Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Saw II - jeżeli ktoś spodziewał się mocnego thrillera jakim niewątpliwie była tytułowa "Piła" to się srogo zawiedzie na sequelu. Wg mnie film zrobiony na siłę i dla kasy. W niektórych momentach wybuchałem śmiechem, w innych przysypiałem. Ocena 4/10.

1736173[/snapback]

Hmm, może dla Ciebie była mocnym thrillerem, dla mnie SAW był przeciętny... No ale to kwestia gustu... A dwójka było pewne już że będzie jeszcze bardziej przeciętna, no bo już nie można zrobić takiego zakończenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Oczekuje szybkiej odpowiedzi :D

Planujemy dziś ze znajomymi urządzić sobie "wieczór filmowy". Interesuje nas film pokroju "Pamiętnika", czyli dramat, najlepiej romantyczny, historia miłości...

Zastanawiam się nad Sweet November, ale nie chce sam wybrać i później dać plamy...

Jeżeli możecie podajcie tytuły filmów dostępnych na DVD i jeszcze 1 pytanie związane właśnie z DVD - czy jest jakaś "unifikacja", "normalizacja" wejść TV to DVD to Kino Domowe? Bo moje sie spaliło, no i chce pożyczyć od kumpla, a nie chce na darmo chodzić... Jaśniej mówiać - czy wszystko będzie pasowało - kabelki tec. ?

;]

[;

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, może dla Ciebie była mocnym thrillerem, dla mnie SAW był przeciętny... No ale to kwestia gustu... A dwójka było pewne już że będzie jeszcze bardziej przeciętna, no bo już nie można zrobić takiego zakończenia ;)

1736306[/snapback]

Mocnym - nie wybitnym, to jest zasadnicza różnica. Mocny thriller to taki który przykuwa moją uwagę na dłużej niż 30 minut :)

A jeżeli chodzi o zakończenie to właściwie w połowie filmu można się domyślić co będzie puentą scenarzysty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

nie wiem czy ktoś już pisał, ale polecam szczerze 40 letniego prawiczka, nawet fajny film, saw 2 też dość fajny, troszke inne zakończenie niż można sie było spodziewać

p.s

jest już teksańska masakra piłą łańcuchową 2? bo gdzies tam mi sie to natkneło na oczy

p.s2

znacie tytułu jakiś filmów pokroju american pie, coś takiego głupokwato-erotycznie-śmiesznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osttatnio wyszedł\ wyjdzie fajne fikmy np. takie jak EPOKA LODOWCOWA 2, MADAGASKAR, OBCY KONTRA PREDATOR, NOC ŻYWYCH TRUPÓW. i wiele innych.

Przypominam dzis o 20:45 mega hit na TVN czyli LARA CROFT. Tez fajny film. :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włoska Robota

Zajedwabisty film.

Tak właśnie powinno wyglądać kino akcji.

Co tu duzo pisać filmik naprawdę warty polecenia 9/10.

Ostatnio film akcji to kilka pościgów kilka strzelanin i the end.

tutaj sytuacja ma sie zupoełnie inaczej, fabuła bardzo dobra ciekawi do samego końca, efekty bardzo dobre fajnie by sie oglądało w kinie

muzyka naprawdę super.

Jeden z lepszych filmów akcji jakie oglądałem

PS: Polski Vinci zaczerpnął z niego pomysły ale nie będe spojlerował ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1737890[/snapback]

Mówisz o tej Włoskiej Robocie z Jasonem Sathamem?? Troszkę chyba pod wpływem emocjo oceniłeś ;) Mi film się też bardzo podobał, ale było zbyt wiele nudnych przestojów i fabuła nie była jak dla mnie zbyt genialna :P Max 8/10 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz o tej Włoskiej Robocie z Jasonem Sathamem?? Troszkę chyba pod wpływem emocjo oceniłeś ;) Mi film się też bardzo podobał, ale było zbyt wiele nudnych przestojów i fabuła nie była jak dla mnie zbyt genialna :P Max 8/10 ;)

1737988[/snapback]

Przecież dałem linka ;)

No fakt pisze tutaj zawsze świeżo po golądnięciu filmu więc obniże ocene o 0,5 ;)

7 Seconds - Fajny, dobry film wart obejrzenia - 8/10

Guess Who - Ni to komedia, cholera w sumie wie co to za rodzaj filmu ale mi sie podobal - 7/10

1738901[/snapback]

7 skund, oglądałem też bardzo dobry filimik akcji.

,,Zgodnij kto" No jak nie wieadomo jaki rodzaj filmu :blink: Komedia albo komedia romantyczna i to bezapelacyjnie.

Oglądałem dwa razy raz sam drugi raz z kumplem.

Za każdym razem płakałem ze śmiechu ;) dla mnie 8,5/10

A ogladal juz ktos "Legende Zorro"?

1739123[/snapback]

Jeszcze nie oglądałem, ale wygląda mi to na szpire :(

Widziałem zwiastun, hitu raczej z tego nie będzie a szkoda :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Saw 2, hmm, właśnie obejżałem i... Kurcze, myślałem że zakończenie mnie nie zaskoczy po jedynce, a tu zonk :D No naprawdę takiego zakończenia się nie spodziewałem :) Chyba zaryzykuję stwierdzenie że zakończenie jest na miarę SAW1 ;) Choć cały film jest ogólnie słabszy... No ale ogląda się go w miarę przyjemnie :) Nawet nie zasnołem, a jestem już nieźle zmęczony :)

P.S.

Widzę że Tweak przeżył kolejnego upgreadea :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowisz ze Saw II jest slabszy od pierwszej czescie? to udalo im sie zrobic jeszcze nudniejszy film... :/

No comment :D

Ostatnio ogladalem "Kingdom Of Heaven" i "The Longest Yard" obydwa polecam :)

Drugi to dobra dawka humoru, na dodatek moj ulubiony aktor :]

Edytowane przez SKRYTOBOJCA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudne słówka 2004

Nosz kurde . . Genialny film.

Od A do Z, od pierwszej minuty do ostatniej.... :D

może zakończenie troche mało sytne jak na komedie romantyczną ale cóż nie można mieć wszystkiego.

Przeszło dwie godzinki zleciały baaardzo miło.

Mak znów powie że kieruje się emocjami świeżo po oglądnięciou ;) :P ale 8,5/10 dam jak nic ;)

Filmik oglądne na 100% jeszcze raz z jakąś miłą towarzyszką :D

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Descent - Trzeba obejrzec (koniecznie w ciemności).. Nie bede fabuły zdradzac.. 9/10

Potwierdzam! Film ma niesamowity klimat i otoczkę. Dla mnie rewelacja. I dodam, że nie tylko w ciemności trzeba go oglądać ale także w słuchawkach - tylko uwaga na pikawę :wink:

9/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi