White_Lies Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Witajcie! Po dlugim czasie postanowilem wymienic troche rzeczy w stacji ze stopki. Czy taka propozycja moze byc? ASRock Z87 PRO 4 i5-4670K 3.40Ghz Pamięć DDRAM3 GoodRam8192MB 1866Mhz Play CL9 Czarne (2x4096) Karta zostaje i cala reszta, ale mam watpliwosci co do zasilacza. Czy podola? Jesli ktos cos moglby na ten temat powiedziec, bede wdzieczny. Chodzi o to, zeby bylo w miare tanio, do gier i gotowe do oc, ale ogolnie cos takiego chcialbym zlozyc. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Lepiej wziąć i5 4690K + ASRock Z97 PRO4. Bo procek jest chłodniejszy nieco. Chłodzenie jakieś masz by zamontować ? Będziesz planował wymianę karty graficznej bo ten 6850 nie pasuje do 4690K. Karta jest za słaba i procek się będzie nudzić. Do tego wystarczy procek bez K lub wymiana karty min R9 270 by to miało sens. W innym wypadku proponuje i5 4590 + ASRock B85 PRO4. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Taaak, planuje w pozniejszym czasie, poniewaz teraz mam troche ograniczony budzet, ale tak. No i obowiazkowo musze zmienic monitor, bo crt juz padl;p A co z zasilaczem? Mam mugena II, ale nie moge do niego dorwac mocowania do 1150... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Mam mugena II, ale nie moge do niego dorwac mocowania do 1150... A na 1156 nie masz mocowania przypadkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 A to pasuje? Musze sprawdzic w pudelku. Dam znac w weekend. Ąa, no i jaka paste kupic? Z 4 lata temu uzywalem jeszcze arctic silver, a teraz to nie wiem. I co dalej, jakie sugestie? Najbardziej zalezy mi na informacji, czy zasilacz da rade, bo jeden juz zjaralem tym radkiem co mam. Byl juz po przejsciach, ale nie dal rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Da sobie rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 I do OC tez? Nie za malo bedzie 550W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Ten XFX starczy do oc procka i mocnej karty pokroju gtx770. Co do past to Arctic MX-2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Oo, to spoko. A już tak gwoli ścisłości - na przyszłość- upatrzyłem kartę graficzną: http://www.x-kom.pl/p/177076-karta-graficzna-pci-e-sapphire-radeon-r9-280-3072mb-384bit-lite-dual-x-boost.html Będzie dobra?Chciałbym kupić z szyną 512bit, ale jest poza moim zasięgiem. Na tą powyższą bym założył obecne chłodzenie - scythe musashi - jeśli bedzie pasować. Monitor upatrzyłem taki: http://www.x-kom.pl/p/182757-monitor-lcd-led-22-lg-22mp65hq-p.html Edit: Cześć Wam. Plany uległy zmianie. Otóż przeznacze na stację większą kwotę - zakup na raty - dlatego wracam z pytaniem. Czy do powyższej konfiguracji odpowiednią kartą graficzną będzie radeon R9 290? Znalazłem propozycje asusa na x-komie za 1500zl. Drugie pytanie - czy zasilacz ktory posiadam wyrobi przy takiej konfiguracji i czy dysk twardy nie będIe wszystkiego zwalniał? Pozdrawiam! Edytowane 3 Października 2014 przez wojownik112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 Przepraszam z góry za double post, ale po edycji temat nie wrócił do najnowszych. Godnie przyjmę warna. Cheers! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...