maSTHa212 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Wiem, ale czytałem jakieś ploty, że niby pośmiertnie ma dostać. Ale może to tylko taka fama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Można podpisać petycje http://heathledger.com/nominate/ (Total Signatures to Date = 10287) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Batman Begins - nieco nudnawa opowiastka o tym, "z kond" wziął się Batman. Zdradzić można, że brał w tym udział m.in. klasztor Shaolin, lokaj Albert i sprytny czarnuch produkujący bat-gadżety. Brak biustów i bobrów, jedna z głównych bohaterek ma fizys smutnego spaniela i niewiele do powiedzenia, a części do swojego wdzianka Batman importuje z Signapuru i Chin. Ziew ogólnie. 4/10 Outpost - do Europy Wschodniej, wyglądającej jak najbardziej zakazane rejony Mongolii, przybywa ponury Angol z questem odnalezienia supertajnego nazistowskiego bulbulizatora z czasów papy Adolfa. Ponieważ quest jest dość rozbudowany i może wymagać rozwiniętych skilli walki, Angol kaptuje Drużynę Najemnych Chwatów: lidera w seksownym bereciku, Murzyna z Jamajki (znów ten potwornie irytujący akcent, nuke Jamaica now!), łysego żabojada, kowboja, Ruska, jakiegoś Wojtka i kogoś tam jeszcze. Po przybyciu na miejsce okazuje się, że bulbulizatora strzeże horda undeadów ze swastykami i wtedy najwięksi gieroje zaczynają robić w portki. Poważnie nakręcili coś takiego. 3/10, bo nawet śmieszne nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Jestem Legendą - 7.1/10 Good Luck Chuck - 6/10 [i tutaj mam zagwozdkę, bo ten film ma tylko 3%(!) na rottentomatoes, a z całą odpowiedzialnością muszę stwierdzić, że w swojej kategorii wcale nie jest taki zły. Średnia na filmwebie: 7.6, a mediana na imdb: 6 i dokładnie na tyle ten film imho zasługuje. Alba urocza. Ps. Specjalny raport dla jonasa: setki biustów we wszelkich możliwych konfiguracjach ;) ] Ps. Byłem też w IMAX na Batmanie ale wstrzymuję się z oceną, bo na pewno będę szedł jeszcze raz;] Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 La zona - 3/10 ktos tu polecal a ocena na portalach filmowych zachecala do obejrzenia....powiem szczerze - wynudzilem sie okrutnie. NIe polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Get Smart's Bruce And Lloyd Out Of Control poprosiłem tate aby puścił do downloadowania "Get Smart" ściągnął to.. w sumie zobaczyłem z nudów. Ten film to pomyłka. Nie polecam 1/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 The Dark Knight - film czasami przynudza, czasami przytłacza, 3 miejsce na imdb to wg mnie nadal za wysoko, overhyped... + ładne zdjęcia wieżowców w Hongkongu :), bat-ścigacz, świetna gra Ledger-a... - przesadnie (wręcz komicznie) zmasakrowana twarz pewnego pana, głos batmana... :) 7.0/10 Felon - miłe zaskoczenie, dobre kino... 8.5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) TAKEN - 8/10 - nareszcie swietna trzymajaca w napieciu i pełna akcji "sensacja". Jedyna wada to to, ze film jest za krotki. POLECAM Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) Bez obaw, nie ma spoilerów. The Dark Knight - Po niesamowitym hype wokół tego filmu wiedziałem, że jest to mój kinowy must see numer jeden. Jak powszechnie wiadomo, filmy o superbohaterach zwykle nie wyróżniają się swoją jakością. Nie będąc nigdy fanem Batmana, spodziewałem się kolejnego rozdmuchanego przez małolaty efekciarskiego gniotu pokroju Iron Mana (najbardziej zmarnowane 16zł w ciągu ostatnich lat). Zaintrygowany, ale mimo to nastawiony sceptycznie wybrałem się na seans. Po projekcji od razu było dla mnie jasne, że nie jest to film na miarę większości ocen mu wystawianych. Nie jest to najlepszy obraz XXI wieku, który dane mi będzie wspominać wiele lat później, ale jedno muszę przyznać - film jest bardzo dobry. Przez 2 i pół godziny trwania nie miałem ochoty ziewnąć ani razu. I to nie z powodu nieskończonych sekwencji wybuchów na ekranie (których oczywiście nie brakuje, ale są dawkowane w rozsądnych ilościach, reżyser zresztą sam przyznaje że nie jest fanem CGI), ale umiejętnie zmontowanej akcji. Fabuła jest prostoliniowa, rozpostarta na kilku wątkach, w tym pseudo-psychologicznych wewnętrznych zmaganiach kilku bohaterów. Ledger zagrał wyśmienicie, co do tego pana nie mam wątpliwości, ale komentarze w stylu "Nicholson może czyścić mu buty" wywołują u mnie salwę śmiechu. Samo Gotham pokazano bardziej realistycznie niż w obrazach Burtona. Paradoksalnie dzięki temu, największym minusem nowego Batmana jest właśnie sam Batman. Odniosłem wrażenie że ten gość w gumowym wdzianku nietoperza nie pasuje trochę do reszty filmu. Wracając do fabuły, nie obeszło się oczywiście bez idiotyzmów, ale nie rzucają się one tak bardzo przy pierwszym oglądaniu. No może poza jednym, "sonarem komórkowym", który rozwiał moje nadzieje na nie napotkanie niczego kompletnie debilnego do końca filmu. Muzyki nie oceniam, bo się nie znam. Niech będzie 9/10 Hancock - ehh, kolejny Jumper 3/10 za dobry początek. Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 The Dark Knight - bardzo dobry film, swietna postać Jokera, ale przełom to nie jest, IMO nie zasługuje na 9.2 na imdb. W filmie nie obeszło się bez pewnych głupot i przebajerowanych akcji, które mnie irytują, ale to Batman wiec mu daruję. Ode mnie 9/10 (tak wysoka dzięki Jokerowi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Możecie polecić jakieś filmy s-f które "trzymają w napięciu"? :> Chodzi mi o coś w stylu serii Alien, albo Event Horizon ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Hancock - po tym filmie oczekiwałem jedynie tego, że zajmie mi 90min w ciągu których i tak nie mam nic do roboty. Nie zawiodłem się. Ot, taki o film, tak jak napisał jonathan - wszystko co ciekawe zostało ukazane w trailerze. 6,5/10.Nic dodać, nic ująć. Paranoid Park - to miał być chyba bardzo twórczy film z jakimś przesłaniem, którego za cholerę nie mogę odczytać :lol:. Główny bohater to jakieś-coś podchodzące pod emo, podobnie jak jego całe otoczenie. Najbardziej irytowały mnie długie ujęcia na twarz Alexa, których w filmie jest mnóstwo... 2/10.Tutaj się z Tobą nie zgodzę. Długie ujęcia na jego twarz, muzyka i cały klimat moim zdaniem idealnie oddają sytuację Alexa wraz z całą otoczką. Główny bohater podchodzący pod emo? Lol? O samym filmie napiszę więcej, jak jeszcze raz obejrzę, bowiem widziałem go dość dawno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Możecie polecić jakieś filmy s-f które "trzymają w napięciu"? :> Chodzi mi o coś w stylu serii Alien, albo Event Horizon ;] Może The Thing? Z nowych nic mi nie przychodzi do głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) The Thing zaliczone (film,książka i gra :P ). Niekoniecznie nowości, kocham stare filmy s-f. Kojarzy mi się właśnie taki starszy film, o opuszczonym spaceshipie który został odnaleziony przez grupkę ludzi i zaczynają się dziać dziwne rzeczy, ale za nic sobie tytułu nie przypomnę... I nie jest to The dark side of moon :> Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 The Thing zaliczone (film,książka i gra :P ). Niekoniecznie nowości, kocham stare filmy s-f. Kojarzy mi się właśnie taki starszy film, o opuszczonym spaceshipie który został odnaleziony przez grupkę ludzi i zaczynają się dziać dziwne rzeczy, ale za nic sobie tytułu nie przypomnę... I nie jest to The dark side of moon :> Też własnie kiedys taki film ogladalem, ze znaleźli coś co potem ich zmieniało ( coś w stylu kuli ) A filmy których szukasz to być może: Kula, Sunshine. Mozesz też pograc w system shocka 2 jak nie grałes ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 The Thing zaliczone (film,książka i gra :P ). Niekoniecznie nowości, kocham stare filmy s-f. Kojarzy mi się właśnie taki starszy film, o opuszczonym spaceshipie który został odnaleziony przez grupkę ludzi i zaczynają się dziać dziwne rzeczy, ale za nic sobie tytułu nie przypomnę... I nie jest to The dark side of moon :> Może to Event Horizon z Laurence Fishburne http://www.imdb.com/title/tt0119081/ Chociaż wątpie bo to 1997 rok ;]. Może 2001: Odyseja kosmiczna :lol2:. Thing był zajebisty. Polećcie mi też film o podobnej tematyce s-fi horror ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) Jeszcze Sphere (Kula), Sunshine (W stronę Słońca), 2001: A Space Odyssey i 2010. To, że wymieniłem Sunshine nie znaczy że polecam ;) sam wystawiłem mu bodajrze 6/10 na forum. Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Mimo młodych aktorów Sunshine wygląda zachęcająco ;]. Dzięki za propozycje. Thing jest nie do pobicia ;o ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Sunshine sobie odpuść - tragedia, najbardziej zmarnowane 1.5h życia. Jeżeli lubisz się bać w trochę nietypowym stylu, to: 2010: The Year We Make Contact - genialnie realistyczny, a przez to straszny film Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Panowie, postarajcie się bardziej - wszystkie wyżej wymienione już widziałem ;] Skoro szukam czegoś podobnego do Event Horizon'a to chyba równoznaczne jest z tym, że film ten już oglądałem :P A sunshine to zmarnowane 1.5h życia. Film jest tak głupi, że lepiej w tym czasie posprzątać/skosić trawę czy coś :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Capricorn One ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) Hellboy 2: The Golden Army - 8/10 -swietny film, jest mniej walk niz w pierwszej czesci, ale fajnie zrobiony film, super efekty specjalne, dobre kino ;). Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez st1ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Split Second - stary ale fajny Mysle ze bardzo sie nie zawiedziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Panowie, postarajcie się bardziej - wszystkie wyżej wymienione już widziałem ;]Jak znajdziesz coś, to daj znać. :wink: Biednie jest z dobrym s-f <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Hellboy 2 - Przyjemna bajeczka. 7.5/10 za postać Hellboya, ciekawe pomysły oraz zarąbiste kostiumy i charakteryzację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 leborg, film Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Ogród Luizy- To w polsce jeszcze robia takie filmy ?? ;o Genialna gra dwojga głownych bohaterow, ode mnie 5/5! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Chłopaki też płaczą - Może i film trochę płytki i nie trzeba się nad nim zastanawiać. ale bardzo miło spędziłem czas w kinie. Polecam. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Street Kings - jak zaczynałem oglądać to nie maiełm pojęcia co to za film. Jeden z najlepszych jakie ostatnio widziałem. 8,5/10 edit: Neon69 thx poprawiłem, nie wiem jak dałem radę zrobić 2 literówki w jednym wyrazie :| Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez skinny500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Chyba "Street Kings" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...