Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Eyre, dokładnie, świetny film.

World Trade Center

trochę się zawiodłem, liczyłem że więcej będzie się działo.

na szczęście amerykańskiego patosu nie było dużo -zaledwie kilka kwestii da się przełknąć.

ogólnie dobry film, ale temat dało by się lepiej rozwinąć i przedstawić szczególnie że reżyserował Oliver Stone.

6/10

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Colour Of Magic - sam w sobie nieco przydługawy, ale jest rewelacyjną ilustracją do książek, które lubię. Z tego powodu dam 9.0/10

Przydługawy?

Rewelacyjna ilustracja książek?

No sorry, ale to było pocięte straszliwie a przeniesienie postaci tragiczne i wydarzeń.

W zasadzie świetnie wypadł tylko Cohen, Dwukwiat i Śmierć.

Rincewind byłby w miarę ok, gdyby nie dodali mu jakichś 300lat <_<

Strasznie się zawiodłem, Hogfather bardziej mi się spodobał.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Disturbia - fatalne skutki pobicia nauczyciela, potem fatalne skutki podglądania sąsiadów, potem fatalne skutki dla jednego z nich. Nie najgorsze, ale okropecznie długo się rozkręca. Brak biustów i bobrów, Trinity w roli krzepkiej czterdziestki, samotnej matki nastolatka. Do obejrzenia z braku laku. 6/10

John Rambo - brak fabuły, brak aktorstwa, brak logiki, brak sensu, brak fizyki. Przednia zabawa jeśli wyłączyć myślenie :> 4/10, głównie za Splatter Bonusy

The Hitcher 2007 - zamiast Rutgera Hauera - jakiś ktoś, w dodatku kompletnie nie pasujący do roli. Zamiast naiwnego młodzieńca - apetyczna cycatka. Zamiast blondyny - ciotowaty emo. Zamiast gliniarza - psychopata o sardonicznym uśmiechu. Zamiast ściskającej mosznę grozy - dojące budżet dewastacje mienia, wybuchy i strzelaniny. Po co? 2/10 (+1 za obłąkańcze gonitwy po autostradzie, +1 za cycatkę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Disturbia - według mnie fajny i lekki filmik bez większego przesłania 7,5/10

Into The Wild (Wszystko za życie) - mnie baaardzo się podobał, daje nauczke niepoprawnym idealistom, którzy bez przygotowania wybierają sie w całkowitą dzicz. Szkoda że tak szybko się skończył. 9/10

Juno - najbardziej podobał mi się charakter głównej bohaterki, ale pan kompozytor i jego żona też byli ciekawi. 8/10

i na koniec wisienka na torcie - Najpierw strzelaj, potem zwiedziaj - świetna czarna komedia z Colinem Farrellem, Clemence Poesy i kilkoma innymi znanymi aktorami. Po prostu rozśmiesza do łez, jeśli ktoś lubi taki humor. To trzeba widzieć. 11/10

Edytowane przez ddmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bloodrayne- 1/10. Ten film nie powinien powstać. Do gry się nie umywa, gore ala sokowirówka- ciągle to samo i żałośnie wykonane.Spojler: Uwe nie grał w grę i zrobił film po swojemu, czyli nieźli aktorzy i wszystko inne zj..ne ;)

Bloodrayne 2- (MINUS)-7/10. To k.....!!!! nie wyobrażalne, jak można zrobić coś takiego. O ile zapowiadało się odrobinkę lepiej ( realistyczniej) niż 1-ka, to po przemyśleniu- koszmar kinomana. Wampiry na dzikim zachodzie buhahahah :D Gorsze od koszmarnego From Dusk Till Down 3 :P

POSTAL- czy po 2 latach od nakręcenia wyjdzie to w końcu w angielskim języku (jest tylko dubbing niemiecki)? Zapowiada się nieźle- może w końcu 1 dobry film UWE :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie Juno nudzilo, tylko czekalem az sie film skonczy. Chociaz koncowka mnie zaskoczyla nie sadzilem ze z dzieckiem tak bedzie...

a ja mam takie samo zdanie o Juno jak prezenter w programie Kinomaniak w TV4, film jest komedią a podejście do tematu w stylu Bravo Girl, głupkowate i niepoważne, ah jaki ten świat jest beztroski, wszystko takie oczywiste.

a że fanem Bravo nie jestem to i takich głupkowatych amerykańskich filmów też nie...

4/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Slayer

Postal, pomijajac to ze jest dnem, jest filmem ktory nie ma nawet roku ciekawe skad wziales info ze to juz 2 lata ;p

@HiS

Dobrze ze nas ostrzegles przed ogladaniem Kinomaniaka w tv4 ujawniajac opinie prezentera ktory nie mial widocznie pojecia o czym mowil lub ogladal inny film ;p.

btw. Postal 1/10, Juno 9/10 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juno, nie dotrwałem do końca, znudzony wyłączyłem po ~75% filmu... 3/10

8 części prawdy - lekkim film można pooglądać i zapomnieć 6/10

Cloverfield - aaaaaa,oooooo,uuuuuu,eeeeee i nic więcej 3/10

Danny.The.Dog - fajne kino akcji, dobre sceny walki, ciekawie pokazana "tresura człowieka" +7/10

Muay.Thai.Chaiya - Końcówka bardzo ciekawa, dosyć zamotany, ciężko połapać się w imionach, mimo wszystko polecam +7/10

Run.Fat.Boy.Run - lekki filmik na sobotni wieczór z piwkiem i chipsami -7/10

You.Kill.Me. - Polska Mafia w USA, myślałem, że będzie masa zabijania, a tutaj ukazany problem alkoholizmu, czasami przynudza, czasami pobudza do refleksji, dobre oderwanie od ciągłych strzelanin 7/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Next - lekki filmik z dość oklepaną fabułą ale można powiedzieć że ciekawy. +6/10

Zastępca - jak wyżej, typowa amerykańska propaganda ;) wszyscy są fuuuj a amerykańce zrobiły bum bum i wszystko ok ;) 4/10

8 części prawdy - byłem ostatnio w kinie, SAM na sali, pomyślałem od razu, że to będzie totalne dno ale można powiedzieć, że typowy telewizyjny hit tygodnia czy jak to sie tam zwie. 6,5/10

BTW. Co do JUNO opinie zawsze będą podzielone, nie ma o co się kłócić :) Tak jak Labirynt Fauna - jedni (w tym ja) uważają za arcydzieło, a inni za dno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

À l'intérieur - OMG, takiego hardcoru dawno nie widzialem :huh: Nie lubie horrorow typu "gore" ale ten mi sie podobal. Utrzymany w swietnym klimacie, po czesci dzieki bardzo fajnej muzyce. Pod koniec juz z trudem patrzylem na to co sie dzialo na ekranie...fajnie ze sa jeszcze filmy ktore potrafia tak silnie oddzialywac na emocje widza. Polecam

A dzis na ruszt idzie...The Bank Job z nikim innym jak z Jason'em Statham'em :D Uwielbiam filmy akcji z tym gosciem... Licze na dobre kino.

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dzis na ruszt idzie...The Bank Job z nikim innym jak z Jason'em Statham'em :D Uwielbiam filmy akcji z tym gosciem... Licze na dobre kino.

w takim razie In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale wydaje sie byc pozycja obowiazkowa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mr Brooks - lekko dziwaczny thrillerek, ale obejrzeć można. 7/10

Hot Fuzz - wszędzie opisany jako KOMEDIA, bardziej według mnie jest to dramat sensacyjny ale jakieś tam elementy komedii ma. Ciekawa fabuła. 7/10

A dziś może rzucę na ruszt A good year;)

Edytowane przez ddmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała zmiana planów ;) Byłem w ARSie w Krakowie na "Ogrodzie Luizy". Bardzo dobry film, jeden z lepszych polskich ostatnio, bardzo warto widzieć ;) -9/10

Było miło, wogóle to z innego kina donieśli tylko jedną rolkę taśmy, a drugą mieli donieść w trakcie ale nie zdążyli i było kilka minut przerwy ;) Ogólnie bardzo sympatycznie;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygnanie - drugi po genialnym Powrocie film Andrieja Zwiagincewa. Nie robi już tak wielkiego wrażenia, ale zdjęcia i klimat są powalające. Bardzo smutny i długi film, w każdym razie polecam miłośnikom ambitnego kina :) Edytowane przez Marcin_gps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zaliczyłem dzisiaj 2 filmy ;) Alexander i John Rambo no to po kolei:

Alexander 6/10 ot taki amerykański film jakich wiele było. Właściwie jakby zmienić czasy i okoliczności to można by to nazwać: Troja, Królestwo Niebieskie, Król Artur czy kilka innych wojennych filmów, czyli jest w miare dobrze ale bez rewelacji ;)

John Rambo o ;) To mi się na prawdę spodobało, godzina dobrej jatki, ani sekundy się nie nudziłem, nie ma zbyt dużo gadania ani refleksji ale nie o to tu chodzi. 9/10, bo miałem ochotę na więcej po filmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alexander 6/10 ot taki amerykański film jakich wiele było. Właściwie jakby zmienić czasy i okoliczności to można by to nazwać: Troja, Królestwo Niebieskie, Król Artur czy kilka innych wojennych filmów, czyli jest w miare dobrze ale bez rewelacji ;)

Ja wcześniej nie widziałem Alexandra ponieważ powstawał wtedy kiedy właśnie był wysyp tych hollywoodzkich "historycznych" filmów (akurat te które wymieniłeś). Akurat wtedy się nimi "przejadłem".

Okazało się, że jest z nich najlepszy. I do tego bez reklam na TVP1 - genialnie po prostu.

Dla mnie o 2 oczka wyżej - 8/10

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi