecam wydawac ~20zl w kasie kina, nawet efekty siakies jak z poczatku lat 2000-2001. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Opowiści z Narni Tuz to chore bylo, nie wiem jak dotrwalem do konca, chyba mam cos z masochisty w sobie. Na TVP1, od lat 7, a tam bardziej zakazane ryje i sceny niz w Wladcy Pierscieni. Gdybym ja to obejrzal w tak mlodym wieku, chyba do dzisiaj noce spedzalbym pod lozkiem. Dla starszych widzow, w tym mnie, popropstu niesmaczne i infantylne. Kto tego jeszcze nie widzial, niech nie oglada. 1/10 The Rock - Twierdza Dobry film senscacyjny, starej epoki, w sam raz na piatkowy/sobotni wieczor. Swietna obsada, niezly (choc oklepany) scenariusz, duzo strzelania, wybuchow oraz obre zakonczenie - Ameryka 9lub chociaz jej czesc) - uratowana. Juz wczesniej to widzialem, ale mialem ochote na malego refresh'a. 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Saw 4 - jak to śpiewał kiedyś Liroy "komercja komercja to mnie właśnie irytuje"... Pod względem zaskoczeń i nowych wątków - dno, gra aktorska dno, będzie piła 5? dno! Jedynie fajna akcja na początku i w pokoju hotelowym. Gość z nożami też może być... Dodatkowo jest wiele pomyłek w filmie, nawiązujących do poprzednich części. Dno! -2/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) Chyba raczej 28 Weeks Later. O 3 czesci nic nie slyszalem i sadzac po zakonczeniu 2 juz jej raczej nie bedzie...masz racje ;) "28 tygodni później" .... napisałem miesięcy :P 4 Luni, 3 Saptamani si 2 Zile Ruminia, bieda aż piszczy, wszystko takie przytłaczające .... no i główny temat filmu: aborcja, dobrze obrazuje problem ZAKAZU stosowania aborcji który wg mnie wyrządza więcej szkód niż pożytku, dochodzi do takich sytuacji że zamiast usunąć ciąże po tygodniu, dwóch ..do aborcji dochodzi po 4 miesiącach, 3 tygodniach i 2 dniach, w tym momencie jest to oczywiście zabójstwo, ale takie właśnie są konsekwencje zakazu: zwlekanie, szukanie lekarza który się tego podejmie, łapówki, ryzyko narażenia własnego życia, przeprowadzanie zabiegu w wątpliwych warunkach.... temat rzeka ocena filmu 9/10 Edytowane 26 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) Saw 4 - jak to śpiewał kiedyś Liroy "komercja komercja to mnie właśnie irytuje"... Pod względem zaskoczeń i nowych wątków - dno, gra aktorska dno, będzie piła 5? dno! Jedynie fajna akcja na początku i w pokoju hotelowym. Gość z nożami też może być... Dodatkowo jest wiele pomyłek w filmie, nawiązujących do poprzednich części. Dno! -2/5komon nie mów że nie miałaś w głębi nadziei, że » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « detektyw Metius przeżyje Edytowane 26 Grudnia 2007 przez sawyer188 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Death Sentence - Nie no ;o Zaj*****y film ;] Połączenie Punishera i Max Payne'a. Świetna muza. Super rola K. Bacon'a. POLECAM. Ode mnie +4/5 ;] PS - Strzelba roXuje ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Skoro mamy swietai troche wolnego obejrzalem kilka filmikow I Am Legend niezly, mimo ze nie lubie Smitha niezle zagral, szkoda tylko glownej bohaterki ;] Akcja niezla, efekty juz gorsze, sam scenariusz... nie mi tookreslac. Napewno nie zaluje czasu poswieconego temu filmowi... 8/10 Rush Hour 3 kolejna czesc serii. Dla fanow poprzednch czesci pozycja obowiazkowa. Mnie jednakze nie uzekla. Jedynka dla mnie jak narazie numer jeden 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) Rush Hour 4 czyżby ;) ? Number 23 Bardzo, bardzo dobry film i do tego rola Carreya, w sumie to nie przypominam sobie filmów z nim, gdzie nie grał zwykłego głupka ;) No może Truman Show. A tak poza tym to nie wiem, co tu opisywać po prostu trzeba zobaczyć ten film, jeden z niewielu ostatnio, na którym ani razu się nie przekręciłem w fotelu z nudów. Wszystkie te filmy akcji (Transformers, Die Hard 4 itd.) wywoływały u mnie takie odruchy, a tutaj nie ;) Pewnie to dlatego, że lubię takie klimaty/tematy. 9/10 Edytowane 26 Grudnia 2007 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Thirteenth Floor - Ukazal sie mniej wiecej w tym samym czasie co Matrix :blink: (miesiac roznicy) Film oczywiscie polecam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Atonement. ( pokuta) http://www.imdb.com/title/tt0783233/ 8.2/10 na imbd więc całkiem zachęcający rating. http://www.filmweb.pl/Pokuta+2007+o+filmie,Film,id=305474 8.87/10 na filmweb'ie. Mnie film nie podobał się aż tak bardzo, nudnawy połowy, potem oglądało się już przyjemnie. Może po prostu nie lubię melodramatów. 6.5/10 Edytowane 27 Grudnia 2007 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) To tak samo jak w moim przypadku The Others. Zachecony ocenami na imdb i filmwebie "zaopatrzylem sie" w owy film i...no wlasnie, z trudem wytrwalem do konca. Horror/thriller byl z tego taki jak ze mnie baletnica... ps. raczej to byl dramat Edytowane 27 Grudnia 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Rypnelo mi sie ;] Rise of the Footsoldier mocne kino.moje klimaty. Warty zobaczenia. Niektore scenki bardzo ostre.... 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Rypnelo mi sie ;] Rise of the Footsoldier mocne kino.moje klimaty. Warty zobaczenia. Niektore scenki bardzo ostre.... 9/10 A Eastern Promises ogladales? Moze ci sie spodobac :wink: Edytowane 27 Grudnia 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesus79 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Piątek, 28 grudnia 2007 godz. 23:30 CANAL+ Sport Pani zemsta IMDB: 7.8 Sobota, 29 grudnia 2007, godz. 3:20 CANAL+ 2046 (mistrza WKW) IMDB: 7.5 Kto ma dostęp do Canal+, to musi zobaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Filmowy 2-gi dzien swiat Hot Fuzz – 6/10 kilka smiesznych sytuacji i dialogow reszta to absurd szczegolnie w koncowce i to nie ten z monthy pythona. Na szczescie zabawny. I Am Legend – 8,5/10 – swietny film, liczylem na troche inny przebieg wydazen szczegolnie w koncowce ale i tak bylo bardzo dobrze, wszystkie efekty, opuszczony Nowy York, niezla gra Smitha – Polecam The Invisible – 6,5/10 – dziwny film,chyba mialo byc ambitnie ale nie bardzo wyszlo. Aktorzy tez srednio trafieni. Na plus dobra muzyka i w miare niezla rozrywka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Polsat nas nie zwiódł. Kevin i Książe w NY lecą ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Rise of the Footsoldier - potwierdzam - film konkretny... aczkolwiek nie dla osób, które nie lubią nadmiernej ilości przekleństw/przemocy itd. Warty zobaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Death sentence niezly remake. Jak ktos lubi urwane nozki i latajace mozgi to moze film mu sie spodoba ;] Dla mnie istoria pokazana jeszcze raz w innych ciut klimatach 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 A na co polecacie wybrać się do kina? Mam zamiar iść na Obcego vs Predator ale może na cos bardziej warto się wybrać według was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 I Am Legend - zacne widowisko, niezłe panoramy opuszczonego miasta, mutanty/potworki/whatever w stylu "Akademii Pana Kleksa" jeśli o efekty chodzi. Ale rozumiem, to nie miała być zombie-survivalowa rzeźnia z wiadrami krwi, tylko głęboki film psychologiczny na modny temat pt. "cały świat ginie, ale tylko US & A na ekranie". I jeszcze ładny piesek. 8/10 From Dusk Till Dawn - WRESZCIE obejrzałem. Do połowy takie tam kino gangsterskie ("- What is in Mexico? - Mexicans" - kocham to wręcz i wnóż), potem gore z gumowymi zombiakami. Mniam :> 9/10 Devils Rejects - rodzinka psychopatów oblężona w swoim plugawym domostwie, część oddaje ducha w starciu z policją, część nawiewa i znaczy szlak posoką niewinnych. Czarne charaktery są wreszcie czarne, a nie tylko głupie, są biusty i bobry, końcówka taka, jak być powinna, czyli z jajem. 8/10 Severance - schemat "Amerykanie-W-Europie-Wschodniej" plus "Amerykanie-W-Lesie". O jakie niedobre to było, jejku jej. Psychopatyczni Rosjanie-eksżołnierze, obiekty badań genetycznych, entuzjastycznie wyrzynają zabłąkanych w lesie pracowników korporacji, która te badania prowadziła. Kilka śmiesznych momentów i tylko dwa biusty (ale europejskie). 2/10 Shrooms - straszliwe skutki spożywania grzybków halucynogennych. Plus schemat "Amerykanie-W-Lesie". Końcówka, choć można ją przewidzieć, całkiem zgrabna. Brak biustów i bobrów. 5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Severance - schemat "Amerykanie-W-Europie-Wschodniej" plus "Amerykanie-W-Lesie". O jakie niedobre to było, jejku jej. Psychopatyczni Rosjanie-eksżołnierze, obiekty badań genetycznych, entuzjastycznie wyrzynają zabłąkanych w lesie pracowników korporacji, która te badania prowadziła. Kilka śmiesznych momentów i tylko dwa biusty (ale europejskie). 2/10 To byla parodia horrorow ;) i to bardzo udana. Edytowane 27 Grudnia 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 I am a Legend - naprawdę dobry film , świetne ujęcia opuszczonego miasta tylko imho słabe efekty tzn zombie i zwierzęta wyglądają jak żywcem wyjęte z gry komputerowej.Mimo wszystko polecam , godny film. PS.Tak jak @jonas - pies dał rade x] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 I am legend b.dobry scenariusz, no i ogolnie pomysl na film, nie ma typowego happy-endu, tylko polowiczny, momentami wzruszajacy, no i chcialo sie, zeby trwal nieskonczenie, mocne 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Superbad Mialo byc Super, a wyszlo przecietnie. Kilka wmiare smiesznych scen, to za malo na amerykanska komedyjke, ktore raczej nie stoja na zbyt wysokim poziomie. Pozytywna czesc tego filmu? Trio - McLovin & 2 Policemanow. 5/10 Eastern Promises Niaczym specjalnym ten film sie nie wyroznia, no moze tylko wszechobecnym rosyjskim akcentem (ktory moim skromnym zdaniem jest bardzo sexi ;))... i jeszcze Nicole Kidman. Trzymie sie ta Pani calkiem niezle. Scenariusz, tempo akcji, itd - standard, nawet ponizej oglnych norm, jak i moich wymagan. 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 American Pie: Beta House - tradycyjnie, kolejna czesc coraz bardziej "odwazna", wiecej cipek, mniej jakiegos wyszukanego zartu (no tak, od poczatku tej serii tu byla bieda), film na poswiatecznego kaca, z golymi cyckami i collegem na czele, co kto lubi, za fajne imprezy i laski 6.10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...