Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

sgj napisał(a):

Tak sobie tłumacz, opis można był owziąć z kilku innych stron np. tej z której skopiowano go na osloskopie.

Odpoczniesz kilka dni.

ehh ban na miesiac (dobrze ze luty jest krotki :D ) z powodu linka do osloskopa <_<

wracajac do tematu:

Zemsta Smakuje Na Zimno - po prostu dobry film!

Shaun Of The Dead - taka BARDZO lekka komedyjka :P

Mindhunters - fajnie sie oglada - no i ta reklama antynikotynowa :twisted2:

Jackie Brown - 8/10 - super rola De Niro ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie ogladałem Forgotten ( życi którego nie było ) i powiem tak bardzo dobry film :), trochę zaskakujący, trochę dziwny, ale nie sprawdzałem co 5 minuta ile do coca wiec przykuć moją uwage ;], co sie ostatnio starsznie rzadko udaje bo filmy są na jedno kopyto ten niby też ale jakiś inny :) ( a może to juliane moore przykuła moją uwage ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam film Donnie Darko film jest poprostu genialny nie ma co go opisywać trzeba go poprostu obejrzeć.

Drugi film godny uwagi to Das Boot gratka dla ludzi lubiących filmy o II wojnie światowej świetna muza i fajny klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm nie wiem jaką dac kolejność, więc napiszę jak pamiętam :-P

Parasol biezpieczeństwa, fajna zaje.....e śmieszna komedyjka, WARTO :D B)

Gothica!!! Według mnie jeden z najlepszych horrorów 2004. B) Oglądać koniecznie

DARK WATER myliłem sie z gothicą!! To jest najlpeszy HORROR 2044!!! Gwarantuję!!!! Obowiązkowo :D :D

No ja oglądam dużo filmów, czasami nawet po 2 jednego wieczora(tak do 3-4 rano) :D

Ostatnio lookałem VINCI, również bardzo fajny lekki filmik, POLECAM!

Aha byłbym zapomniał filmik nowy PIŁA!!!!!! bardzo dobrze zrobiony z extra zakończeniem, niedoprzewidzenia! POLECAM raz jeszcze.

Kolejny podobno Extra filmik to BEZDROŻA, oglądał ktoś??? bo wkolkecji juz jest ale napisów nie ma :(:?: :?: :-|

Kurde znowu sobie przypomniałem fajnego filma :lol:

EGZORCYSTA, wedłyg mnie kapitalny i tyle.!

WARTO!!!:D

Aha ja oglądam wszystkie filmy tylko i wyłącznie wieczorem, wydaje mi się że jak jest ciemno i pusto w pokoju z głośnikami na 7% i subem każdy film jest zajebisty :-))

pozdro :?:

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo, widze ze nie tylko mi sie nie podobal resident evil 2 i alien v predator :D a co do filmow, ktore warto obejrzec to polecam cos co ostatnio widzialem, czyli:

- Efekt Motyla

- Piła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wortigern napisał(a):

Dzisaj na jedynce leci K-PAX, jak obejże to zdam recenzje :D

wortigern napisał(a):

K-Pax -- dobry film, wciągnał mnie tak samo jak Efekt motyla, ciekawa fabula, ale polecałbym oglądać samemu. Ogólnie 9/10

Ale zes zrecenzowal ;] .

Mimo, ze okazalo sie, ze gosc naprawde jest kosmita to podobalo mi sie :] . Potrzebowalem odskoczni po miesiacu codziennego ogladania komedi :] .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłośnikom filmów jap. (ale oczywiście nie tylko) polecam wspanaiły film Azumi wg. mnie pozycja obowiązkowa i nie ma się co tu rozpisywać - trzeba zobaczyć. Dodatkowo z nowszych produkcji House of Flying Daggers, ciekawa, nawet zaskakująca fabuła, cudowne zdjęcia i muzyka, klimat.

Ostatnio (tzn. dzisiaj) oglądałem The Grudge - jeśli ktoś lubi horrory to moze być, film niezły aczkolwiek chciałbym aby bardziej trzymał w napięciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

Nie chcialo mi sie wiecej pisac o K-Pax, film dobry ale pewnie za 2 tyogdnie zapomne. Dobry na jeden raz.

Co do The Grudge, to jeśli ktoś ogladał wczesniej Dark Water, czy Ring to nawet nie warto sie zabierac. W czasie filmu brechalem sie. Moze dlatego ze amerykanie wmieszali sie do tego filmu, i troche go zknocili, bo w pewnych momentach moznabylo sie nawet przestraszyc ale sceny byly powalone. A juz końcówka byla przewidywalna jak 90% amerykańskich filmów.

Ps. ogladał ktos American Beauty ?? Dobry jest?? bo chcialem sobie obejzec ale nie wiem czy warto.

Jin - niepotrzebnie dałeś zakonczenie, ja myslalem ze to on jest tym Robertem.

Edytowane przez wortigern

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wortigern napisał(a):

...

Ps. ogladał ktos American Beauty ?? Dobry jest?? bo chcialem sobie obejzec ale nie wiem czy warto....

1274231[/snapback]

jasne, ze warto.... film ma poczworne dno i przekazuje pewne przeslanie.

"Dzisiejszy dzien jest poczatkiem konca twego zycia"

- czy jakosc tak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Memento- niby wszyscy tak zachwalali, że taki niesamowity, a mnie co najwyżej zamotał. Film puszczony od końca do początlku i do tego z niezłym wałem, który powoduje, że już nic nie rozumiem ( końcówka filmu- tatutaże na ciele w tym napis".... has killed and ripped my wife" i koleś leży na łóżku ze swoją żoną O_o ) .Kto w końcu zabił mu żonę, bo coś było też, że ona odeszła od gł. bochatera, no i motyw z tą insuliną ech....6/10, bo za mocno namieszane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odradzam zatoichi, imo bubel, 0/10 za dialogi, 1/10 za aktorstwo, 1/10 za scenariusz, razem 0,67/10 :lol: dodam jeszcze 0,5/10 za bohatera tytułowego, ślepego mistrza machania mieczem,

walki ciekawej w filmie tez nie uświadczycie -> takie tam krajanie człowieka mieczykiem, w Last Samurai kruzo fajniej kroił ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi