xpektor Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 :] witam szanownych kinomwanów... tzn filmomanów :P Ostatnio z bratem zrobilismy sobie sesje horrorków: Blair With Project -jeden z najlepszych filmikow jaki widzialem, klimacik i atmosferka jest przewspaniała, do dziś nie bylem w lesie ;) Klątwa - moj brat przewaznie sie smieje ogladajac takie filmy, ale przy nim wlasnie 1st raz siedzial cicho i co chwilke podskakiwał... Ring - ogladalem wersje amerykanska, kiedys musze zbejrzec japonska, ale i tak filmik bardzo dobry i ciekawy. Boogeyman - ...co w tych szafach siedzi. Film bardzoo zakrecony, taki koszmarek... Red Rose - 4,5 godziny strasznego domu, w niektorych miejscach komedia (Emri+mamusia), pod koniec traci klimacik. Martwe Ptaki - śmiech na sali, szpatne mordy i tyle... koniec czyli jak koles uciekal, coś w sobie miał, ale nic poza tym... Osbiscie nie lubie zbyt duzej ilosci krwi w fillmach ktore maja straszyc, najlepiej jak cos psychicznie kogos wykancza ]:-> To narazie tyle... co jeszcze mi polecicie ciekawego z horrorkow?? ...chcemy sie bac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 :] witam szanownych kinomwanów... tzn filmomanów :P Ostatnio z bratem zrobilismy sobie sesje horrorków: Blair With Project -jeden z najlepszych filmikow jaki widzialem, klimacik i atmosferka jest przewspaniała, do dziś nie bylem w lesie ;) Klątwa - moj brat przewaznie sie smieje ogladajac takie filmy, ale przy nim wlasnie 1st raz siedzial cicho i co chwilke podskakiwał... Ring - ogladalem wersje amerykanska, kiedys musze zbejrzec japonska, ale i tak filmik bardzo dobry i ciekawy. Boogeyman - ...co w tych szafach siedzi. Film bardzoo zakrecony, taki koszmarek... Red Rose - 4,5 godziny strasznego domu, w niektorych miejscach komedia (Emri+mamusia), pod koniec traci klimacik. Martwe Ptaki - śmiech na sali, szpatne mordy i tyle... koniec czyli jak koles uciekal, coś w sobie miał, ale nic poza tym... Osbiscie nie lubie zbyt duzej ilosci krwi w fillmach ktore maja straszyc, najlepiej jak cos psychicznie kogos wykancza ]:-> To narazie tyle... co jeszcze mi polecicie ciekawego z horrorkow?? ...chcemy sie bac ;) 1546027[/snapback] możesz zobaczyć z nowyszych: Devour ale uttaj się nie będziesz zbytnio bał, ale filmik całkiem spoko. hehe Wrong Yurn.. mi sie bardzo podobał :-] Constantine :) 11 14 też ffaajny filmik.;) Killing.Words wypasik :-DD THE JACKET obłęd, ten to chyba na pierwszych pozycjach ;] Creep. jak to oglądniesz to napewno zrobisz sobie przerwę z horrorami ;] Ja po tygodniu oglądania noc w noc, wymiękłem ;] aa na i jeszcze The Shutter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Tak patrzam co by tu obejrzeć i moją uwagę zwrócił ten oto film. Łoglądał ktoś ??...jak już było to sorry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Tak patrzam co by tu obejrzeć i moją uwagę zwrócił 1546233[/snapback] Oglądałem po dwóch innych filmach i zasnołem o 3 w nocy ;) W Połowie filmu, ale nie mowię że jest zły, poprostu byłem zmęczony... Może niech ktoś inny się wypowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 xpektor - obejrzyj też "Dead end" i "Blair witch 2", chociaż dwójka już bardziej przypomina typowe horrory to i tak imo świetny. Możesz też obejrzeć "lost souls" - szatany i te sprawy. "House on haunted hill" - akcja dzieje się w byłym szpitalu psychiatrycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) MADAGASKAR - Wyginam śmiało ciało OST [; Edytowane 14 Lipca 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Skoro już o horrorach mowa... Oglądał ktos może taki film "Bunkier"? (Nie mylić z "Bunkier SS".) Edytowane 14 Lipca 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Polecam Luther naprawde swietny film! wg. ocen IMDB 7.2 co jest naprawde bardzo dobrym wynikiem. Nie ma jakiejs porywajacej akcji ale przeciez nie po to sie takie filmy oglada, wszytko jest raczej spojne i logicznie poukladane w calosc, duzy plus za scenografie zwlaszcza ze nie jest to film o budzecie amerykanskiej superprodukcji. Film porusza niezwykle istotne kwestie ktore wogole nie traca aktualnosci nawet w teraz w XXI stuleciu. Kosciol katolicki za pomoca wszelkiej mozliwej manipulacji strzyze swoje owieczki z kasy (warto zobaczyc jak to wygladalo wtedy i porownac do dzisiejszych koscielnych technik golenia z gotowki) zawsze znajdzie sie paru sprawiedliwych ktorym sie to nie spodoba, ale co oni moga wobec poteznej machiny rzadow Watykanu? Zwlaszcza ze ten ma takie srodki perswazji jak inkwizycja. Odpowiedz oczywiscie brzmi nic, na szczescie zawsze jest jakis wyjatek - tym wyjatkiem jest postac przecietnego mnicha, targanego poteznymi watpliwosciami - ktory jednak znalazl w sobie ( a moze raczej w swojej wierze) sile ktora pozwolila mu stanac naprzeciw. Sam Luter niewiele by zdzialal gdyby nie ksiaze jego wladca (moja ulubiona postac w filmie) zapewne skonczylby jak Jan Hus, ta pomoc i pare innych okolicznosci sprawily ze narod niemiecki zaczal sie jednoczyc i wyzwalac umysly obywateli spod wladania ciemnogrodu. Mam nadziej ze nikt tego nie potraktuje jak spoiler bo historia Marcina Lutra i reformacji jest wykladana w szkolach. Edytowane 14 Lipca 2005 przez S_Works Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Wlasnie skonczylem ogladac Wojne Swiatow. 9\10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Eee, Alba taka sobie jest :/ Były tam lepsze aktorki... Nie wiem dlaczego akurat ona tak nagminnie występowwała/uje w sloganie reklamowym Miasta Grzechów... Zresztą jest dużo więcej dużo lepszych aktorek a wszyscy się nią zachwycają, poważnie, takiej to ja bym nawet nie chciał w łóżku znaleźć... No ale cóż, o gustach się nie dyskutuje@mak777 o gustach się nie dyskutuje ale Ty masz chyba coś z oczami. :D Alba to jeden z najgorętszych kociaków na rynku! Czek dis ałt: http://neuromancerwp.free.fr/Jessica%20Alb...%20-%201280.png Kogoś takiego z łóżka byś chyba nie wypędził? Sin city jest fajne min. dlatego że nie kończy się happyend'em. Już żygam filmami w których główni bohaterowie na końcu żyją długo i szczęśliwie. Np. w takiej "Krytycznej decyzji" najlepszym posunięciem scenażystów było zabicie Stevena Segala w dwudziestejktórejś minucie filmu, dla mnie to było totalne zaskoczenie bo myślałem że to on będzie odbijał ten samolot (solo). Edytowane 14 Lipca 2005 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Skoro już o horrorach mowa... Oglądał ktos może taki film "Bunkier"? (Nie mylić z "Bunkier SS".) 1546603[/snapback] jesli to o tych nastolatkach co zamkneli sie w bunkrze to tak :-) powiedzialbym 6-6.5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 @mak777 o gustach się nie dyskutuje ale Ty masz chyba coś z oczami. :D Alba to jeden z najgorętszych kociaków na rynku! Czek dis ałt: 1546860[/snapback] Nom, jak dla mnie to także było genialne posunięcie, naprawdę dużo to dało filmowi no i to zaskoczenie jak teoretycznie "główny" bohater ginie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 1546553[/snapback] Dzieki za te piosenke. Wlasnie jej szukalem. :lol: Dzis bylem na Madagaskarze i powiem ze swietny film :lol: Shreka 1 moze nie przebije ale 2 raczej juz tak. Wytniemy to ze na sali byly same dzieciaki z rodzicami :wink: Najlepsze teksty to ta piosenka, wszystkie teksty pingwinow i "mietusy" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Mam trudne pytanie... Kiedyś (kilka lat temu) ogladałem w TV pewien niemiecki film (chyba niemiecki, nawet tego nie pamietam:/). Fabuła była taka, ze najpierw jakies dziewczyny porwaly faceta (nie pamietam po co), wieziły go przez pare dni, a potem on uciekł i w rewanżu porwał jedna z tych dziewczyn. Nie wiem jak sie to skończylo, bo zasnalem :lol: . Pamietam kilka scen: - policjant przeszukuje mieszkanie jednej z tych dziewczyn i kiedy juz ma wchodzic do pokoju, gdzie przetrzymywany jest ten facet, ona mowi cos w tym stylu "nie może pan tam wejść, bo to wlasnie tam ukryłysmy ciało". Policjant uznaje to za dobry zart, zegna sie i wychodzi :lol: - porwany koles probowal uciec przez okno w toalecie, ale mu sie nie udało - porwany koles jeździł kabrioletem. Nic wiecej nie wiem, zasnałem w momencie, kiedy ten gosc uciekl i potem porwal jedna z tych dziewczyn. Nie wiem czemu, ale teraz mi sie ten film przypomniał :lol: . Kojarzy ktos to? Nie moge sam tego znaleść, bo nie wiem kto tam gral i w ogole nie znam zadnych konkretnych danych:> Ps. Nie śmiejcie sie ze mnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Ps. Nie śmiejcie sie ze mnie :lol: 1547055[/snapback] :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 :D :D :D :D :DBardzo śmieszne :lol: Może ktos ogladal ten film, zawsze mozna sprobowac, nie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 the jacket 9,5/10 , moze nawet 10/10 zaraz po obejrzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 A co powiecie o Pi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Pi - 9/10 [must see] Jakby ktoś nie wiedział, jest to pierwszy film Aronofsky'ego, czyli gościa od "Requiem for a dream" - jednego z najlepszych filmow jakie powstały (10/10). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Zdecydowanie nie polecam filmu Pi straciłem prawie 2 godziny życia na jeden z najnudniejszych filmów świata, w którym nic nie jest zrozumiałe, a scenariusz pogmatwany niczym 1000 kolorowych nitek - mówi to osoba, która nie ma nic wspólnego z matematyką, a to moim zdaniem ma jakieś znaczenie. Również do bani jest muzyka i zdjęcia, które w Rekwiem powalały na kolana. Ja - nie polecam, dla mnie 3,5/10 Natomiast gorąco polecam - Obłęd (The Jacket) film po stokroć lepszy od Efektu Motyla, dla mnie 9/10 P.S. - teraz und3r mnie zjedzie jaki to jestem brzydki, niewychowany i zły bo mam inne zdanie od niego, ale cóż - samo życie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Pi moim zdaniem ciekawy, bardzo tajemniczy, ma swój klimat i jest inny od wszystkich filmów, ale to requiem dla snu zapiera dech w piersiach. P.S. - teraz und3r mnie zjedzie jaki to jestem brzydki, niewychowany i zły bo mam inne zdanie od niego, ale cóż - samo życie 1547314[/snapback] :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Zdecydowanie nie polecam filmu Pi straciłem prawie 2 godziny życia na jeden z najnudniejszych filmów świata, w którym nic nie jest zrozumiałe, a scenariusz pogmatwany niczym 1000 kolorowych nitek - mówi to osoba, która nie ma nic wspólnego z matematyką, a to moim zdaniem ma jakieś znaczenie. Również do bani jest muzyka i zdjęcia, które w Rekwiem powalały na kolana. Ja - nie polecam, dla mnie 3,5/10 Natomiast gorąco polecam - Obłęd (The Jacket) film po stokroć lepszy od Efektu Motyla, dla mnie 9/10 P.S. - teraz und3r mnie zjedzie jaki to jestem brzydki, niewychowany i zły bo mam inne zdanie od niego, ale cóż - samo życie 1547314[/snapback] Nie tylko Under... To że nie rozumiesz filmu to nie znaczy że jest zły... Jak można się wypowiadać o czymś czego się nie rozumie?? :mur: :mur: To tak jakbym pisał że silnik BOXTER jest beee bo nie rozumiem zasady jego działania i wolę normalne silniki... :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Ekhem... Czy ja w tym temacie zjechałem kogos za to, ze film mu sie nie podobał? Nie przypominam sobie... Oczywiscie, dyskutowałem wiele razy ale jeszcze nigdy nie użylem zadnych wulgaryzmow ani wyzwisk... Ech... Powiem w ten sposob. Jesli podobało Ci sie "Requiem for a Dream", to Pi też Ci sie spodoba. Imho oba te filmy MIAŻDŻĄ. Edytowane 14 Lipca 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Własine skonczyl sie The Jacket, film bardzo interesujacy, sam nie wiem czy on wkoncu przezyl czy nie... Jestem pod wrazeniem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Batman Begins Chyba najlepszy z wszystkich batmanów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Równierz polecam film the Jacket bardzo ciekawy film(według mnie pokroju efektu motyla, który również jest bardzo interesujący) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Stare ale jare: Pitch Black i Kroniki Riddicka (chodz one takie stare nie sa)(w tej kolejnosci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Stare ale jare: Pitch Black i Kroniki Riddicka (chodz one takie stare nie sa)(w tej kolejnosci) 1548193[/snapback] Nom, ja "czarną piczę" widziałem z 15razy chyba :) Jeden z moich ulubionych filmów :) Ostatnio z paczką zrobiliśmy sobie sesję, Pitch Black a potem Kroniki Riddicka :D Warto obejżeć, naprawdę dobre filmy :) AAaa, Kroniki Riddicka polecam oglądać aż do końca napisów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 AAaa, Kroniki Riddicka polecam oglądać aż do końca napisów ;)Tak jak K-PAX'a;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Byłem wczoraj w Cinema city na "Madagaskar", film całkiem dobry, ale shreka nie przebije. Czasami wkurzają te "elomłodziezowe i ziomalskie" texty. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...