stregobor Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 The Resurection - ciekawy film, powrot na ekran Christophera Lamberta, poprostu calkiem fajna sensacja, trzyma w napieciu. Ma pare dolujacych scen, ale ogolnie jest dobrze. wg mnie 4/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Wczoraj obejrzałem Piłe - 7/10 i Pamiętny The Thing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Malevolence - 0/5 !!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Malevolence - 0/5 !!! :) 1404159[/snapback] czy wiesz, że istnieje takiego coś jak imdb.com <_< wiem, że wiesz :-P to chyba masz dużo czasu, że oglądasz taką paść B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 wlasnie obejżałem Ring 2 wersje amerykańską, hmm po za tym ze skopali sprawe to nie wiem co powiedziec. Jedynka była dobra, ciekawa, wciągająca, a dwójka? całkowicie zamerykanizowana i wręcz śmieszna, widać że robiona dla kasy i bez polotu, wsadzili kilka efektów które są całkowicie zbędne i tylko osłabiają napiecie, scena z jeleniami mnie rozbroila. Nie podobało mi sie i nie polecam, teraz żaluje ze obejrzalem bo calkowicie rozbilo to moj zachwyt Ringiem. Ocena 6/10 naciągana ze względu na fabułe która jest miare do przełknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamber007 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Wlasnie skonczylem ogladac "In The Mouth Of Madness" nie wiem czy ktos juz wspominal juz o tym filmie na forum ale jest naprawde godny polecenia dla ludzi lubiacych horroy :))))) : B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 czy wiesz, że istnieje takiego coś jak imdb.com <_< wiem, że wiesz :-P to chyba masz dużo czasu, że oglądasz taką paść B) 1404228[/snapback] kiedys ogladalem filmy ktore w rankingu mialy minimum 6.0 ale teraz kiedy wychodzi coraz to mniej porzadnych filmow lookam tez te slabsze i taki jest wlasnie tego efekt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Ja polecam film Buffalo '66. Będzie jutro (a właściwe w pon.) w jedynce o godz. 0:10. Naprawdę kawałek wyśmienitego kina. Moja ocena 10/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 istnieje takiego coś jak imdb.com Musze przyznac, ze nie znalem tej strony :roll: - a to jak dotad jedyna jaką widziałem, ktora ma w TOP same naprawde dobre filmy, a nie najbardziej komercyjne. Mozna sie nia sugerowac przy wyborze filmu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Musze przyznac, ze nie znalem tej strony :roll: - a to jak dotad jedyna jaką widziałem, ktora ma w TOP same naprawde dobre filmy, a nie najbardziej komercyjne. Mozna sie nia sugerowac przy wyborze filmu :) 1407281[/snapback] Bo to jest znana na całym świecie stronka :) W sumie największa i jedna z pierwszych, jedyna słuszna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Alexander - wczoraj cos mnie tknelo z nudow chyba i postanowilem obejrzec, niestety nie wiedzialem ze to g*wno trwa 160min :) w polowie prawie usnalem, film imo jest zbytnio gejowski, za dlugi, a gra Colina Farella jest wrecz fatalna, 1/5 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Polecam film dla sadystow tweakowych ;] Battle Royale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Polecam film dla sadystow tweakowych ;] Battle Royale 1407830[/snapback] Podpisuje się :) Ale ja pójdę o krok dalej, polecam obie części :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadmundo Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja polecam następujące filmy: :arrow: 13 Dzielnica - Francuskie kino akcji spod znaku Luca Bessona. I wszystko jasne :D Film jest przepełniony akcją, nie ma tu ani sekundy nudy i przynudzania, cały czas coś się dzieje. To co wyczyniają na ekranie główni bohaterowie, to coś niesamowitego. Nazywa się to chyba "Parkur" i polega na swobodnym przemieszczaniu się po mieście. Już w Yamakasi pokazano nam o co biega, a biega po dachach :D Podobno sztuka ta rozwija się w szybkim tempie i nawet w Polsce przybywa grup które się zajmują tym extremalnym sportem. Wracając do filmu, powiem że oczywiście fabuła jest prosta i głupia jak but, ale wszystko inne jest tutaj świetne i miłe dla oka i ucha. Zdjęcia są doskonałe, muza nowoczesna i klimatyczna, no i te wszystkie akrobacje i akcje. Film oceniam na 8/10. :arrow: Mechanik - Film nie dla wszystkich. Tu nie ma żadnych akcji, bijatyk, pościgów i skakania z wieżowców. A co jest ? Ano jest niesamowity i mroczny klimacik, ciekawa i wciągająca fabuła oraz główny bohater, brawurowo zagrany przez Christiana Bale (powinien dostać Oscara). Mechanik to thriller w najczystszej postaci. Przez cały film poznajemy prawdę o boaheterze i wydażeniach z przeszłości. Historia jest świetnie opowiedziana i wciąga widza po uszy. Doskonałe są tu zdjęcia i muzyka, troszkę staroświecka, taka jak była w filmach mistrza gatunku Alfreda Hitchcocka (mistrz thrillerów). Zresztą dużo w tym filmie właśnie z Hitchcocka czy nawet Lyncha i Polańskiego. Jedyne co mnie rozczarowało to zakończenie, które wydaje się być takie pospolite w porównaniu do oczekiwań widza po pierwszej godzinie filmu. Oceniam Mechanika na 9/10 :arrow: Intermission - UWAGA SPOJLERY ! Zdradzę sam początek filmu i kilka innych scen, żeby pokazać w skrócie czym jest Intermission ! Więc na początku filmu, bohater (Colin Farrel) flirtuje z pewną laseczką, jest sympatycznie, romantycznie i nagle... bohater z całej siły uderza dziewczynę w twarz (super mocny cios) a ta cała zakrawiona ze złamanym nosem, upada z impetem na ziemię. Następnie Farrel śmieje się i zabiera jej wszystkie pieniądze. Późńiej mamy inne ciekawe sceny, naprzykład sikanie na kogoś, mówi się też o robieniu kupy na kochanka itd. :D Film jest bardzo dobry, trochę w klimatach Pulp Fiction, czy raczej Porachunków i Przekrętu. Łobuzerskie, chuligańskie kino o miłości, zemście i takich różnych życiowych sprawach. To taka sensacyjna komedia, czarna komedia. Bawiłem się nieźle na tym filmie dlatego go polecam. Ocena 8/10 Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez nadmundo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) White Noise - nie będe pisał nic o tym filmie tak jak zwykłem pisać o innych, powiem tyle, horror/thriller... Drugie co powiem to ocena 9+/10 - zdecydowanie najlepszy film jaki widziałem w tym roku, nie sprawdzajcie nigdzie o co chodzi ani o czym ten film, poprostu obejżyjcie go (naprawdę nie warto sobie psuć filmu czytając o czym mniej więcej jest np. na filmwebie, lepiej wziąć go na żywca!!). Film zdecydowanie deklasuje The Ring czy The Grudge! Poprostu mistrzowski film (i w cale nie w takich samych klimatach!!). Film który trzeba zobaczyć!!! Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez mak777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Alexander - wczoraj cos mnie tknelo z nudow chyba i postanowilem obejrzec, niestety nie wiedzialem ze to g*wno trwa 160min :) w polowie prawie usnalem, film imo jest zbytnio gejowski, za dlugi, a gra Colina Farella jest wrecz fatalna, 1/5 :) 1407805[/snapback] Gejowski dobrze ujete poczytaj sobie ksiazke pt. "Zycie seksualne greków" tam sie wszystkiego o gejowskiej grecjii dowiesz. A tak wogole to starozytna grecja to jedno wielkie LOVEPARADE lub GayParty;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 nie robcie off topa o pedalstwie seed of chucky - z fajnego horrorku ( jak byłem młodszy to sie ogladało 3 części czakiego po nocach :twisted: ) przerodzilo sie to w średniawą (pisze średnio anie mierna ze wzgledu na sympatie do czakiego )komedie słabe 4/10 meet the fockers - tak jak myslałem wcale nie lepszy niz czesc 1 wieje nuda łejst of tajm son of the mask - film trwa 1;27 obejżałem go w 20 min dno dla amerykanskich bajtli elektra - chyba sie powtarzam ale gdzie wy tam widzicie te zajefajne efekty to jest przecietniak a elelktra ruszasie jak mucha w smole walki słabiutkie ehm niepolecam house of flying daggers skosnookie love story z biała bronią w tle można obejżeć coć jak zwykle dali ciała z tymi żołnierzykami biegajacymi po bambusach ;] Sky Captain And The World Of Tomorrow polecam dosyć fajnie i lekko sie go oglada choc w 2 czy 3 momentach aż razi w oczy bluescreen w tle , choć nie cierpie głinet p. to w tym filmie wyglada wrecz idealnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Constantine - 6/10 - Oklepana fabuła, niezłe wykonanie... no i + za to ze bohater nie jest superdobry ;) Hide & Seek - Baaaardzo fajny horror. Dawno nie przezywalem tak zadnego filmu ;) 8/10 (niezbyt oryginalny) Mindhunters - Dość ciekawy thriller o zaskakującej fabule. 8/10 (Niedociagniecia) Meet the fockers - Można obejrzeć, ale ogolnie ani ciekawe ani smieszne. 5/10 First Daughter - Niby toto komedia romantyczna, ale: 1. Mało smieszna. 2.Durnowate zakonczenie. Od biedy mozna obejrzec. 4/10 Zatoichi - Film dobry, ale nie tak dobry jak sie spodziewalem. Moze dlatego 7/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) Hide & Seek - Baaaardzo fajny horror. Dawno nie przezywalem tak zadnego filmu ;) 8/10 (niezbyt oryginalny) 8O 8O 8O 8O 8O W zaistniałej sytuacji czuje sie w obowiazku polecic Ci kilka naprawde dobrych horrorow/thrillerow - tylko uwaga, bo jesli "Zabawe w chowanego" (Co za debil to tłumaczył??) tak przezywales, to na tych tytułach mozesz nie wytrzymac nerwowo :lol: - Omen - Egzorcysta - Lśnienie - postaraj sie skombinowac (nie bedzie łatwo) wersje reżyserska Kubricka - to jest dopiero klimat! - Inne Ekranizacje Horrorow Kinga ;) - Siedem - Co kryje prawda? - Coś - Event Horizon (pierwowzor "Kuli" - trzeba lubic te klimaty) - Inni (to jest lajcik) - Evil Dead - Hellraiser Dwa ostatnie to takie lekkie gore, nie kazdemu sie spodoba. Ps. Niech nikomu nie przyjdzie do glowy aby isc na "Hide & Seek" do kina. Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Poogladalem ostatnio Mechanika i Cellular. Jesli chodzi o Mechanika to podpisuje sie pod zdaniem nadmundo. Ale przed Cellular musze wszystkich ostrzec... jest najwieksza tandeta jaka ogladalem. Az szkoda wiecej pisac ;( Nawet jesli patrzec na to jak na reklame Nokii 6600 to i tak nie warto ogladac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 - Inne Ekranizacje Horrorow Kinga ;)Tak naprawde wiekszosc to gnioty okropne (np. Sleepwalkers, Pet Cementary, Sometimes They Come Back... Again). Z tego co widzialem to Misery jest nienajgorsze [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Wiekszosc z tego co podales ogladalem ... "Lśnienie" to genialny film ale co tu porównywać. A za takimi gore nie przepadam ;) A "Hide & Seek" - w Polskim kinie to "Siła strachu" ... A tak btw. "The friday after next" do obejrzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 No wlasnie o to chodzi, ze Sila Strachu! :mur: Hide and Seek to jest angielska nazwa gry w chowanego i tak też ten tytuł nalezy tlumaczyc. @Jin* To dlatego, ze ogladales nie tą wiekszość co trzeba :lol: Tak naprawde to ekranizacje Kinga miażdżą nieprzecietnie;] Oto kilka przykładow (nie koniecznie horrory): Skazani na Shawshank Zielona Mila Red Rose Shining Misery It Langoliery Miasteczko Salem Poza tym Pet Cementary wcale nie bylo takie zle... A propos - za rok remake;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 To dlatego, ze ogladales nie tą wiekszość co trzeba :lol: Tak naprawde to ekranizacje Kinga miażdżą nieprzecietnie;] Oto kilka przykładow (nie koniecznie horrory): Skazani na Shawshank Zielona Mila Red Rose Shining Misery It Langoliery Miasteczko Salem Poza tym Pet Cementary wcale nie bylo takie zle... A propos - za rok remake;] 1411118[/snapback] Ahh te porażające efekty specjalne w Langolierach :D Ale film ogólnie zapupisty :D Jak cała reszta, muszę z tych jeszcze Pet Cementary i Skazani Na Shawshank (tak wiem wiem, jak można tego nie widzieć jeszcze :P) obejżeć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartosH Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Nie martw sie, ja tez nie widzialem :P Trzeba wkoncu nadrobic zaleglosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) Uuuu... nieladnie ;) - takie klasyki trzeba zobaczcyc min. dwa razy;] Proponuje zamiast biletu do kina na jakis badziew (vide Hide & Seek :lol: ) kupic Skazani na Shawshank na DVD za 19.99 w MediaMarkt ;) Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Polecam Suspect Zero - dla mnie bardzo dobry Mechanik - bardzo dobry film . Moje pytanie gdzie tam koles ma schizofremie ?? bo ja nie czaje naprawde . Film dobry dla mnie naprawde CH .B troche schudl chlopak naprawde mnie zadziwil swoja rola . Jezeli chodzi o kino Azjatyckie trzeba je lubic poprostu troche sie interesowac ta kultura zeby wszystko kumac . To nie sa filmy dla wszystkich jak to sie dzieje w przypadku 3/4 amerykanskiego shitu ktorego juz od dawna mam po dziurki w nosie . B.Royale I , II jak komus sie podobala wyzynka !! :] to proponuje isc za ciosem :] ICHI ICHI THE KILLER IZO OBYWATEL Q - nie wiem czy nie pokrecilem z tytulem z pamieci To sa naprawde mocne , pokrecone filmy nie dla kazdego kinomana :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 The Pacifier- Ni to komedia, ni to film akcji takie jakies.. ale mi sie podobało :D Ogladalo sie przyjemnie ;] 6,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 House Of Flying Daggers - mega LOL film, 1/5 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 House Of Flying Daggers - mega LOL film, 1/5 :) 1411421[/snapback] możesz napisać coś więcej do czego najbardziej podobny? co Ci się nie podobało? - moja kobieta mnie wyciąga na to do kina, 3mam się rękami i nogami żeby nie iść, ale są argumenty, które mnie przekonają :wink: więc podejrzewam, że niedługo wytoczy ciężkie działa, a chciałbym mieć się czym bronić... :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...