yuucOm Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 (edytowane) Primer - film, którego pewnie nikt z was nie oglądał. Krótki ale wciągający jak cholera, no i dość zaskakujący. Polecam. Właśnie dzięki forum większość "tutejszych" ludzi dawno temu już go oglądało ;). Film ponadprzeciętny i warty zobaczenia. Edytowane 13 Czerwca 2011 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Source code - 8/10 - w końcu oryginalny S-F :) Piraci z karaibów - 6/10 - sztampa i standart, pod koniec ziewałem jak mops, a 3D jak zwykle tylko psuje odbiór... Priest - 6.5/10 - niezły film o wampirach w zniszczonym wojną świecie. Jest komiksowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Source code - 7,5/10 Władcy umysłów - 6,5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Biutiful - 9/10 The Visitor - 8/10 Blue Valentine - 8/10 Essential Killing 8/10 Rabbit Hole - 7/10 Rubber - 8/10 (w swojej klasie ;)) True Grit - 8,5/10 Obejrzałem dziś Life Cycles. Powiem szczerze, że film zajebisty, zrealizowany z rozmachem. Bardzo piękne zdjęcia i genialna współgrająca z filmem muzyka. Zdecydowanie wszystkim polecam, 10/10. Pozdrawiam. Edytowane 16 Czerwca 2011 przez Corso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Potęga strachu (Running Scared) - niezły, coś jak Porachunki Guya Ritchiego, ale całkowicie na poważnie, bez grama humoru. Mroczni ludzie, mroczne miejsca. Przesadzone sceny strzelanin. Ciekawostka: Paul Walker w roli badassa. 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Green Lantern - dla kogoś lubiącego historie komiksowe i bez nadmiaru oczekiwań, polecam. Mnie się podobał na 7/10. Moim zdaniem fajniejszy od I am number four i na pewno od Thor'a. Oglądałem w 2D, 3D raczej niczego by nie wniosło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Sucker punch 7.5/10 - W skrócie - nie polecam oglądać na trzeźwo. Chyba że ktoś posiada zdolność myślenia na wyższym poziomie abstrakcji :) Świetnie wizualia, zakręcony scenariusz i muza. Film naprawdę nie dla wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Sucker punch 7.5/10 - W skrócie - nie polecam oglądać na trzeźwo. Chyba że ktoś posiada zdolność myślenia na wyższym poziomie abstrakcji :) Świetnie wizualia, zakręcony scenariusz i muza. Film naprawdę nie dla wszystkich. Na poczatku tez mialem mieszane uczucie... ale po jakims czasie... film wydal mi sie zajebiscie klimatyczny Teraz czekam na wersje BR. ztego co slyszalem ma byc tam +15min wycietych z podstawowej wersji tylko dlatego by fil zaliczal sie do kategori 13 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Sucker punch 7.5/10 - W skrócie - nie polecam oglądać na trzeźwo. Chyba że ktoś posiada zdolność myślenia na wyższym poziomie abstrakcji :) Świetnie wizualia, zakręcony scenariusz i muza. Film naprawdę nie dla wszystkich. To film pod gorzałę "jak Osobennosti..." czy pod zielsko i grzyby jak "Fear and Loathing in Las Vegas"? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 (edytowane) Justice League: Crisis on Two Earths/Liga Sprawiedliwych: Kryzys na dwóch Ziemiach - Jeśli ktoś lubi bohaterów DC to polecam - bardzo przyjemnie się ogląda... Toki wo Kakeru Shoujo/Girl Who Leapt Through Time - Dla fanów amine - jedno z najlepszych jakie dane było mi obejrzeć - świetna nastrojowa muzyka, animacja, klimat i fabuła... Priest - Bez efektów 3D, to kolejne średnie filmidło. Na plus Maggie Q / Paul Bettany / Karl Urban... Sucker punch - Fajne efekty/muza + Emily Browning B-) Edytowane 22 Czerwca 2011 przez wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Czy ktos z Was juz ogladal Super 8? Bo opinie jak narazie sa bardzo dobre. Chyba sie jutro wybiore bo na hd przyjdzie czekac z pare mcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 super 8 - 8.5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 (edytowane) Super 8 - 7,5/10 Film nakręcony w starym stylu co imho jest na plus :) ekran nie jest przepełniony grafiką komputerową czy efektami specjalnymi dzięki czemu przyjemnie się ogląda. Idąc na ten film trzeba być świadomym tego, że jest on o grupce przyjaciół którzy znaleźli się w nietypowej sytuacji a nie o walce z potworami czy inwazji na ziemię. Jeśli liczymy na to drugie to lepiej sobie odpuścić ;) Generalnie to luźno można go porównać do E.T ;) Edytowane 24 Czerwca 2011 przez g00dMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Ja po zobaczeniu trailera z Super 8 spodziewalem sie zupelnie czegos innego, troche zawiedziony bylem, ale zly nie byl, takie 7.5/10. Po wyjsciu z kina razem ze szwagrem stwierdzilismy: Trzeba bylo isc na X-men'a :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 (edytowane) dark city (1998) 9/10 zna ktos filmy w podobnym klimacie? Edytowane 24 Czerwca 2011 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Może One Point O, Cypher, chociaż to bardziej hard S-F... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Sucker punch - 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 Mr. Nobody (2009) 11/10 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Kac Vegas w Bangkoku - 8/10 - dawno nie byłem na tak dobrej komedii w kinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Your higness - 8/10 - tylko tyle: po zabiciu Minotaura popłakałem się ze śmiechu :) Jeśli kogoś rażą dowcipy na tle seksu, niech nawet nie podchodzi... Jeśli ktoś lubi fantasy/RPG - a must see. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Transformers Dark Of The Moon - Bay przeszedl samego siebie .... po slabej drugiej odslonie trzecia wgniata w fotel :) Rewekacyjne kino akcji i popisu kunsztu CGI. Avatar w 3D czy tez bez chowa sie przy tym. 8.5/10 (te 0.5 za to ze film bay'a jakos lubie jego wersje akcji) Edytowane 28 Czerwca 2011 przez vasyndrom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009) - 8/10, całkiem nieźle to wyszło, pewnie dlatego,że niema to wiele wspólnego z grą. Do tego dzieło rodaka. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 (edytowane) dark city (1998) 9/10 zna ktos filmy w podobnym klimacie? Trochę podobne: Thirteenth Floor (1999) A Cypher'a rzeczywiście też polecam Edytowane 29 Czerwca 2011 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 (edytowane) Sucker punch - audiowizualna miazga, ogladac tylko na większym ekranie ;) 8/10 (byloby 7/10 gdyby nie Emily :lol:) Edytowane 30 Czerwca 2011 przez Maniakalny 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Transformers 3: Dark Of The Moon - chyba wszystko vasyndrom napisał kilka postów wyżej :) absolutny must see dla fanów serii lub po prostu lubiących kino akcji i s-f. Jedynie nowa dziewczyna gł. boh. słabiutka. Megan Fox jakoś bardziej pasowała w tej roli :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 tak apropo t3 dark of the moon - sceny z latajacymi skoczkami byly serio krecone w miescie :D ogladajac kilka dodatkowych materialow z filmow baya mozna zauwazyc tendencje do robienia wszystkiego "na serio" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Byłem zobaczyłem powiem co myślę. Transformers 3: Dark Of The Moon 1. Dziewczyna równie dobra co Megan, trochę zasmucił mnie nagły zwrot akcji z Sentinelem (Ci co byli wiedzą o co chodzi) końcówka wskazuje, że może już 4 części nie być aczkolwiek... Wszystko może się stać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 (edytowane) X-Men: First Class - świetna część świetnej serii. Idealnie wyważona część fabularna z efektami specjalnymi. Kapitalna obsada. Spodziewałem się prawdę mówiąc bdb kina akcji z przewag efektów tymczasem wątek fabularny przejął palmę pierwszeństwa, a poniekąd, do niego dorobiono sceny z masą efektów. Najlepszy film o super-bohaterach. Gorąco polecam, dla mnie 9/10. Edytowane 2 Lipca 2011 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 (edytowane) Trochę podobne: Thirteenth Floor (1999) A Cypher'a rzeczywiście też polecam Thirteenth Floor (1999) - 8/10 - wg mnie brak lepszych efektow specjalnych wyszedł temu filmowi na dobre (widac skąd czerpali tworcy Matrixa i Incepcji) Cypher - 8/10, ogladalem dosc dawno, film przewidywalny ale ogladalo sie bardzo dobrze, super klimat ;) Edytowane 4 Lipca 2011 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 (edytowane) Limitless - Genialny pomysl, niestety gorzej z wykonaniem. Liczylem na naprawde konkretne filmidlo i troche sie zawiodlem. O ile poczatek nie zwiastowal niczego kiepskiego (wrecz przeciwnie) o tyle pozniej fabula obrala jakis dziwny kierunek i zakonczyla sie bezplciowo. Mimo wszsytko warto obejrzec. Edytowane 4 Lipca 2011 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...