Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio mialem okazje ogladanc Wysyp Zywych Trupow. Film niewymagajacy, wracz banialny, ale ma cos w sobie, ze mozna sie przy nim usmiechnac. Taka troche inna wariacja na temat zombie - i wogole na otaczajacy nas konsupcjponizm, ktory tworzy z ludzi zywe trupy. Ocena 4/6 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 lipca na TVN-ie będzie film: Ojciec Chrzestny. Pod koniec lipca zostanie pokazana druga cześć Godfathera, a w sierpniu trzecia.

1513858[/snapback]

Szkoda tylko że puszczą właśnie w tak dużych odstępach :/

Powinni zrobić coś ala "weekend z ojcem chrzestnym".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda tylko że puszczą właśnie w tak dużych odstępach :/

Powinni zrobić coś ala "weekend z ojcem chrzestnym".

1513923[/snapback]

Ja miałem noc z ojcem chrzestnym :D (bez skojarzeń :P) :P Najelepsza noc filmowa w moim życiu :) Było 6osób, tylko ja i przyjaciel wytrwaliśmy :D Kumpel i 3koleżanki wymiękły i zasneli :P Nie wiedzieli co tracą :D Ten film jest poprostu genialny! Ten nastrój, ta chwilowa melancholia... Poprostu dla mnie jeden z najlepszych filmów (ogólnie cała trylogia!!).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanik

No kurde SUPER FILM i tyle, nie bez powodu nominowany do oscara.

Świetna muzyka spoko scenariusz i SUPER zagrana rola.

Film ma bardzo dobry klimat, ,- trzyma w napięciu.

ale byłem w[ciach!]iony, jak o 5:15 ktos wyłączył prąd :blink: z wrzaskiem że całą noc nie spał( jak zwykle oglądałem film na max głośność) :razz:

Było kilka minusów, ale ogólnie

8,5/10

Atak na posterunek:

Też nizły filmik a nawet bardzo dobry, Samuel L.Jackson jak zawsze znakomity

Film można by powiedzieć: sensacyjny albo film akcji.

Żadnych niepootrzebnych wodotrysków i zagadek, prosty scenariusz, fajnie sie oglądało

7/10

zaraz bedę oglądał, tłumaczkę" zapowiada się fajnie . .

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atak na posterunek:

Też nizły filmik a nawet bardzo dobry, Samuel L.Jackson jak zawsze znakomity

Film można by powiedzieć: sensacyjny albo film akcji.

Żadnych niepootrzebnych wodotrysków i zagadek, prosty scenariusz, fajnie sie oglądało

7/10

A to ciekawe , oglądałem ten film i S.L.Jackson tam nie gra , chyba że ty miałeś jakąś specjalną wersję "kolekcjonerską" albo nie wiem. Sam film jest beznadziejny , słaba gra aktorów , słaba fabuła , ot postrzelali do siebie , beznadziejny wątek pojednania dobrych ze złymi , i to przewidywalne zakończenie , już po pierwszych 15 minutach wiedziałem jak film się skończy ogólnie to szkoda pieniędzy na takie shitty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to ciekawe , oglądałem ten film i S.L.Jackson tam nie gra , chyba że ty miałeś jakąś specjalną wersję "kolekcjonerską" albo nie wiem. Sam film jest beznadziejny , słaba gra aktorów , słaba fabuła , ot postrzelali do siebie , beznadziejny wątek pojednania dobrych ze złymi , i to przewidywalne zakończenie , już po pierwszych 15 minutach wiedziałem jak film się skończy ogólnie to szkoda pieniędzy na takie shitty

1515479[/snapback]

heh faktycznie jakiś taki za młodny jak na L.Jacksona . . :)

Sorry mój błąd, nie sprawdziłem obsady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh faktycznie jakiś taki za młodny jak na L.Jacksona . .  :)

Sorry mój błąd, nie sprawdziłem obsady

1515501[/snapback]

Laurence Fishburne aka Morpheus :P A film spoko tak jak pisałeś, bardzo przyjemnie się ogląda choć jest przewidywalny :)

Kucyk co do Madagaskaru to ja nie wiedziałem ale znajomi tak i są zachwyceni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez widziałem Madagaskar i powiem średni, tyle że ja mam dość ciężkie poczucie humoru i się zbyle czego nie śmieje, ale wsumie warto obejrzeć bo jest tam pare perełek jak team pingwinów czy sporo nawiązań do różnych filmów( aż sie zdziwiłem bo to przecież film dla dzieci) np Cast Away i najlepsze jak dla mnie do American Beauty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aż sie zdziwiłem bo to przecież film dla dzieci

Pamietajcie ze dzieci chodza z reguly z rodzicami. I tak naprawde wiekzsa czesc gagow, czy dowcipow jest kierowana do starszych. Przemycana miedzy wierszami... I to jet wlasnie fajne. Dzieci dostaja plytkei slisznie opakowane zabawne dialogi i starsi glebsze jeszcze zabawniejsze dowcipy oparte na powiazaniach ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

House of Wax Mega-Ultra-Prze-KLAPA inaczej nie umiem tego okreslic film powstal chyba dlatego bo znajomy producenta mial na zbyciu tony wosku :P

Jedno co mi sie podobalo to noze psychola ... bardzo nie polecam !!!!!!!!

Nawet glowna bochaterka jest ubrana tak jak laska z texanskiej masakry lol ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

House of Wax Mega-Ultra-Prze-KLAPA inaczej nie umiem tego okreslic  film powstal chyba dlatego bo znajomy producenta mial na zbyciu tony wosku :P

1516138[/snapback]

no to rozczarowałeś kilka osób w tym mnie :wink: :sad:

szkoda że film kiepski, z tego co widziałem z zapowiedzi/reklamy w kinie nie spodziewałem się takiej opinii.

Co do madagaskaru, wyszła juz gdzieś wersja z duubingiem?

gdzieś mi sie obiło o uszy że dopiero 1 lipca prawda to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed chwila skonczylem ogladac Sin City (zachecony niektorymi wypowiedziami) i film niezly, trafili ludzie z obsada, oczywiscie trzeba od razu nastawic sie na komiksowa otoczke.

ostatnio ogladalem tez anatomie, za wiele dobrego o tym filmie nie moge powiedziec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

House of Wax Mega-Ultra-Prze-KLAPA inaczej nie umiem tego okreslic  film powstal chyba dlatego bo znajomy producenta mial na zbyciu tony wosku :P

1516138[/snapback]

No do tej pory nikt się z kolegą nie za bardzo zgadzał co do wypowiedzi na temat filmów więc może i tym razem nie będzie tak źle ;) Z tego co gadałem z innymi film jest przeciętny ale nie zły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde znów mi sie nie che spać, więc pewnie zaliczkę kilka filmików...

Lookałem dzisiaj tą tłumaczkę, całkiem spoko, taka troszke ,,masówka" ale z braku laku mozna zobaczyć.

Najgorszą wadą jest to że po 25 minutach mniej więcej wiedziałęm jak się film skończy.. :rolleyes:

Zaraz oglądam Marzyciela,nie zabardzo lubie takie filmy ale trudno trzeba się zmusić :razz:

Kurde no ale dawno nie ogladałem dobrej komedii albo dobrego horroru :sad:

Oglądaliście WRONG TURN ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde znów mi sie nie che spać, więc pewnie zaliczkę kilka  filmików...

Lookałem dzisiaj tą tłumaczkę, całkiem spoko, taka troszke ,,masówka" ale z braku laku mozna zobaczyć.

Najgorszą wadą jest to że po 25 minutach  mniej więcej wiedziałęm jak się film skończy.. :rolleyes:

Zaraz  oglądam Marzyciela,nie  zabardzo lubie takie filmy ale trudno trzeba się zmusić  :razz:

Kurde no ale dawno nie ogladałem dobrej komedii albo dobrego horroru  :sad:

Oglądaliście WRONG TURN  ?

1516897[/snapback]

Ja oglądałem, film może być :) JEśli zmęczyłeś tłumaczkę to i z nim bezproblemu sobie poradzisz :) No i to "arcyciekawe" zakończenie :D

A ja właśnie po raz n-ty obejżałem BrainDead'a :D Czyli sławetną Martwicę mózgu :D POLECAM!! Ocena 10/10 :D Nie ma drugiego takiego filmu GORE :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Full Metal Jacket.

Sytuacyjnie pokazana wojna w Wietnamie.

Ale Kubrick (poprawka - dzieki LPC) troche zgubil klimat tej wojny. Bardziej wygladalo mi to na domowke w Jugoslawi.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaeres chyba kubrick :)

dszywala opisywałem juz wrazenie jake zrobił ( albo nie zrobił ) na mnie wrong turn , zapowiada sie młodzieżowo ale normalnie rozmontował mnie fakt ze "źli" kolesie samochodny wszystkich nieszczesliwych przyjezdnych skladowali na ogromnej polanie przez lata i zaden policyjny helukopter nie raczył tam przeleciec i sie rozejzec , biorac fakt ze przez lata zagineło w tamtym rejonie od cholery osob jest to wprost smieszne ...

finding neverland - takiego filmu o piotrusiu panie jeszcze nie widziałem aż mi się łezka w oku zakręciła jak go oglądałem , niezla odmiana zero krwi zero przemocy 7/10 polecam

Harold & Kumar Go to White Castle - myślałem bedzie to kolejna głupkowata komedia w stylu ostrej jazdy czy eurotripa na ktorej idzie sie posikać ... niestety przecietniak 5/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie po raz n-ty obejżałem BrainDead'a :D Czyli sławetną Martwicę mózgu :D POLECAM!! Ocena 10/10 :D Nie ma drugiego takiego filmu GORE :D

1516904[/snapback]

Lol sengaja sie rozprzestrzenia :lol: :lol: . Najlepsza akcja w filmie........ "marsz" z kosiarka po pokoju w ta i z powrotem :) normalnie masakra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi