Silvana Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Dorothy Mills/Egzorcyzmy Dorothy Mills Naprawdę niezły - 8/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Mirrors/Lustra - Koszmar! Niestety w tym negatywnym znaczeniu. Mierna kalka koreańskiej wersji. Zdjęcia i montaż beznadziejne, granie drętwe (alternatywnie beznedziejnie rozpisane role), straszne tanie chwyty, kiepskie udźwiękowienie i muzyka. Całość wygląda w sumie jakby ktoś grał w Silent Hilla i pomyślał, że zrobi coś podobnego, ale gdzieś po drodze szlag trafił cały klimat i psychologiczną otoczkę. Zasadniczo scenografia zrobiona na zasadzie "wrzućmy kolesia do jakiegoś opuszczonego budynku, a potem będzie z górki". Niektóre dialogi były tak koszmarnie napisane, że aż śmieszne. Na domiar złego - ani trochę nie straszne. Ogólnie 3/10, z czego 2 za zakończenie, które wbrew oczekiwaniom było jednak zaskakujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Terminator Salvation - wybitnie slaby film... oklepane schematy, wieje nuda, za duzo efektow, NIE POLECAM... terminator skonczyl sie na drugiej czesci... 3/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Był już ktoś za "Harry Potter: Książę Półkrwi" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Miss March - kawał nędznej komedi ;/ gra aktorów bardzo słaba - jedyny plus to niezle laski (zwłaszcza rosjanki :) Lesbian vampire killer - o tu sie milo zdziwilem. Angielska komedia w dobrym klimacie :D od sibie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Hangover - 9/10 Zajefajna komedia o czwórce przyjaciół urządzających jednemu z ich grona wieczór kawalerski w Las Vegas :) Trzeba tylko przemęczyć się pierwsze pół godziny, potem jest jest ubaw po pachy. Nie na darmo film został blockbusterem w stanach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Race to Witch Mountain - spodziewałem się czegoś lepszego mimo, że to bajka ze studia Disney'a. Niestety, film jest strasznie głupi a aktorstwo na żenującym poziomie. Obejrzałem cały tylko dlatego że lubię taką tematykę. 4/10. Transformers 2 - w największym skrócie: to co w jedynce tylko więcej, plus trochę amerykańskiego (czyli dość prymitywnego) humoru. Efektowny, no i osobiście lubię transformersy (sentyment z dzieciństwa), ale miałem trochę wrażenie powtórki z rozrywki, mogli coś ciekawszego zrobić (mam nadzieję, że w 3 się już postarają o ciekawszą fabułę). 8/10. Watchmen - wszystko świetne, tylko główna postać kobieca zupełnie nie w moim guście. ;) Poza tym właściwie bez zastrzeżeń. 9/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Land of Lost - hmm ;] robiłem podchody do tego filmu aż wreszcie obejrzałem i nie żałuję :D naprawdę przyjemne kino, trochę dinozaurów (fajnie zrobione :) i humor nie najgorszych lotów :) Przyjemny film na sobotnie popołudnie :) mocne 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) Epoka Lodowcowa 3 - wiało nudą przez cały seans ... Niestety, kolejna część nie wyszła tak dobrze jak dwie poprzednie. W ciągu całego filmu może ze 2 razy się uśmiechnąłem. Strata czasu i pieniędzy IMO 4/10 Edytowane 18 Lipca 2009 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Epoka Lodowcowa 3D - bez 3d nie bylo by fajnie, wreszcie konkretny dubbing, moment z 'toksycznymi oparami' - poplakalem sie ze smiechu, jak reszta sali kinowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) Miss March - całkiem fajna Pani za jaką nasi bohaterowie przemierzają u.s.a. niestety film spalony już u podstawy- komedia (do tego "młodzieżowa") musi śmieszyć, humor inteligentny nie wskazany ale śmiesznie być musi, a ten film śmieszny nie był. 5/10 Van Wilder Freshman Year aka Wieczny Student 3 - jak wyżej, humor bardzo niskich lotów, produkcja typowo przeznaczona od razu na dvd, zaśmiałem się może w 2 momentach i tylko dla tego dam mu oczko wyżej niż film wyżej. 5.5/10 Jakaś lipa straszna z tymi komediami amerykańskimi 'koledżo-podobnymi'. Na szczęście hangover zapowiada sie ciekawiej ... Dorothy Mills -spodziewałem się kolejnego horroru o opętanej dziewczynce co pod kontrolą demona rzuca bluzgami w świetle błyskawic i lewitujących mebli tymczasem zaserwowano nam 'mistyczną', dobrze skrojoną, a co najważniejsze pochłaniającą fabułę. Strachu w tym filmie nie znajdziecie ale ciekawą opowieść z dreszczykiem już tak. Polecam. 8/10 Edytowane 18 Lipca 2009 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 In Bruges - Waaaai, koniecznie oglądać w HD, bo widoczki naprawdę ładne. Brugia nocą, przykryta lekką mgłą wygląda rewelacyjnie. Do tego sporo humoru i akcji okraszonej klimatyczną muzyką Cartera Burwella. Na deser świetny Colin Farrell jako najgorszy turysta świata. Zakończenie zaskakujące, ogólnie mocne 8/10 i znak jakości :Przeczywiscie film w HD wyglada siwetnie, ale... sama tresc.... WTF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 rzeczywiscie film w HD wyglada siwetnie, ale... sama tresc.... WTF? Nie dla kazdego... ;) Moim zdaniem film swietny, z bardzo specyficznym humorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Nie dla kazdego... icon_wink2.gif Moim zdaniem film swietny, z bardzo specyficznym humorem.Który bardzo mi przypasował :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) 12 rounds - 5/10 średniak i fatalna końcówka Ostatni dom na lewo - 2/10 Echelon Conspiracy - nie oglądać tego ! schematyczny, nudny, przewidywalny. 2/10 Edytowane 20 Lipca 2009 przez qbass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Echelon Conspiracy - nie oglądać tego ! schematyczny, nudny, przewidywalny. 2/10To z tego też już teorię spiskową zrobili? Czy ten film jest o tym Echelonie, o którym myślę? Programie nasłuciach!ącym, którego istnienie zostało oficjalnie potwierdzone masę lat temu? Gdzie tu jest Conspiracy, bo filmu oglądać nie zamierzam? EDIT: Na stronie filmwebu o tym Echelonie ktoś polecał Eagle Eye, więc obejrzałem. 6/10 za akcje, bo tego nie można filmowi odmówić. Reszta wymaga niestety wyłączenia mózgu ;) Ps. W ogóle to naszła mnie po tym filmie pewna refleksja. Dlaczego zawsze, ale to zawsze, mega-super-inteligentny-główny-komputer jest obrazowany w filmach (zresztą nie tylko, w książkach zazwyczaj też) jako urządzenie nijak nie podobne do komputera, najczęściej z jakimiś głupimi "oczami", wysięgnikami, kryształami itp.? Czy naprawdę nie można pokazywać takiego komputera tak jak w rzeczywistości one wyglądają, czyli jako pomieszczenie z szafami? :lol: Edytowane 20 Lipca 2009 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Land Of The Lost - jak uwielbiam Willa Ferrela tak tego filmu nie bylem w stanie zmeczyć do końca. Wytrzymalem ~30 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Salo- albo 120 dni sodomii - 6.5/10 Ciężko mi było przyznać obiektywną ocenę dla filmu, gdzie głównymi atrakcjami są wyuzdane gejowskie stosunki analne/oralne, jedzenie kupy dziewic i bezsensowna przemoc z przypalanymi członkami począwszy, a skończywszy na...koniec filmu;) Myślałem, że będzie gorzej- jakoś wytrzymałem, ale skręcało mi w żołądku co jakiś czas. Może nawet jakieś przemyślenia do głowy przychodzą- a postać Prezydenta miażdży członek- takiej mordy się nie zapomina ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvana Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Zapowiedź/Knowing - nawet nezły. Raczej niestandardowy pod względem zakończenia i choć długi, to ogląda się szybko. Miasteczko Salem/Salem's Lot - jeden z najlepszych filmów powstałych na podstawie książek Stephena Kinga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Salo- albo 120 dni sodomii - 6.5/10Pytanie - obejrzałeś to całe od pierwszej do ostatniej minuty, czy przewijałeś? Osobiście byłem ciekawy tego filmu, ale jak już ściągnąłem to tylko przewijałem sobie do tych wszystkich drastycznych scen żeby zobaczyć o co tyle hałasu, a "fabułę" olałem totalnie. Zresztą z tego co widziałem przewijając, tam nie ma właściwie fabuły. Jedyna zaleta tego filmu to ukazanie bezsensownego okrucieństwa w sposób naturalistyczny, przez co można się zastanowić przez chwilę czego właściwie szukamy w horrorach itp. Nie zmienia to jednak faktu, że film jest chory i właściwie nie poddaje się ocenie wg. "normalnych" kryteriów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Public Enemies (Wrogowie Publiczni) - niby niezły, ale jak dla mnie to przynudzał. Ale przyznam, że nie do końca moje klimaty. 6/10. Edytowane 20 Lipca 2009 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 und3r- obejrzałem cały na siłę :P. Rodzynki w postaci kału w czerwonej oprawce i teksty typu "Nie lubię braku zapachu z ust" jakoś nie dały mi rady. Ponad 6 lat miałem ten film w swojej kolekcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvana Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Dolan's Cadillac - niezły, niezły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Jeżeli Borat>Bruno to Bruno musi być niezłą kaszaną. Borat był dla mnie co najwyżej średni. Sorry, że odkopuję starego posta. Nie wiem jak z Twoim angielskim ale jeżeli oglądasz ten film z napisami i bez znajomości tego języka, to masz rację, ale 3/4 komedii w tym filmie to efekt nieudolnej i zabawnej wymowy Borata i jego doboru słów. Jak umiesz wyczuć takie niuanse, to ten film naprawdę zaczyna mieć sens.Kiedy pierwszy raz go widziałem, też pomyślałem "WTF?!" za drugim razem widziałem go po roku w anglojęzycznej szkole i poczułem OCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Sorry, że odkopuję starego posta. Nie wiem jak z Twoim angielskim ale jeżeli oglądasz ten film z napisami i bez znajomości tego języka, to masz rację, ale 3/4 komedii w tym filmie to efekt nieudolnej i zabawnej wymowy Borata i jego doboru słów. Jak umiesz wyczuć takie niuanse, to ten film naprawdę zaczyna mieć sens.Kiedy pierwszy raz go widziałem, też pomyślałem "WTF?!" za drugim razem widziałem go po roku w anglojęzycznej szkole i poczułem OCB. Popieram. Byłem dzis na Bruno i równiez mi się bardzo podobał, film chory na maksa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 The Hangover - swietny filmik, dawno nie widzialem tak fajnej komedii, mocne 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 In Bruges (W Brugii) - Nie potrzeba żadnego HD bo film w swoim specyficznym klimacie jest zaje***** Śmiech nagle przerywa szok i powaga aby znów piać do rozpuku. Coś wspaniałego - 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Wczoraj obejrzałem Knowing i jest pod niezłym wrażeniem efektów. Mam teraz pytanie do amerykanów. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Spoiler" Kiedy w końcu zrobicie film który się źle kończy? Rozpierdalacie samolot i palicie ludzi, potem rozbijacie metro i szatkujecie ludzi. W między czasie miażdżycie laskę w aucie a na koniec palicie całą planetę. Tak trudno było już dobić tych paru wybranców i i oszczędzić widzą idyllę na innej planecie z "Adamem i Ewą" w lnianych ciuszkach? Kiedy w końcu będzie film, który po napisach końcowych ostro ludziom namiesza i faktycznie się przestraszą. Swoją drogą. Ciekawe jak długo ONI uczyli się kwestii :lol: Sysak - wyluzuj z tym Boratem. Do ogarnięcia jego języka nie potrzeba szkoły anglojęzycznej ;] Edytowane 22 Lipca 2009 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Dragon Ball: Evolution - zupełnie nie tego się spodziewałem. Tanie efekty, do tego słabo zrobione, płytkie żarty. A myślałem, że będzie miły powrót do czasów dziecinnych... A tu seans upłynął w totalnym wynudzeniu. <_< Słabiutko, 3/10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 The Hangover - Durna ale fajna, bez przesadnego idiotyzmu. 8,5/10 The Haunting in Connecticut - momentami dalem sie wystraszyc, pare swierzych pomyslow, ale ogolnie szału nie zrobilo. 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...