Kaeres Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 Drzwi w podłodze - całkiem cwane kino. Dobra obsada aktorska i kilka zaskakujących wątków sprawiają, że oglądamy z zaciekawieniem - 6,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 (edytowane) Gran Torino - kawał dobrego kina, bez zbędnych fajerwerków 8/10 Fujary na tropie - liczyłem na coś więcej, trochę drętwy humor wciskany na siłę, zdecydowanie jeden z głupszych i słabszych filmów z Willisem. Sztampowa historia, gliniarze narkotyki, trochę głupiego humoru, widziałem to już ze 100x 4/10 Jak wytresować smoka - jak ktoś lubi animacje (np. ja) to fun jest niezły 8/10 Edytowane 13 Grudnia 2010 przez slavOK 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 22 kule - dobry film, świetnie się oglądało, duże 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Teoria Zabijania - Grupa durnych amerykańskich ludzi w oddalonym od cywilizacji miejscu + zeschizowany morderca... Fabuła oklepana, reszta się nie wybija ponad przeciętność... Cycki są, ale niestety niewielkich rozmiarów więc... Jak komuś się nudzi i lubi takie sztampowe filmy, to można zobaczyć... Karate Kid - Jedyny plus tego filmu to Jackie Chan, który zagrał naprawdę nieźle... Reszta raczej na minus - ta nowa wersja nie umywa się do oryginału z 1984 roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 (edytowane) Skyline - 6.5/10, niestety ocena w całości za efekty i klimat. Aktorstwo i fabuła - cieniutkie. Miło zobaczyć Batistę z Dextera :) Jak dla mnie świetni obcy, żywcem wyjęci z Crysisa można by rzec. Polecam fanom S-F, reszta nie ma czego tu szukać... Unstoppable - 8.5/10 - solidny thriller z Denzelem i pociągiem w rolach głównych :) Edytowane 17 Grudnia 2010 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 The Social Network - spodziewałem się największej nudy roku, a miło się zaskoczyłem. Bardzo dobry, solidny film. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) Skyline - 6.5/10, niestety ocena w całości za efekty i klimat. Aktorstwo i fabuła - cieniutkie. Miło zobaczyć Batistę z Dextera :) Jak dla mnie świetni obcy, żywcem wyjęci z Crysisa można by rzec. Polecam fanom S-F, reszta nie ma czego tu szukać... ... Film faktycznie słaby, porównywać by go chyba można z wojną światów i Cloverfield w tym porównaniu wypada kiepsko. Brak mu klimatu i spójności, nadrabia to co prawda akcją, ale nierównomiernie rozłożoną. Widział bym ten ponad godzinny obraz jako pilot jakiegoś serialu, bo końcowy motyw bardzo mi się spodobał. 6+/10 Gra też mogła by powstać, a to niewiele roboty, bo obcy już są... Edytowane 23 Grudnia 2010 przez Ancient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 social network - 'bardzo' przeciętny film obyczajowy o twórcy fb w dodatku z bardzo naciąganymi faktami i upierdliwym głównym bohaterem 4/10 die hard (szklana 1) - chyba poraz setny i tym razem w tv. 10/10 klasyka kina akcji ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Mi się Social Network podobał. Przyjemnie się oglądało i nie nudził. Po obejrzeniu poczytałem trochę w internecie z ciekawości i większość rzeczy z filmu się zgadzała z faktami, także nie wiem yuucOm co tam według Ciebie było bardzo naciągane. Ode mnie 7+/10. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Podobno nie było takich kłótni czy imprez ale fakt to jakieś tam pogłoski z różnego typu portali. Każdy ma swoje zdanie ofc i szanuje Twoje. Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia - jakbym miał określić jednym w jednym zdaniu: po prostu mało interesujący film. Nudny bez polotu i mało ciekawy 4/10. W sumie skoro social net dostał też 4/10 ode mnie to to powinno dostać ze 2/10 ale ok ;). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 mam pytanko odnośnie nadchodzącego Tron'a - grają tylko i wyłącznie wersje 3D (przynajmniej w dniu premiery) czy to tylko wymysł kin w gdańsku? :blink: Wiecie może coś w tym temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 American - Dobre kino, chociaz akcja filmu prowadzona jest w troche ospalym tempie przez co niejednego bedzie w stanie znudzic. Podobalo mi sie dosc ciekawe podejscie do tematu (bardziej od strony psychologicznej). Polecam ...nie nastawiac sie na film akcji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 American - 7.5/10 - Szczerze mówiąc więcej czasu spędziłem na przyglądaniu się włoszkom niż na psychice Clooneya :P Ale sam film nietuzinkowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 mam pytanko odnośnie nadchodzącego Tron'a - grają tylko i wyłącznie wersje 3D (przynajmniej w dniu premiery) czy to tylko wymysł kin w gdańsku? :blink: Wiecie może coś w tym temacie? Helios w Kato - to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Social network - dobry film, pewnie jakaś tam część jest nieco naciągana żeby lepiej się oglądało ale ogólne przesłanie się broni. Mi oglądało się z przyjemnością. 8/10 The other guys - zabawa kanonem policyjnego kina. Szkoda tylko, że scenariusz choć dobrze napisany to ... nudził. Szkoda bo wiele akcji w filmie miało w sobie jajco ale przedstawiono je tak, że można było ziewnąć. 6/10 max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Black Swan - Wow! Nigdy nie przypuszczałem, że Jezioro Łabędzie będzie takim dobrym thrillerem. Dosłownie trzyma w napięciu przez cały czas. Jest pewien film, który przychodził mi na myśl w trakcie oglądania. Nie chcę jednak zdradzać zbytnio fabuły, bo to część kunsztu. Ocena 9/10 Co do filmu, który mi się kojarzy - dla tych co już widzieli albo nie boją się popsuć sobie efektu: Przez znaczną część miałem uczucie, jakbym oglądał balet rodem z American Psycho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Tron: Dziedzictwo - 9/10 - Wychowałem się na jedynce i kontynuacja przypadła mi do gustu. Trochę chwilowo za bardzo zajeżdża Matrixem (Zuse), ale klimat i cyfrowy świat ciągną cały obraz. Zakończenie otwarte, może będzie trójka za 20 lat :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 No to mnie pocieszyłeś. Wybieram się do kina. Efekty 3D ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 W Tronie najbardziej mi się podobała muzyka. Efekty 3D niestety są daleko w tyle za Avatarem. Może w IMAXie lepiej to wygląda. Fabuła prosta jak drut, dlatego tylko 6.5/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Na efekty nie zwracałem uwagi, coraz bardziej mnie te super okulary 3d wkurzają :/ Buried - 7.5/10 - Solidny thriller z jednym(!) aktorem. No i niebanalne zakończenie. Można się wczuć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) The Legend Of Awesomest Maximus - 7.5/10 - parodia 300, Spartacusa i Troi. O ile z reguły szkoda mi czasu na takie szlagiery, przy tym autentycznie się uśmiałem. UWAGA. Duże natężenie nagich kobiecych piersi :P 7.5? Gdzie?! Zacząłem to oglądać i takiego gniota dawno nie widziałem. O ile z reguły lubię takie szlagiery, to przy tym autentycznie zaśmiałem się dwa razy. ;-) daję 4 z czego +1 jest za ilość hot dupeczek w filmie (Księżniczka Hotessa + Elena :wub: ). Nie polecam. Edytowane 30 Grudnia 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Buried - czyli mozna zrobić ciekawy film z jednym aktorem, jednym miejscem akcji. Obronił się, choć trochę w nim było niedorzeczności, które psuły klimat jednak 7/10 należy się. The Last Exorcism - rozczarowanie tak tylko można podsumować tą produkcję. Przyzwyczajony, że trailery nie odzwierciedlają poziomu filmu obniżyłem oczekiwania co do niego i wciąż srogo się zawiodłem. Po pierwsze nuda. Ok, mamy formę dokumentalną ale nie usprawiedliwia to usypiania widza przez ponad godzinę. Bardzo powoli wprowadza w klimat, baaaardzo. Po drugie nie wiadomo właściwie o co chodzi. Ot mamy kolesia, który w demony nie wierzy, dziewczynę chyba opętaną, no i to na końcu ... nic kupy się nie trzyma. Żaden z tych wątków nie jest ani należycie rozwinięty, ani sensownie wyjaśniony/czy też nie wszystko to wygląda tak swobodnie rozrzucone na 80 min i wymieszane. Poza tym cała masa innej maści niedomówień i nieścisłości. Niestety mam deja vu z "paranormal activity". Chyba jedyną rzeczą, która w jakiś sposób pomaga filmowi to lekkie skojarzenie z x files ale na prawdę lekkie, 5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 No to mnie pocieszyłeś. Wybieram się do kina. Efekty 3D ok ? imho 3D zupełnie nie pasuje do tego filmu bo jest za ciemno :/ generalnie przez cały film na ekranie dominuje czerń a do tego same okulary są jakby lekko przyciemnione :/ w efekcie tracimy mnóstwo detali :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Są grane zatem wersje 2D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) g00dMan, nie wiem gdzie oglądałeś, ale w Multikinie w Zabrzu było OK. Zawsze filmy 3D są trochę ciemniejsze przez te okulary. Sam film mi się podobał - taka lekka odskocznia od innych filmów. Co prawda uważam, że 3D jest wciskane (jak wszędzie) na siłę i bez celu. Dobry film obroni się bez tego a badziew w 3D nadal będzie badziewiem. Wersji 2D nie widziałem - Multikino i Cinema City grają tylko 3D. Edytowane 30 Grudnia 2010 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Tron - jak dla mnie przereklamowany, fabuła prosta jak budowa cepa, w dodatku zakończenie nijakie, trochę przydługawy i ogólnie bez rewelacji spodziewałem się wiele wiele więcej, jedynie co mi przypadło do gustu to efekty, muzyka no i dziewczyny, zwłaszcza gem ;) aa i całe to 3d tutaj było głównie widoczne w napisach bo film dałoby rade oglądać bez okularów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Black swan - 8.5/10 - mimo iż nie trawię baletu, cały film siedziałem jak na szpilkach - bardzo sugestywne zwidy głównej bohaterki :) Dodatkowo uczta dla ucha. Ciężki, ale wynagradzający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 (edytowane) death race 2 - OFMG WTF, to przeciez jedynka tylko z innymi aktorami, porazka na całej linii 0/10 Edytowane 1 Stycznia 2011 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 (edytowane) Death Race 2. Całkime niezły. Jakbym nie widział wczesniej częsci pierwszej i dzisiaj obejrzał we własciwej kolejnosci czyli najpierw częsć drugą(która się dzieje wczesniej), potem pierwszą to nie wiem czy nie oceniłbym lepiej od 'poprzednika'. Edytowane 1 Stycznia 2011 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 DR 2 wcale aż takie dno nie jest. Po prostu średniak. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...