kfgz 44 Report post Posted June 12, 2011 Primer - film, którego pewnie nikt z was nie oglądał. Krótki ale wciągający jak cholera, no i dość zaskakujący. Polecam.Pokręcony na maksa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jin* 22 Report post Posted June 12, 2011 Primer - film, którego pewnie nikt z was nie oglądał.Rozwalaja mnie takie komentarze :] Naprawde myslisz ze jestes tak wyjatkowy, ze jestes pierwszym polakiem ktory ogladal ten film bo nie jest z holywood? :lol2: 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
yuucOm 104 Report post Posted June 13, 2011 (edited) Primer - film, którego pewnie nikt z was nie oglądał. Krótki ale wciągający jak cholera, no i dość zaskakujący. Polecam. Właśnie dzięki forum większość "tutejszych" ludzi dawno temu już go oglądało ;). Film ponadprzeciętny i warty zobaczenia. Edited June 13, 2011 by yuucOm Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aquarium 90 Report post Posted June 14, 2011 Source code - 8/10 - w końcu oryginalny S-F :) Piraci z karaibów - 6/10 - sztampa i standart, pod koniec ziewałem jak mops, a 3D jak zwykle tylko psuje odbiór... Priest - 6.5/10 - niezły film o wampirach w zniszczonym wojną świecie. Jest komiksowo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
qbass 5 Report post Posted June 15, 2011 Source code - 7,5/10 Władcy umysłów - 6,5/10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Corso 31 Report post Posted June 15, 2011 (edited) Biutiful - 9/10 The Visitor - 8/10 Blue Valentine - 8/10 Essential Killing 8/10 Rabbit Hole - 7/10 Rubber - 8/10 (w swojej klasie ;)) True Grit - 8,5/10 Obejrzałem dziś Life Cycles. Powiem szczerze, że film zajebisty, zrealizowany z rozmachem. Bardzo piękne zdjęcia i genialna współgrająca z filmem muzyka. Zdecydowanie wszystkim polecam, 10/10. Pozdrawiam. Edited June 16, 2011 by Corso Quote Share this post Link to post Share on other sites
wayne 509 Report post Posted June 19, 2011 Potęga strachu (Running Scared) - niezły, coś jak Porachunki Guya Ritchiego, ale całkowicie na poważnie, bez grama humoru. Mroczni ludzie, mroczne miejsca. Przesadzone sceny strzelanin. Ciekawostka: Paul Walker w roli badassa. 7/10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
rafa 746 Report post Posted June 19, 2011 Green Lantern - dla kogoś lubiącego historie komiksowe i bez nadmiaru oczekiwań, polecam. Mnie się podobał na 7/10. Moim zdaniem fajniejszy od I am number four i na pewno od Thor'a. Oglądałem w 2D, 3D raczej niczego by nie wniosło. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aquarium 90 Report post Posted June 19, 2011 Sucker punch 7.5/10 - W skrócie - nie polecam oglądać na trzeźwo. Chyba że ktoś posiada zdolność myślenia na wyższym poziomie abstrakcji :) Świetnie wizualia, zakręcony scenariusz i muza. Film naprawdę nie dla wszystkich. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jonathan 684 Report post Posted June 20, 2011 Sucker punch 7.5/10 - W skrócie - nie polecam oglądać na trzeźwo. Chyba że ktoś posiada zdolność myślenia na wyższym poziomie abstrakcji :) Świetnie wizualia, zakręcony scenariusz i muza. Film naprawdę nie dla wszystkich. Na poczatku tez mialem mieszane uczucie... ale po jakims czasie... film wydal mi sie zajebiscie klimatyczny Teraz czekam na wersje BR. ztego co slyszalem ma byc tam +15min wycietych z podstawowej wersji tylko dlatego by fil zaliczal sie do kategori 13 lat Quote Share this post Link to post Share on other sites
S_Works 85 Report post Posted June 20, 2011 Sucker punch 7.5/10 - W skrócie - nie polecam oglądać na trzeźwo. Chyba że ktoś posiada zdolność myślenia na wyższym poziomie abstrakcji :) Świetnie wizualia, zakręcony scenariusz i muza. Film naprawdę nie dla wszystkich. To film pod gorzałę "jak Osobennosti..." czy pod zielsko i grzyby jak "Fear and Loathing in Las Vegas"? ;-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
wreq 68 Report post Posted June 22, 2011 (edited) Justice League: Crisis on Two Earths/Liga Sprawiedliwych: Kryzys na dwóch Ziemiach - Jeśli ktoś lubi bohaterów DC to polecam - bardzo przyjemnie się ogląda... Toki wo Kakeru Shoujo/Girl Who Leapt Through Time - Dla fanów amine - jedno z najlepszych jakie dane było mi obejrzeć - świetna nastrojowa muzyka, animacja, klimat i fabuła... Priest - Bez efektów 3D, to kolejne średnie filmidło. Na plus Maggie Q / Paul Bettany / Karl Urban... Sucker punch - Fajne efekty/muza + Emily Browning B-) Edited June 22, 2011 by wreq Quote Share this post Link to post Share on other sites
Carson 448 Report post Posted June 23, 2011 Czy ktos z Was juz ogladal Super 8? Bo opinie jak narazie sa bardzo dobre. Chyba sie jutro wybiore bo na hd przyjdzie czekac z pare mcy Quote Share this post Link to post Share on other sites
qbass 5 Report post Posted June 23, 2011 super 8 - 8.5/10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
g00dMan 106 Report post Posted June 24, 2011 (edited) Super 8 - 7,5/10 Film nakręcony w starym stylu co imho jest na plus :) ekran nie jest przepełniony grafiką komputerową czy efektami specjalnymi dzięki czemu przyjemnie się ogląda. Idąc na ten film trzeba być świadomym tego, że jest on o grupce przyjaciół którzy znaleźli się w nietypowej sytuacji a nie o walce z potworami czy inwazji na ziemię. Jeśli liczymy na to drugie to lepiej sobie odpuścić ;) Generalnie to luźno można go porównać do E.T ;) Edited June 24, 2011 by g00dMan Quote Share this post Link to post Share on other sites
reaktiv 2 Report post Posted June 24, 2011 Ja po zobaczeniu trailera z Super 8 spodziewalem sie zupelnie czegos innego, troche zawiedziony bylem, ale zly nie byl, takie 7.5/10. Po wyjsciu z kina razem ze szwagrem stwierdzilismy: Trzeba bylo isc na X-men'a :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maniakalny 576 Report post Posted June 24, 2011 (edited) dark city (1998) 9/10 zna ktos filmy w podobnym klimacie? Edited June 24, 2011 by Maniakalny Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aquarium 90 Report post Posted June 24, 2011 Może One Point O, Cypher, chociaż to bardziej hard S-F... Quote Share this post Link to post Share on other sites
qbass 5 Report post Posted June 24, 2011 Sucker punch - 7/10 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maniakalny 576 Report post Posted June 25, 2011 Mr. Nobody (2009) 11/10 :blink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
stivo 96 Report post Posted June 26, 2011 Kac Vegas w Bangkoku - 8/10 - dawno nie byłem na tak dobrej komedii w kinie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aquarium 90 Report post Posted June 27, 2011 Your higness - 8/10 - tylko tyle: po zabiciu Minotaura popłakałem się ze śmiechu :) Jeśli kogoś rażą dowcipy na tle seksu, niech nawet nie podchodzi... Jeśli ktoś lubi fantasy/RPG - a must see. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vasyndrom 19 Report post Posted June 28, 2011 (edited) Transformers Dark Of The Moon - Bay przeszedl samego siebie .... po slabej drugiej odslonie trzecia wgniata w fotel :) Rewekacyjne kino akcji i popisu kunsztu CGI. Avatar w 3D czy tez bez chowa sie przy tym. 8.5/10 (te 0.5 za to ze film bay'a jakos lubie jego wersje akcji) Edited June 28, 2011 by vasyndrom Quote Share this post Link to post Share on other sites
jurek911 13 Report post Posted June 29, 2011 Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009) - 8/10, całkiem nieźle to wyszło, pewnie dlatego,że niema to wiele wspólnego z grą. Do tego dzieło rodaka. pzd Quote Share this post Link to post Share on other sites
Efyr 8 Report post Posted June 29, 2011 (edited) dark city (1998) 9/10 zna ktos filmy w podobnym klimacie? Trochę podobne: Thirteenth Floor (1999) A Cypher'a rzeczywiście też polecam Edited June 29, 2011 by Efyr Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maniakalny 576 Report post Posted June 30, 2011 (edited) Sucker punch - audiowizualna miazga, ogladac tylko na większym ekranie ;) 8/10 (byloby 7/10 gdyby nie Emily :lol:) Edited June 30, 2011 by Maniakalny 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
g00dMan 106 Report post Posted June 30, 2011 Transformers 3: Dark Of The Moon - chyba wszystko vasyndrom napisał kilka postów wyżej :) absolutny must see dla fanów serii lub po prostu lubiących kino akcji i s-f. Jedynie nowa dziewczyna gł. boh. słabiutka. Megan Fox jakoś bardziej pasowała w tej roli :( Quote Share this post Link to post Share on other sites
vasyndrom 19 Report post Posted June 30, 2011 tak apropo t3 dark of the moon - sceny z latajacymi skoczkami byly serio krecone w miescie :D ogladajac kilka dodatkowych materialow z filmow baya mozna zauwazyc tendencje do robienia wszystkiego "na serio" Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ram1rez 77 Report post Posted June 30, 2011 Byłem zobaczyłem powiem co myślę. Transformers 3: Dark Of The Moon 1. Dziewczyna równie dobra co Megan, trochę zasmucił mnie nagły zwrot akcji z Sentinelem (Ci co byli wiedzą o co chodzi) końcówka wskazuje, że może już 4 części nie być aczkolwiek... Wszystko może się stać ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
LPKorn3324 21 Report post Posted July 2, 2011 (edited) X-Men: First Class - świetna część świetnej serii. Idealnie wyważona część fabularna z efektami specjalnymi. Kapitalna obsada. Spodziewałem się prawdę mówiąc bdb kina akcji z przewag efektów tymczasem wątek fabularny przejął palmę pierwszeństwa, a poniekąd, do niego dorobiono sceny z masą efektów. Najlepszy film o super-bohaterach. Gorąco polecam, dla mnie 9/10. Edited July 2, 2011 by LPKorn3324 Quote Share this post Link to post Share on other sites