Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Home, polski tytuł 'SOS Ziemia' (czy jakoś tak). Polecam przedewszytskim, ze względu na zdjęcia i muzykę. Naprawde robią wrażenie. Najlepiej byłoby oglądać w HD na porządnym telewizorze. Co do idei i przesłania nie chce się wypowiadać, by nie wprawadzać bezsensownych OT. Poprostu temat rzeka.... 7,5/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Soloist - wypożyczajcie na blu-ray bo warto! Wspaniały film. Było w nim wszystko co wielkie, przepiękne zdjęcia ("malowanie muzyki" chyba tak to powinienem nazwać rzecz, która wydaje się nie do osiągnięcia, a tutaj jednak), montaż na kapitalnym poziomie, oczywiście muzyka bo to ona jest kluczem do wszystkiego wkomponowana w film w tak genialny sposób, że w 30 minucie film zaczęły mi się zbierać łzy ;p Filmy nie wywołują u mnie przeważnie jakiś wielkich emocji jednak Solista jest jednym z tych wyjątków. Wspaniałe kreacje Jamiego Foxxa i Roberta Downey Jr., którzy tchnęli prawdziwe życie w postaci, które notabene są prawdziwe. Nie wiem czy warto z mojej strony napisać coś jeszcze. Film jest kapitalny przez 2 h siedziałem z nosem wlepionym w ekran i naturalnie wyostrzonym słuchem bo dźwięk w tym filmie to czysta poezja. Pisałem na początku o Blu-ray - w PL niestety (!) nie wprowadzono na ekrany filmu póki co stąd jedyną opcją kupno/wypożyczenie ;) jakość gra rolę - jak pisałem muzyka oddziałuje na nasze zmysły i wysoce wskazane by była ona w "HD" i odtwarzana na jakimś przynajmniej przeciętnym sys kina domowego (czytaj: nie na 2x20 W głośnikach media-tech'a ;)). Aha, ostatnio pisaliśmy o przesłodzonych zakończeniach filmów z usa - w tym filmie zakończenie wcale nie wypada w cukierkowych kolorach ... 9/10

Dołączona grafika

Edytowane przez LPKorn3324

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Hangover - 8/10 - Dawno się tak nie uśmiałem, jako jednoosobowe stado wilków gorąco polecam....z prawej wolne...?

Notorious - 7/10 - ocena troszke naciagana ale fanowi inaczej nie wypada. Dla fanów hip hopu i east coast pozycja obowiazkowa. Dla fanów filmu juz nie, tym bardziej, ze moga sie troche zakrecic jezeli nie znaja Christophera Wallace'a . Sam montaż, gra aktorów poza BIG i jego matka raczej słabiutka.Muzyka, która z racji tematyki filmu powinna wylewac się z głośników też wyszła średnio biorąc potencjał i cały film przegrywa z innymi podobnymi pozycjami jak Hustle & Flow czy 8 mile. Mimo wszystko polecam bo warto poznac historie Notoriousa B.I.G, który za zycia wydał 1 płytę a stał się ikoną Hip Hopu.

Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anioły i Demony - czytałem książkę i nie była rewelacyjna (6+/10 ode mnie) i film ocenię podobnie chociaż trochę fabułą odbiega od książki. Dziwnie się coś ogląda wiedząc mniej więcej co się bedzie działo za minutę ;). Właśnie to był paradoksalnie największy minus filmu - ze był na podstawie książki którą przeczytałem. 6/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^ Jeśli znasz fabułę, to brak napięcia i elementu zaskoczenia, a wtedy ogląda się co najmniej średnio. W moim przypadku było tak przy Kodzie DaVinci i ogólnie uważam, że film był co najmniej taki sobie.

Disturbia/Niepokój - całkiem fajnie mi się oglądało, pomimo przewidywalności zakończenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fired Up 9/10

Shawn Colfax (Nicholas D'Agosto) i Nick Brady (Eric Christian Olsen) są gwiazdami drużyny futbolowej szkoły średniej Geralda R. Forda. Boją się perspektywy spędzenia kolejnych wakacji na obozie futbolowym. Nick wymyśla, że zamiast tam pojechać, wybiorą się na obóz cheerleaderek z ich szkoły. Chłopcy świetnie się bawią ...

Legally Blondes 8/10

Dwie kuzynki Elle - Annabelle i Isabelle postanawiają przeprowadzić się z Anglii do słonecznej Kalifornii w Stanach Zjednoczonych. Obie mają blond włosy, noszą różowe ciuchy i kochają się w małych pieskach. Przeprowadzka owych sióstr blondynek ściśle związana jest ze zmianą szkoły, która do tej pory w Anglii nakazywała ...

Edytowane przez FanAnime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fired Up 9/10

Shawn Colfax (Nicholas D'Agosto) i Nick Brady (Eric Christian Olsen) są gwiazdami drużyny futbolowej szkoły średniej Geralda R. Forda. Boją się perspektywy spędzenia kolejnych wakacji na obozie futbolowym. Nick wymyśla, że zamiast tam pojechać, wybiorą się na obóz cheerleaderek z ich szkoły. Chłopcy świetnie się bawią ...

Legally Blondes 8/10

Dwie kuzynki Elle - Annabelle i Isabelle postanawiają przeprowadzić się z Anglii do słonecznej Kalifornii w Stanach Zjednoczonych. Obie mają blond włosy, noszą różowe ciuchy i kochają się w małych pieskach. Przeprowadzka owych sióstr blondynek ściśle związana jest ze zmianą szkoły, która do tej pory w Anglii nakazywała ...

Niezły gust :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Soloist - wypożyczajcie na blu-ray bo warto! Wspaniały film. Było w nim wszystko co wielkie, przepiękne zdjęcia ("malowanie muzyki" chyba tak to powinienem nazwać rzecz, która wydaje się nie do osiągnięcia, a tutaj jednak), montaż na kapitalnym poziomie, oczywiście muzyka bo to ona jest kluczem do wszystkiego wkomponowana w film w tak genialny sposób, że w 30 minucie film zaczęły mi się zbierać łzy ;p Filmy nie wywołują u mnie przeważnie jakiś wielkich emocji jednak Solista jest jednym z tych wyjątków. Wspaniałe kreacje Jamiego Foxxa i Roberta Downey Jr., którzy tchnęli prawdziwe życie w postaci, które notabene są prawdziwe. Nie wiem czy warto z mojej strony napisać coś jeszcze. Film jest kapitalny przez 2 h siedziałem z nosem wlepionym w ekran i naturalnie wyostrzonym słuchem bo dźwięk w tym filmie to czysta poezja. Pisałem na początku o Blu-ray - w PL niestety (!) nie wprowadzono na ekrany filmu póki co stąd jedyną opcją kupno/wypożyczenie ;) jakość gra rolę - jak pisałem muzyka oddziałuje na nasze zmysły i wysoce wskazane by była ona w "HD" i odtwarzana na jakimś przynajmniej przeciętnym sys kina domowego (czytaj: nie na 2x20 W głośnikach media-tech'a ;)). Aha, ostatnio pisaliśmy o przesłodzonych zakończeniach filmów z usa - w tym filmie zakończenie wcale nie wypada w cukierkowych kolorach ... 9/10

Da sie to gdzies kupic? Na Allegro nie ma, w Empiku nie ma, na Amazonie jest premiera 8. sierpnia, a wydanie tylko z dzwiekiem AC-3 (no chyba, ze opis maja bledny).

Swoja droga, co to za moda, zeby filmy na BR wydawac ponajmniejszej linii oporu, tylko z DD5.1? :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Harry Potter And The Half-Blood Prince (Harry Potter i Książę Półkrwi) - biję się z myślami czy nie najlepsza część ze wszystkich.

Ale w sumie nie było trudno bo sama książka też była pojechana.

Może dlatego, że jestem na gorąco po seansie.

Poza kilkoma z oczywistych względów wyciętymi scenami film świetnie wg. mnie opisuje to co jest w książce - nawet kilka scen z trailerów się nie pojawiło w filmie.

Na razie daję - 9/10 i chyba jest lepsza od "Więźnia Azkabanu".

Z taką tendencją aż boję się myśleć co będzie na 2 częściach "Insygnia Śmierci"

Jak Katie Bell jest pod działaniem Opalowego naszyjnika to oniemiałem - nawet w trailerach tego całego nie pokazują. Masakra jak cała sala kinowa wstrzymała oddech - efekt porażający.

Może i reżyser poszedł trochę w publiczkę (sporo komedii i uniesień miłosnych) ale przynajmniej skupił się bardziej na postaciach.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrogowie publiczni - bardzo słaby film. Największym minusem tego filmu to brak akcji, w trailerze jest więcej emocji niż w samym filmie. Szkoda, film trochę schematyczny, łatwo można odgadnąć jak to się wszystko potoczy. No cóż, moją rozbudzoną nadzieje na dobry film gangsterski muszę zaspokoić innym filmem... 3/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crank: High Voltage dzizas co za padlo. Pierwsza czesc byla jeszcze jako tako do przelkniecia, ale to! Kupa. Nie spodziewalem sie filmu wysokich lotow ale kupy shitu takze nie. Niestety otrzymalem to drugie. Pomijam fakt ze glowny bohater laduje swoj akumulator w sposob taki ze albo by sie zweglil, albo zadusil czy cokolwiek innego. Dobijaly mnie wymuszane sceny z biustami, rypaniem sie na torze wyscigowym, bandami pedzi i dziwek uzbrojonych po zeby wiedzacych gdzie co sie swieci i temu podobne. Film nie ma zadnego ladu. Sie tylko wkurzylem i zdegustowalem. A ostatnia scena to juz w ogole masakra :| 4/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś dawno nie widział dobrej głupiej komedii albo jak ktoś nie ma odruchu wymiotnego przy oglądaniu filmów z tego gatunku to polecam Grandma's Boy. Dodatkowo fabuła kręci się wokół środowiska geeków i tworzenia gier komputerowych, ale film ma dużo różnych motywów występujących w innych komediach. Śmiałem się non stop a i film nie jest na siłę obrzydliwy (z jednym wyjątkiem) czy zboczony jak większość komedii teraz. Jak na głupią komedię 9/10 jak na film 7/10 Do piwa z kumplami idealny.

Van Wilder 3 (wieczny student 3) Też głupia komedia ale taka na 2/10 żal się rozpisywać, omijać z daleka.

O Hangover chyba napisano tu już wszystko. 7/10 i kupa frajdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watchmen jestem zaskoczony mala iloscia akcji w tym filmie, ale trudno mi powiedziec zebym byl zawiedzony. Film ma cos w sobie co mnie wrecz oczarowalo... Wiem ze film ten moze miec wielu zwolennikow jak i wielu ktorych poprostu zanudzi. Jak dla mnie 8/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watchmen jestem zaskoczony mala iloscia akcji w tym filmie, ale trudno mi powiedziec zebym byl zawiedzony. Film ma cos w sobie co mnie wrecz oczarowalo... Wiem ze film ten moze miec wielu zwolennikow jak i wielu ktorych poprostu zanudzi. Jak dla mnie 8/10

Film jest specyficzny, dla mnie jeden z lepszych oglądanych w tym roku. Trzeba umieć wczuć się w tą przerysowaną komiksową stylistykę i wtedy jest fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miss March - głupawa komedia, jak ktoś już wspomniał dziewczyny w filmie miłe dla oka, o jak ktoś lubi głupie komedie młodzieżowe można zobaczyć :) 6,5/10

17 Again - zostałem brutalnie zmuszony do pooglądania, bajka bajka bajka... Nie dla mnie. 2/10

Choke - Specyficzna komedia/dramat klika motywów mnie rozbroiło o,O Bez rewelacji 5/10

Cube, Cube 2, Cube 3 - Na pewno temat filmu był poruszany. Łamigłówki, zagadki warte zobaczenia. Może się w trakcie znudzić ale jeśli ktoś lubi tego typu filmy to polecam. Ogólnie dla trylogii 6,5/10

Gran Torino - Co tu dużo pisać kawał dobrego kina. 9/10

Marley and Me - Nie zabrałbym się za to sam, ale w tym wypadku nie żałuję. Masakrycznie poruszający film jakich mało. 7/10

Fast and Furious 4 - Myślałem, że będzie gorzej. Trochę gangsterki trochę ścigałek- ogólnie wypadło nieźle. 6/10

Naboer - Taki sobie psychologiczny, zacząłem się interesować tego typu filmami po oglądnięciu żródła. Ten nie wypadł na tle tamtego najlepiej jeśli chodzi o moje odczucie. 4,5/10

All gone Pete Tong - kolejna z pozycji koniecznych do zobaczenia. 8/10

Jeszcze małe pytanie/ prośba o pomoc.

Mianowicie dziś mama mi opowiedziała o filmie Przebudzenia. Przypomniał mi się film że jakiś człowiek (nie pamiętam czy młody czy starszy czy kobieta czy mężczyzna...) był mocno ograniczony ruchowo i umysłowo. Ktoś podał mu jakieś lekarstwo i ten zaczął dochodzić do stanu normalności do czasu aż lekarstwa jakoś zaczęły zagrażać jego/jej życiu i trzeba było odstawić a choroba sie nawróciła. Za nic nie mogę przypomnieć sobie tytuły ani kto w nim grał bo oglądałem go zapewne jako dziecko. Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś mnie przynajmniej naprowadził na tytuł.

Edytowane przez Verter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomniał mi się film że jakiś człowiek (nie pamiętam czy młody czy starszy czy kobieta czy mężczyzna...)

Poszukaj na imdb przy użyciu słów kluczowych, ja tak znalazłem masę filmów z dzieciństwa.

BTW:

Życie biurowe - stara szkoła komedii, mocne 6,5 z aspiracjami na 7/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona - film to zaiste ciekawy, ale poza samym pomysłem o młodniejącym człowieku większość scen wartych uwagi to tylko granie na uczuciach. Głowny wątek został w moim odczuciu ledwo tknięty i za słabo rzutuje na większą część fabuły. Efekty specjalne faktycznie bardzo fajne, ale to chyba trochę za mało, żeby wypełnić te ponad dwie i pół godziny. Fabuła nieszczególnie zaskakujące, zdjęcia bardzo nierówne - bardzo fajnie stylizowane fragmenty z pobytu w Murmańsku i kompletnie nijakie z USA. Ogólnie osobiście jestem rozdarty, bo film mnie wzruszył pomimo braku pewnej iskry. Szczerze to takie 7/10 za słabe rozwinięcie głownego wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Soloist - wypożyczajcie na blu-ray bo warto! Wspaniały film. Było w nim wszystko co wielkie, przepiękne zdjęcia ("malowanie muzyki" chyba tak to powinienem nazwać rzecz, która wydaje się nie do osiągnięcia, a tutaj jednak), montaż na kapitalnym poziomie, oczywiście muzyka bo to ona jest kluczem do wszystkiego wkomponowana w film w tak genialny sposób, że w 30 minucie film zaczęły mi się zbierać łzy ;p Filmy nie wywołują u mnie przeważnie jakiś wielkich emocji jednak Solista jest jednym z tych wyjątków. Wspaniałe kreacje Jamiego Foxxa i Roberta Downey Jr., którzy tchnęli prawdziwe życie w postaci, które notabene są prawdziwe. Nie wiem czy warto z mojej strony napisać coś jeszcze. Film jest kapitalny przez 2 h siedziałem z nosem wlepionym w ekran i naturalnie wyostrzonym słuchem bo dźwięk w tym filmie to czysta poezja. Pisałem na początku o Blu-ray - w PL niestety (!) nie wprowadzono na ekrany filmu póki co stąd jedyną opcją kupno/wypożyczenie ;) jakość gra rolę - jak pisałem muzyka oddziałuje na nasze zmysły i wysoce wskazane by była ona w "HD" i odtwarzana na jakimś przynajmniej przeciętnym sys kina domowego (czytaj: nie na 2x20 W głośnikach media-tech'a ;) ). Aha, ostatnio pisaliśmy o przesłodzonych zakończeniach filmów z usa - w tym filmie zakończenie wcale nie wypada w cukierkowych kolorach ... 9/10

[i2mg]http://www.readingcinemas.co.nz/images/thumbnails/the_soloist_poster.JPG[/img]

Nie podzielam Twoich zachwytów.

Poprawny dramat na faktach dobrze zagrany ze wspaniałą muzyką ale czegoś mi brakowało aby go tak wysoko oceniać jak Ty.

Natomiast na pewno warto go obejrzeć choćby dla samego poznania historii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi