Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

widzialem spota na mtv... film wymiata;)) ten najazd abramsow i apachow na kosmitow........... pikne:)

1524928[/snapback]

W tym filmie jest wiele swietnych akcji. Nastawcie sie na maksymalna rozrywke bo to dzielo ja wam zaserwuje. Obraz i dzwiek naprawde sponiewieral mnie maksymalnie. Zlapalem sie na tym, ze siedze w fotelu maksymalnie spiety, z mocno otwarta geba. A to raczej mi sie nie zdarza czesto. No chyba, ze jestem u dentysty  :wink:

1525397[/snapback]

Miłobybyło jakbyście napisali o jakim filmie mówicie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie o ten film chodzi. Nasz dialog jest troszke wyrwany z kontekstu poniewaz zostal przeniesiony przez moderatora do tego tematu z innego, ktory wczesniej zalozylem. Sorry za zamieszanie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha - czyli ze warto isc na ten film. No wlasnie myslalem czy sie przespacerowac bo obsada niezla, zajawki spoko tylko nie wiem czy nie za efekciarski bez glebi ;] Ale jak mowicie ze warto. A poza tym - skad wiecie :P Premiera - 8 lipca ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strone wczesniej macie wszystko wyjasnione skad tak szybko wzialem sie na premierze. No ale juz wyjasniam - bylem na tym filmie w Londynie, gdzie premiera odbyla sie wlasnie 30 czerwca.

Czytalem wiele opini na temat tego filmu na stronie www.onet.pl, gdzie wypowiadaja sie rozni ludzie. Chcialbym tutaj ze swojej strony dodac, ze Spielberg luzno nawiazuje do pierwowzoru i ksiazki. I raczej nalezy go za to chwalic bo poszedl swoja droga, przez co film wydaje mi sie jeszcze bardziej ciekawy. Pisano tez o eksponowaniu wartosci amerykanskich itp itd. Coz akcja filmu dzieje sie w USA. Wiec trudno aby nie bylo w tym filmie Amerykanow. W filmie tym zauwazylem tylko jedna scene, ktora moze nasuwac takie mysli - kiedy glowny bohater przechodzi kolo pomnika zolnierza z czasow waszyngtonskich i ten jest obleczony ta dziwna narosla obcych. I to tyle. Raczej bardziej wyeksponowano strach i bezradnosc tych ludzi i ich wole przetrwania za wszelka cene. A powiem Wam szczerze, ze to udziela sie ogladajacemu. Ja mialem po prostu stracha i bylem zdumiony ogromem tego wszystkiego.

Oczywiscie jest w tym filmie kilka niescislosci. Ale z drugiej strony na upartego mozna byloby znalesc na to jakies wytlumaczenie. Nie chce Wam zdradzac zadnych szczegolow bo to moze zepsuc przyjemnosc ogladania. Ale chce Was szczerze namowic na obejrzenie tego filmu, bo ten robi wrazenie. No chyba, ze lubicie ogladac tysieczny raz "Przeminelo z Wiatrem". Wtedy mozecie sobie odpuscic :wink:

Edytowane przez johar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Amd_Powered

ja wlasnie biore sie za Pacyfikatora bo nudy;)

ps. jak ktos chce obejzec war of the worlds przed polska premiera to wyszedl cam pot:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie biore sie za Pacyfikatora bo nudy;)

ps. jak ktos chce obejzec war of the worlds przed polska premiera to wyszedl cam pot:))

1526340[/snapback]

mi sie Pacyfikator podobał..fajna komedyjka..

Sin City - 100/10 :D :D film super

bylem tez w kinie pare dni temu na filmie Madagaskar..tez fajny ale za krotki :sad: :sad: pingwiny i melman wymiatają...

"wyginam smiało ciało, wyginam śmiało ciało" :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukalem czegos na dzisiejszy wieczor z kolekcji "jeszcze nie obejrzane" i czytajac dobre recenzje na forum o Godsend postanowilem nadrobic ta zaleglosc.

Niestety mi ten film do gustu nie przypadl.

Zastanawiam sie teraz tylko czy brac sie za "Hide And Seek", bo jesli stoi na tym samym poziomie to chyba podziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha - czyli ze warto isc na ten film. No wlasnie myslalem czy sie przespacerowac bo obsada niezla, zajawki spoko tylko nie wiem czy nie za efekciarski bez glebi ;] Ale jak mowicie ze warto. A poza tym - skad wiecie :P Premiera - 8 lipca ;]

1525962[/snapback]

We Wrocławskim Heliosie w noc z czwartku na piątek o 23.59 był seans przedpremierowy Wojny Światów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet fajny filmik, choc wg. mnie jedynka byla fajniejsza ogolnie rzecz biorac ;] Ale mozna obejrzec, trzyma poziom, choc niektore akcje sa zdrowo przesadzone i troche niemozliwe. Ale zobaczysz sam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie teraz tylko czy brac sie za "Hide And Seek", bo jesli stoi na tym samym poziomie to chyba podziekuje.

Hide and Seek jest o conajmniej dwa poziomy nizej niz Godsend:>

@Johar

Chcialem isc wczoraj do Odeonu w Bournemouth na to, ale jak zobaczylem cene biletu to poszedlem do kawiarenki internetowej :lol: Jak wroce to se obejrze:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem Ocean's Twelve...

Fajny film, miło się oglądało, ale część pierwsza lepsza...brakło w dwójce porządnego finału - Ocean's Eleven miało świetne zakończenie...

No i nie do końca mi tu Bruce'a wykorzystali...:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hide and Seek calkiem niezly filmik.

Jak sie teraz tak zastanawiam to film mial pewne niedociagniecia.

SPOJLER !!!!!!!!!!!!!! (zaznacz tekst bedzie lepiej widoczny)

Co on porabial w czasie jak byl Davidem. Podobno rozmawial z ta przyjaciolka przez telefon bo ona mu powiedziala, ze mial racje. Ale widocznie tylko to bo okazalo sie, ze nic nie zapisal, nie rozpakowal sie nawet. I dlaczego coreczka nie powiedziala mu w prost, ze to on jest Charlie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coreczka mu nie powiedziala bo byla robiona na 'i see dead people', a co do wypakowania to sie czepiasz [; . A jak w fight club'ie glowny bohater mogl sie bic z samym soba i ciagnac siebie po parkingu za koszule? [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale zawsze gdy np. Czesio rozmawial z corka, wtedy Dawid cos robil, np 'pisal' w tym zeszycie, sluchal nagran z corka itp. A gdy sie dowiedzial, ze Charlie to on sam nagle zniknal... Zreszta o czym my rozmawiamy, to tylko film i na dodatek niezbyt mocny [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zreszta o czym my rozmawiamy, to tylko film i na dodatek niezbyt mocny [;

1529441[/snapback]

Niezbyt mocny? Ja bym powiedział wręcz słaby :P

A co do filmów, wczoraj oglądałem z Moim Kochaniem i jej koleżanką film Shallow Ground (świetnie przetłumaczony na: Płytko pod ziemią) ;) Taki sobie film, nic zaskakującego, jakoś większych wrażeń na mnie nie wywarł... Może to dlatego że podchodziłem do niego jak do horroru, a to "tylko thriller"?! Ciekawy pomysł, średnia realizacja, średnia gra aktorska, słaby podkład muzyczny... Jakoś niby była atmosfera ale jej nie było... Ci którzy widzieli wiedzą o czym pisze... No i sama końcówka, w miarę przewidywalna, choć saama sama końcówka już nie :P Ogólnie moja dziewczyna i jej koleżanka parę razy podskoczyły i się zasłoniły poduszkami, ale większość facetów napewno by się tym nie przejeło (znaczy scenami w filmie ;))...

Reasumując, ocena 6/10. Film jak dla mnie poprostu słaby...

Edytowane przez mak777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do filmów, wczoraj oglądałem z Moim Kochaniem i jej koleżanką film Shallow Ground (świetnie przetłumaczony na: Płytko pod ziemią)

To chyba jakas nowa moda, bo dokument 'Deep throat' zostal przetlumaczony na 'Gleboko w gardle" _-_ Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie skończyłem oglądać kultowy film Predator :) Mimo że widziałem go po raz 4 całkiem przyjemnie mi się go oglądało :) Nie wiem, teraz już jakoś nie robią takich filmów :) Miło by było jakby zrobili 3 część, byleby nie Anderson lub jego kolega... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi