P_i_t_t Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Właśnie wróciłem z "Troji" - ehhh - zawiodłem się na tym filmie. Wyraźne luki w tematyce mitologii (nawet nie było wspomniane iż oblężenie de facto trwało 10 lat), film przydługi, przunudnawy (momentami wręcz słyszałem chrapanie kogoś za plecami) bez jakiejkolwiek "iskry Bożej". Muzyka żywcem wzorowana na Gladiatorze - jednak z mizernym tego skutkiem, a obsada Orlando Blooma jako Parysa to już kpina w żywe oczy. Sytuację ratują nieco Eric Bana i Sean Bean, ale i tak całość oceniam bardzo słabo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Eeee... ale facet który dostaje dzidą w łeb syci ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Właśnie wróciłem z "Troji" - ehhh - zawiodłem się na tym filmie[...] Kurcze, nie przygnebiaj mnie, ide na to jutro z kobitka i przyjaciolmi, liczylem na mila rozrywke a tu taka zapowiedz... Jutro dam edita zeby potwierdzic lub, mam nadzieje, obalic twoj osąd ;). Edit: wlasnie wrocilem z "Troi", nawet ze mi sie podobala, kobitce tez. Co prawda strasznie Amerykanie zgwalcili Iliade, ale nie wyszlo to najgorzej. Sceny batalistyczne udane (nie to co w "Braveheart co prawda ;)), scenografia przesadzona co do skali, ale we wlasciwym klimacie. I ani przez chwile nie bylem znuzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Bardzo polecam: Zielona Mila City Of God (Miasto Boga) Forest Gump (jeżeli ktoś jeszcze nie oglądał) Snatch (Przekręt) Sorki jeśli się powtarzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 BUTTERFLY EFFECT!!! jeden z lepszych filmów o tematyce thriller/psychologia Świetny! Duże wrażnie zrobiła na mnie obasada aktorska... szczerze mówiąc nie znałem z tego filmu żadnego aktora(ki) film świetnie wyreżyserowany... RE WE LA CJA!! polecam gorąco! dzisiaj ide na troje... zobaczymy... Cieakwie Zapowiada sie The day after tomorrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 BUTTERFLY EFFECT!!! jeden z lepszych filmów o tematyce thriller/psychologia Świetny! Duże wrażnie zrobiła na mnie obasada aktorska... szczerze mówiąc nie znałem z tego filmu żadnego aktora(ki) film świetnie wyreżyserowany... RE WE LA CJA!! polecam gorąco! dzisiaj ide na troje... zobaczymy... Obsada: Przybliżę Ci nieco postać głównego aktora. Jest to niejaki Ashton Kutcher - kochanek Demi Moore. Da się go nawet oglądać i widać, że stara się całkowicie zerwać ze swoim debilnym emploi, z którym jest kojarzony choćby z takich gniotów jak "Stary gdzie moja bryka" Fabuła: Nie jest to specjalna innowacja - widać spore nawiązanie do rewelacyjnego "Przypadku" Kieślowskiego. Podobnie sprawa wygląda w "Biegnij Lola Biegnij". Z reguły - tego typu kwestie natury "What If ?" są ciekawe dla potencjalnego widza. Jednak poza ciekawym pomysłem mnóstwo tu pomyłek i dziur w scenariuszu. Skoro bohater tak dobitnie zmienia swoją przeszłość to dlaczego przyszłość ulega tylko niewielkiej modyfikacji ?. Praktycznie ciągle to samo, ta sama szkoła, ludzie, sytuacje itd. Film oglada się szybko i nie nudzi aż tak bardzo. Jednak całość przypomina kolosa na glinianych nogach. Z jednej strony bardzo ciekawa fabuła - dająca pole do popisu dla reżysera (tu akurat dwójka znana z kretyńskiego Final Destination 2 :?) a z drugiej jałowy filmik na deszczowe popołudnie. Szkoda - bo mogło z tego wyjść coś znacznie ciekawszego - a tak za niedługo nikt o tym filmie nawet nie będzie pamiętał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Anything Else - dobry film - mimo ze reklamuja go jako komedie romantyczna polecam ogladnac samemu, w skupieniu oraz brac sie za niego gdy ma sie ochote na film inaczej mozna przysnac ;-) tak czy siak POLECAM! jak zreszta wszystkie filmy Woooodiego ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 The Wall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 moze troche stary film PODEJRZANI-usual suspects anything else snatch i jeszcze jeden film byl tego samego rezysera niestety pamiec :( mnie zawodzi :/ a moze ktso cos z nowosci zapoda? niestety lacze 128 kbps jeszcze marne...wiec sciaganie mi troche trwa a filmy lubie dobreee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Właśnie wróciłem z kina z filmu THE DAY AFTER TOMORROW. Baaardzo żałuję wydanej na to kasy :evil: Lubię filmy tego typu (masowa zagłada, totalne zniszczenie), ale ten wyjątkowo mi się nie podobał. Pomysł na film - super, ale wykonanie moim zdaniem fatalne. OK, pare fajnych efektów, jak to w amerykańskich filmach, ale reszta mnie zawiodła na całej linii. Fajnie by było jeśli ktoś jeszcze by się wypowiedział na temat tego filmu, ale ja osobiście odradzam wydanie +/- 15zł, które lepiej dorzucić np. do jakiegoś dobrego wentyla :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Efekt motyla - calkiem ciekawy film Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KrAnKeD= Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Właśnie wróciłem z kina z filmu THE DAY AFTER TOMORROW. Baaardzo żałuję wydanej na to kasy :evil: Lubię filmy tego typu (masowa zagłada, totalne zniszczenie), ale ten wyjątkowo mi się nie podobał. Pomysł na film - super, ale wykonanie moim zdaniem fatalne. OK, pare fajnych efektów, jak to w amerykańskich filmach, ale reszta mnie zawiodła na całej linii. Fajnie by było jeśli ktoś jeszcze by się wypowiedział na temat tego filmu, ale ja osobiście odradzam wydanie +/- 15zł, które lepiej dorzucić np. do jakiegoś dobrego wentyla :wink: Kurde ja jutro idę do kina na ten film :idea: Aż tak bardzo kiepski :idea: Moze ktoś jeszcze był na forum i ma inną opinię :?: Bo jak nie to mam jeszcze do wyboru: VAN HELSING ZŁODZIEJ ŻYCIA Co polecacie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Właśnie wróciłem z kina z filmu THE DAY AFTER TOMORROW. Baaardzo żałuję wydanej na to kasy :evil: Lubię filmy tego typu (masowa zagłada, totalne zniszczenie), ale ten wyjątkowo mi się nie podobał. Pomysł na film - super, ale wykonanie moim zdaniem fatalne. OK, pare fajnych efektów, jak to w amerykańskich filmach, ale reszta mnie zawiodła na całej linii. Fajnie by było jeśli ktoś jeszcze by się wypowiedział na temat tego filmu, ale ja osobiście odradzam wydanie +/- 15zł, które lepiej dorzucić np. do jakiegoś dobrego wentyla :wink: Kurde ja jutro idę do kina na ten film :idea: Aż tak bardzo kiepski :idea: Moze ktoś jeszcze był na forum i ma inną opinię :?: Bo jak nie to mam jeszcze do wyboru: VAN HELSING ZŁODZIEJ ŻYCIA Co polecacie :?: Ja Ci powiem tak - nie słuchaj opinii innych - jeżeli interesuje Cię ten film i chcesz go zobaczyć, to nie sugeruj sie tym, że komuś sie ów obraz nie podobał. Pójdź i sam oceń. Gdybym polegał na opiniach i recenzjach, to zapewne przegapilbym najlepsze pozycje, które obecnie są w moim małym TOP 10 ;) Poza tym wiadomo, że tego typu filmy w kinie robią największe wrażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Oglądałem dziś Motives i musze powiedziec że na początku ( jakieś 30 min) to flaki z olejem . Tylko sex i gadanie ehhh , ale potem niezła zamota sie dzieje . Reasumując to chyba zaczne chodzić w rękawiczkach wszędzie. :P Osoby które widziały film wiedżą o czym mówie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KrAnKeD= Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 (...)Poza tym wiadomo, że tego typu filmy w kinie robią największe wrażenie. Dokładnie to samo mi kumpel powiedział, że na takie filmy się idzie tylko dla efektu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Ja polecam rowniez: - Wladca Pierscieni wszystkie 3 czesci. - Zasady walki - Stygmate - Bad boys 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 (...)Poza tym wiadomo, że tego typu filmy w kinie robią największe wrażenie. Dokładnie to samo mi kumpel powiedział, że na takie filmy się idzie tylko dla efektu :wink: Efekty bardzo imponujące, tylko to mi się podobało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Butterfly Effect - gorąco plecam, niezła historia i tak serio to zajarzyłem jak obejrzałem drugi raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t3ster Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Hmm, najlepszy film jaki widzialem to requiem dla snu,film ktory po obejrzeniu wplywa na psychike widza..Pozostalem filmy tego rezysera tea sa warte obejrzenia np .Pi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Całkiem niezły jest Starsky i Hutch. Fakt nie jest to kino ambitne, ale jak na amerykańską komedię jest nieźle. Z kilku gagów miałem niezły ubaw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KrAnKeD= Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Własnie wróciłem z kina gdzie byłem na "Pojutrze" film w sumie warty obejrzenia ze względu na efekty lub "ciekawe jakby to było gdyby zalało jakieś duże miasto" :lol: Czasami trochę przesadzone akcje były ( statek na głównej ulicy, szybko powstające tornada itd. ) Ale co tam obejrzeć można :wink: ------------------------------------------------------------------------------------------- Całkiem niezły jest Starsky i Hutch. Fakt nie jest to kino ambitne, ale jak na amerykańską komedię jest nieźle. Z kilku gagów miałem niezły ubaw :) Masz cukier :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Polecam Shreka 2 :D, oglądnołem z ang dubbingiem, ale napewno pójde też na polską premiere 2lipca :), film ekstra, osiołek wymiata :), już mają kręcić 3 i 4 część :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Pojutrze to kicz jakich mało efekty spoko ale tylko efekty (zwłaszcza tordada nad los angeles) najbardziej mnie dobiła ta scenka kiedy wszystko w mgnienu oka zamarzało w centrum tego cyklonu borze przecież to było bez sesu temperatura spadało chyba do -101*C i ludzie odrazu zamarzali jak by ktoś ich ciekłym azotem polał (nawet po polaniu ciekłym azotem człowiek odrazu bu nie zamarzł) ludzie przebywają w komorach kriogenicznych kilka minut przy temp -180*C a tu taki :lol: To raczej powinien być film s-f a nie katastroficzny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Pojutrze to kicz jakich mało efekty spoko ale tylko efekty (zwłaszcza tordada nad los angeles) najbardziej mnie dobiła ta scenka kiedy wszystko w mgnienu oka zamarzało w centrum tego cyklonu borze przecież to było bez sesu temperatura spadało chyba do -101*C i ludzie odrazu zamarzali jak by ktoś ich ciekłym azotem polał (nawet po polaniu ciekłym azotem człowiek odrazu bu nie zamarzł) ludzie przebywają w komorach kriogenicznych kilka minut przy temp -180*C a tu taki :lol: To raczej powinien być film s-f a nie katastroficzny. Czyli te same odczucia co ja. Kilka niedorzecznych wątków, jakieś bezsensowne sytuacje, a spodziewałem się prawdziwego hitu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Nie wiem czy proponowano film "Krwawa niedziela" - "Bloody Sunday", http://filmweb.pl/FilmDescriptions?id=32885#32885 dramat dokumentalny jest w nim więcej "akcji" niż w niejednym innym filmie, film tyczy się prawdziwych wydarzeń ktore mialy miejsce oraz prawdziwych relacji międzyludzkich, wstrząsający i pouczający obraz do czego są zdolni ludzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 The Gathering - bardzo przecietny film z gatunku mistery/thriller, ostatecznie mozna obejrzec Kill Bill Vol.2 - wbrew temu co niektorzy pisali bardzo dobry Elephant - zlota palma w Cannes, warto obejrzec Starsky & Hutch - sredniosmieszna komedia Big Fish - nuda przesycona basniowym klimatem, nie polecam Zmruz Oczy - swietny film, znakomite zdjecia (nie dla ludzi, ktorzy oczekuja po filmie rzezni i efektow) Torque - latajace motory w akcji :lol: Pogoda na jutro - godny polecenia, z przeslaniem Paycheck (Zaplata) - przecietny film sensacyjny/sf z Benem Afleckiem w roli glownej Mystic River (Rzeka tajemnic) - kolejny hicior z Seanem Pennem w roli glownej, zasluzony Oscar dla Tima Robinsa Duplex (Starsza pani musi odejsc) - zalosna komedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Polecam Shreka 2 :D, oglądnołem z ang dubbingiem, ale napewno pójde też na polską premiere 2lipca :), film ekstra, osiołek wymiata :), już mają kręcić 3 i 4 część :]. Kręcić ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 nie wiem czy film jest juz na tyle stary ze juz info o nim poszlo do archiwum w kazdym razie na pewno godnym polecenia filmem jest SYMETRIA ogladalem wczoraj i na prawde dobry film - fajnie sie go oglada POLECAM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 nie wiem czy film jest juz na tyle stary ze juz info o nim poszlo do archiwum w kazdym razie na pewno godnym polecenia filmem jest SYMETRIA ogladalem wczoraj i na prawde dobry film - fajnie sie go oglada POLECAM!Też go wczoraj ogladałęm i również musze polecić ten film . Niezłe texty czasami lecą a co najważniejsze ten film w jakimś tam stopniu przybliża codzienność życia więziennego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Witam ! Po 1. =-> NIE pozwólcie temu tematowi zginąć ! Po 2. =-> Właśnie skończyłem oglądać film Session 9 (Sesja 9) Co mogę powiedzieć ? A) Rewelacja ! Film nakręcony w 2001 roku, nie jest to komercyjna produkcja i dlategoż tak niewielu ją oglądało. Jednakże można ją znaleźć bez problemu w ... Jest to typowy Thriller z elementami Horroru, który powraca w łaski... Film, na którym nalezy myśleć. Nie traktuje on o powszechnie znanym "łubu-dubu" Opowiada konkretną (baardzo relalistyczną) historię. Co najważniejsze posiada doskonałe zakończenie, które daj do myślenia, nie przez 10 minut, lecz przez kilka miesięcy, a może i całe życie? Porusza wiele tematów "tabu", ale NIE nudzi. Przez 1 30h trzyma w napięci i nie pozwala oderwać oczu od ekranów. Majstersztyk kina w XXI - zdecydowanie najlepszy film w nowym tysiącleciu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...