Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

po 1. to wala tam takie sciemy z tymi walkami ze szkoda gadac

po 2. jak powiedzial kumpel "k*rwa te filmy skosnookie sa juz nudne, nie maja nic do zaoferowania poza nudnymi walkami" i to jest prawda

po 3. scenariusz = QPA

po 4. ten film nie ma zadnego przeslania, dlatego lacznie podsumowujac 1/5 i nie polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego ma pisac na priv, skoro ma racje??? Zniechecasz ludzi do obejrzenia świetnego filmu, ktorego za grosz nie rozumiesz - te Twoje (i Twojego kumpla) argumenty o nierealistycznych walkach to jest dopiero LOL :lol: Zreszta, jak ktos ma jakiekolwiek pojecie o kulturze wschodu to tego filmu nie trzeba mu polecac. Jak nie rozumiesz o co chodzi w filmach Zhanga to ich nie ogladaj - proste. "Hero" (9/10 u mnie) to też pewnie jest dla Ciebie "LOL" :? Szkoda gadac.

Dom Latającyhc Sztyletow - 7+/10, jednak polecam tylko ludziom majacym wyobraźnie. Zatwardziałym realistą polecam natomiast National Geographic :lol:

EDIT:

Acha i jeszcze jedno - jezeli ktos tu zaśmieca topic to wlasnie Ty R.i.P. - zachowaj opinie w stylu "mega LOL film" dla siebie. Jezeli juz musisz zjechac jakis film to wytłumacz dlaczego Ci sie nie podoba, a nie pier---- głupoty :?

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bede bronić R.i.P'a... Ma prawo wyrazic swoją opinie o filmie... a potem w poscie wytlumaczyl co mu sie nie podobało... Przeciez nie wszystkim takie filmy musza sie podobac... IMHO są porazką a ktos inny moze sie prz nich dobrze bawic... Uwzieliscie sie na niego jakby skrzywdził wam matke.. a to tylko film...

urd3r sam masz "zbedne" komentarze w postaci

Zatwardziałym realistą polecam natomiast National Geographic icon_lol.gif

. R.i.P wyrazil swoja opinie i ma do tego prawo.. wcale sie nie musicie z nim zgadzac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten komentarz bylby zbedny, gdybym napisał go w osobnym poście, a nie jako podsumowanie wypowiedzi.

Owszem wyraził swoja opinie, jednak mogł to zrobic w sposob nieco bardziej wyczerpujacy, a nie tekstem "mega LOL 1/5" - no sorry.

mak777 rowniez wyraził swoja opinie, a R.i.P odeslal go na priv - czyli w jego mniemaniu tylko on moze wyrazic opinie, a jak ktos sie z nim nie zgadza to "zaśmieca topic". Gdzie tu logika?

Moim zdanie "Dom..." jest bardzo udanym filmem, wiec nie moge nie zareagowac, gdy ktos wystawia mu 1/5.

@ur8an "wcale sie nie musicie z nim zgadzac..."

Tzn, ze jak sie nie zgadzamy to mamy nic nie mowic?! Taka opinia moze spowodowac, ze ktos nie pojdzie na film, ktory najlepiej ogladac w kinie - jeszcze raz polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie und3r zle mnie zrozumiałes.

Mowic mozecie ale kulturka a nie naskakiwac..

zachowaj opinie w stylu "mega LOL film" dla siebie

dlaczego Ci sie nie podoba, a nie pier---- głupoty icon_confused2.gif

IMHO jak ktos napisze

"mega LOL 1/5"

i ja nie lubie danego gatunku filmow znaczy ze naprawde moze dla mnie byc porazką.

Wiecej nic nie potrzeba, rozbraja mnie troche jak ktos wali recki na nie wiadomo ile linijek..

Moim zdanie "Dom..." jest bardzo udanym filmem, wiec nie moge nie zareagowac, gdy ktos wystawia mu 1/5.

Tak masz zareagowac, ale wystarczy napisac ze w przeciwienstwie.... bla bla bla ;], film mi sie podobal i tam ocena czy cos.. I nie bedzie zadnych prowokacji,ironii itp. itd.

Co do mak777 tez IMHO bezsensu taki komentarz do wypowiedzi R.i.P'a ale juz nie bede komentowac :)

Peace :wink:

Edytowane przez ur8an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ur8an thx za wyrozumialosc :) und3r spox, nie mam zalu do Ciebie :) mialem napisac ze HERO oceniam na 5/5 (i jest to dla mnie film z jajem) ale nie widze sensu porownywac tu tych dwoch filmow (jak skacza po bambusach czy walcza w pszenicy) poprostu to juz bylo i jest nudne! no taka moja ocena 1/5 - nikt mi tego nie odbierze i nie ma prawa. czy ja nie wiem komentowalem slowa mak777 ze "White Noise - nie będe pisał nic o tym filmie tak jak zwykłem pisać o innych, powiem tyle, horror/thriller... Film zdecydowanie deklasuje The Ring czy The Grudge! Poprostu mistrzowski film (i w cale nie w takich samych klimatach!!). Film który trzeba zobaczyć!!!" ??? akurat uwazam przeciwnie i co? czy komentowalem ta wypowiedz bo uwazam zdecydowanie inaczej, ze mak777 wyrazil sie lepiej o innym filmie czy o drugim czy stroje jakies FOCHY? NIE!! nie komentuje wypowiedzi innych a tu juz afera bo RIP ocenil film na 1/5 i kogos obrazill... ludzie opanowalibyscie sie troche. to ze jestem wybrednym kinomanem nie oznacza ze nie doceniam filmow, czy ich tworcow..wyrazam swoja opinie i finito...

a na PM odeslalem bo chcialem wlasnie uniknac tego burdelu i smietnika ktory sie tutaj zrobil-to wszystko, jak powiedzialem jak ktos ma jakies zale ze kogos urazilem lub jego ulubiony film to niech pisze na PM.

Edytowane przez R.i.P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R.I.P. peace :) Ja otwieram sobie dużo tematów do odpowiedzi i potem odpisuje, w momencie kiedy pisałem odpowiedź na Twoje nie widziałem jeszcze żadnych argumentów, myślałem że jesteś kolejną osobą wypowiadającą się na temat filmów których nie rozumie i to w dodatku bez żadnych argumentów :) Ten film opowiada o specyficznej, lekko baśniowej kulturze, tak jak zresztą HERO, trzeba poprostu się zagłębić w to trochę i inaczej podejść :) Naprawdę nic do Ciebie nie mam, odpisałem na podstawie Twojej pierwszej wypowiedzi :) Tak więc pokój :) A co do White Noise nie chciałem nic pisać o tym filmie bo go poprostu trzeba zobaczyć żeby ocenić, a pisząc cokolwiek o nim zepsuje się widzowi wszystko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Banlieue 13 (13 Dzielnica) - scenariusz 3/5, muza 4+/5, efekty 5/5, oryginalnosc 4/5, ogolne wrazenia po filmie: brak efektow komputerowych (takich np jak w Matrixie) a zastapienie ich pomyslowymi technikami walk wychodzi TYLKO na plus, moze sam jak wspomnialem scenariusz nie jest mocny ale naprawde super sie oglada, czuc swiezosc i brak monotonii. warto bylo...

POLECAM! i stawiam -5/5 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Banlieue 13 (13 Dzielnica) - scenariusz 3/5, muza 4+/5, efekty 5/5, oryginalnosc 4/5, ogolne wrazenia po filmie: brak efektow komputerowych (takich np jak w Matrixie) a zastapienie ich pomyslowymi technikami walk wychodzi TYLKO na plus, moze sam jak wspomnialem scenariusz nie jest mocny ale naprawde super sie oglada, czuc swiezosc i brak monotonii. warto bylo...

POLECAM! i stawiam -5/5  B)

1413426[/snapback]

To nie techniki walki ożywiają film, to parkour daje mu kopa :D :D :D W dodatku w najlepszym wykonaniu (samego twórcy Parkoura :D) Davida Belle :-P :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem świezo po seansie "Mechanika"... Szkoda Bale'a, że tak sie poświecil :? . Oby nie miało to wpływu na jego zdrowie...

Film moge polecic tylko mało doświadczonym kinomanom - inni poczuja sie rozczarowani. Banalna fabułe reżyser stara sie (dość nieudolnie) nadrobic formą. Szkoda tylko, ze po "Memento" i "Podziemnym Kręgu" takie zabiegi wzbudzaja co najwyzej politowanie. "Mechanik" potwierdza moja teorie, ze jesli ktos chce zrobic film, ktory ma zostac uznany za "ambitny" i "inteligentny" to kreci go, zmieniajac chronologie i wprowadzajac watki "nierzeczywiste", ze tak to ujme. Bo o czym niby jest ten film?? Gdyby przedstawic historie w nim zawarta w prosty sposob, to nie reprezentowałby soba zupełnie nic - ot, kolejny filmik o wyrzutach sumienia głownego bohatera. Ale wystarczy troche pogmatwac scenariusz, dodac kilka niezrozumialych scen, wprowadzic dodatkowe ego bohatera i juz mamy "ambitne dzieło":/

Krotko mowiac film jest wtórny, przekombinowany i ogolnie nieciekawy - tylko Bale go ciągnie. No i klimacik jest, to trzeba przyznac.

6+/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj panowie, coraz trudniej was zadowolic, strach pomyslec co bedzie za pare lat, gdy wszystko bedzie wtorne \ö/

a co do tematu, polecam Sideways - ale nie dla ludzi szukajacych akcji czy super efektow, raczej spokojna opowiesc, taki odchamiacz ;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj panowie, coraz trudniej was zadowolic, strach pomyslec co bedzie za pare lat, gdy wszystko bedzie wtorne \ö/

a co do tematu, polecam Sideways - ale nie dla ludzi szukajacych akcji czy super efektow, raczej spokojna opowiesc, taki odchamiacz ;]]

1414673[/snapback]

Sideways bardzo fajny film, dobrze powiedziane ochamiacz :D

Zaraz oglądam film o zabójczym tytule 11-14. podobno tez dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak już ktoś pisał wcześniej DARK CITY (Mroczne Miasto) - protoplasta matrixa, moim zdaniem Matrix naprawdę wysiada przy tym filmie (a do tej pory pierwsza część matrixa była dla mnie jednym z lepszych filmów). Świetna fabuła, może efekty niezbyt szokujące jak na dzisiejsze czasy, ale naprawdę warty obejżenia! Napewno nie będziecie żałować spędzonego przy nim czasu!! Ocena 9+/10

P.S.

Zawarta powyżej opinia jest tylko i wyłącznie moją własną!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez lubie "Mroczne Miasto" (zwłaszcza za klimat), ale trzeba uczciwie zauwazyc, ze montaz w tym filmie jest po prostu koszmarny:/ Poza tym stwierdzenie "Matrix wysiada" jest troche nie na miejscu - i to jest moje zdanie ;) (osobiście uważam Matrix za film perfekcyjny pod kazdym wzgledem 10/10 + wyróżnienie;]). Natomiast w filmow podobnych do Matrixa moge polecic jeszcze "Trzynaste piętro" - powstal w tym samym roku co Matrix, ale przytłoczony przez ten pierwszy przeszedł bez echa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez lubie "Mroczne Miasto" (zwłaszcza za klimat), ale trzeba uczciwie zauwazyc, ze montaz w tym filmie jest po prostu koszmarny:/ Poza tym stwierdzenie "Matrix wysiada" jest troche nie na miejscu - i to jest moje zdanie ;) (osobiście uważam Matrix za film perfekcyjny pod kazdym wzgledem 10/10 + wyróżnienie;]). Natomiast w filmow podobnych do Matrixa moge polecic jeszcze "Trzynaste piętro" - powstal w tym samym roku co Matrix, ale przytłoczony przez ten pierwszy przeszedł bez echa.

1419735[/snapback]

No tak jak pisałem to moje zdanie co do miasta :) 13 piętro też godne polecenie, choć IMO słabsze od Mrocznego Miasta i Matrixa. A co do efektów, dla mnie w filmach nie tylko efekty się liczą, wręcz nawet to ostatnia rzecz jaką biorę pod uwage, popatrz z jakiej wytwórni wyszło Mroczne Miasto a z jakiej Matrix i popatrz na budżety tych filmów ;)

Przypomniał mi się jeszcze jeden fajny pogmatwany film, ale gorzej zakręcony od Matrixa (gdy się go ogląda za pierwszym razem), a mianowicie eXistenZ. Warto obejżeć, ale to też moje zdanie bo wielu osobom się nie podobał... Jak to określił mój młodszy kumpel, aby zrozumieć ten film trzeba się porządnie zjarać :D (w tym podobno tkwi sekret :P)

Edytowane przez mak777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do efektów, dla mnie w filmach nie tylko efekty się liczą, wręcz nawet to ostatnia rzecz jaką biorę pod uwage, popatrz z jakiej wytwórni wyszło Mroczne Miasto a z jakiej Matrix i popatrz na budżety tych filmów ;)

Przeciez ja nie wpomnialem w swojej wypowiedzi nawet jednym slowem o zadnych efektach :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi