Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Alone in the Dark...jeden z niewielu filmow, ktorego nie udalo mi sie obejrzec do konca...tak debilnego scenariusza to nawet w Zambii by chyba nie napisali;

nie wiem, czy Slater byl tak zdesperowany, ze wzial te role, albo mu nie dali wczesniej scenariusza do przeczytania..

kompletnie nie polecam ..

Hitch-nawet fajna komedyjka, tylko koncowka troche za dluga :)

Closer - zaczalem ogladac z zonka z zamiarem zasniecia :) , ale musze powiedziec, ze wciagnal mnie baaardzo...rola Natalie Portman - sam miod, a i Owen niezly :)

Edytowane przez gREG PG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

constantine , napisze to jeszcze raz nie zawiodły mnie tylko efekty specjalne i ten koles ktory grał szatana niezły był reszta przecietna , bardzo sie rozczarowałem IMO przereklamowany strasznie i motyw z guma do zucia na koncu fak normalnie jak B.A. w druzynie A "dzieci pijcie mleko "

Hitch tez mnie nie zachwycił od tak lekki filmik o ktorym za 2 miechy zapomne spodziewalem sie wiecej gagow itp a to qpka była

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Basen -> momentami troche sie nie klei - 6/10

Godsend -> ciekawy, przyjemnie sie oglada. Widać wiele zapożyczen ze "Smetarza dla zwierzat", ogolem dobry film -> 8/10

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie przed chwila skonczylem ogladac "Dogville" Larsa von Triera - 9/10

1350172[/snapback]

Tyle samo mu wystawiam.

Do 3/4 filmu zaslugiwal na 3/10 ale wierzcie mi, ogladajcie do konca.

Niesamowity film.

Jezeli jestemy przy Von Trierze to zapodajcie sobie film z Bjork pod tytulem "Tanczac w ciemnosciach" - nie znam osoby, ktorej by nie wzruszyl ten film. A muzyka dla mnie jako fana Bjork byla wrecz rewelacyjna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam polecam MAN OF FIRE jak ktoś nie ogladal to warto obejrzec :mur:

Film oparty na faktach. Opowiada on historię byłego najemnika armii Stanów Zjednoczonych. John W. Creasy (Denzel Washington) męczony wydarzeniami z przeszłości przyjmuje pracę ochroniarza małej dziewczyki Lupity (Dakota Fanning), której rodzice boją się porwania córki. Po pewnym czasie dziewczynka pokazuje mu nowe życie i sprawia, że Creasy znów staje się szczęśliwy. Gdy Lupita zostaje porwana, jej ochroniarz poprzysiąga dopaść każdego, kto jest za to odpowiedzialny. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam:

The Machinist- coś w stylu Memento, ale bardziej pokręcony i siadajacy na banie ;) W mojej sklai 8.5/10

Szkoła Uwodzenia 3 (Cruel Intentions 3)- kontynuacja poprzednich części, aczkolwiek nie taka do końca ;) Jak dla mnie film bardzo fajny, oderwałem się trochę przy nim, popatrzyłem na ładne panie :) Ocena 8/10

Zatoichi- bardzo fajny i mądry film, ślepy samuraj, mistrz miecza, jedyny sprawiedliwy ;) Bardzo ciekawa historia, solidny następca starych Ichi mistrz miecza i kolejnych części... :) Ocena 9/10

Zatańcz ze mną (Shall We Dance)- przyjemna komedia romantyczna, z J. Lo. i Richardem Gerem w głównych rolach, ale trzeba lubić takie filmy, ja lubiłem bo oglądałem z piękną koleżanką ;) Ocena 8/10

Nie polecam:

Alone in the dark- ten film ma z grą tyle wspólnego co nic, niby ta sama tematyka, niby tak samo nazywający się aktorzy, ale ten film to totalne dno :/ Co tydzień od 2óch lat robie sobie z kumplem piątkową lub sobotnią sesję filmową, czasami on przyśnie na jakimś filmie, czasami ja, ale na tym to nie mogliśmy obaj już usiedzieć :/ Dobrze że było dużo piwa pod ręką bo byśmy nie wyrobili, film to totalny kicz :/ Tylko zszargał dobre imie świetnej gry!! Ocena 4/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Egzorcysta Początek- 7/10

Spartakus-6.5/10

Constantine- 7/10

recenzji mi się nie chcę pisać :D, żaden z filmów nie jest tak świetny aby się nim zachwycać ani słaby aby go opierniczać, ale czas nie był stracony dla tych filmów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Egzorcysta Początek- 7/10

Spartakus-6.5/10

Constantine- 7/10

recenzji mi się nie chcę pisać :D, żaden z filmów nie jest tak świetny aby się nim zachwycać ani słaby aby go opierniczać, ale czas nie był stracony dla tych filmów

1357646[/snapback]

O właśnie, Constantine był nawet ciekawy :) U mnie nawet i 8/10 by dostał :) Czas poświęcony na ten film był w pełni dobrze wykorzystany ;) Spartakus, jak dla mnie nic nie dorówna Gladiatorowi, ani Troya, ani tymbardziej Spartakus :) Egzorcysta, hmm, pierwszej cześci i tak nic nie pobije ;) Z nowych filmów polecam jeszcze:

Siła Strachu (Hide and Seek)- bardzo ciekawy film z dość zaskakującym zakończeniem, aczkolwiek od 3/4 filmu co bardziej domyślni zaczną odkrywać co i jak ;) Taki thrillero-dramat :) Aaaa, UWAGA, w kinach w polsce jest grana inna wersja niż krąży po necie!! Różnią się końcówką i paroma scenami w trakcie filmu!! Końcówka w kinie jest ciekawsza ;) Ocena 8.5/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wortigern

obejżałem Saw, i z jednej strony jestem zadowolony bo film calkiem calkiem, ale koncowka IMO do bani. Byłem zaskoczony ale myslalem ze bedzie cos lepszego na the end. jak dla mnie 8/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D Oglądałem THE RING 2 wczoraj wieczorkiem i cóż tak jak myślałem kiszkowaty :angry: a liczyłem na cos lepszego z większym wysiłkiem i staraniem reżysera..... ehh

No takiego filmu jak RING 1 chyba dawno nie było i jeszcze długo nie będzie to klimacik jedyny i niepowtarzalny .....

Krąg 2 ma tego klimatu 40% i to wystarczy aby go oglądnąć :D

ogólnie 4.5/10

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi