oneeye Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 jak napisałem w temacie problem dotyczy karty riva tnt2 model 64 firmy creative (ct 6984). nie mogę zainstalować nie tylko tej karty na chipsecie nvidii ale równiez i innych np. gf2 mx 400. jaka płyta główna? mianowicie lucky-star model 5vp3 z procesorem pentium 233 mmx. problem pojawia się nie w momencie instalowania ponieważ jak wiadomo sterowników do nvidii jest naprawdę bez liku; sterowniki ładnie się instalują , system je znajduje bezbłędnie a dopiero po restarcie pojawia się okno dialogowe z komunikatem, że karta jest niewłasciwie skonfigurowana lub nie są zainstalowane wszystkie sterowniki. instalując inne sterowniki (nowsze) komputer nie wchodzi wogóle w winde tzn podczas uruchamiania w momencie przechodzenia w tryb 640 x 480 nawet 16 kolorów, komputer po prostu się resetuje i w kółko się uruchamia od nowa aż do kolejnego momentu przechodzenia w inny tryb graficzny i reset od nowa :) po raz pierwszy spotykam się z takim obrotem sprawy: karta wymieniona problem się powtarza cały inny sprzęt odłączony, problem się powtarza jednym słowem albo płyta gł (agp) albo ja nie wiem jak zainstalować akurat tą kartę nvidii (nie sprawdzałem kart z innym chipsetem) jeśli chodzi o sterowniki do płyty głównej to próbowałem grafę instalować zarówno przed jak i po zainstalowaniu sterowników do agp (ale zdaje się że to akurat nie ma znaczenia) płyta na chipsecie via nie daje się równiez ruszyć z żadnej strony (brak jakichkolwiek zworek odpowiadających za ustawienia agp (agp tylko x 2) może ktoś miał taki problem, bardzo proszę o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Powinienes najpierw zainstalowac sterownik od plyty glownej, najlepiej oryginalny z CD, oraz w nim przy wyborze opcji AGP - zaznaczyc tryb TURBO, o ile taka opcja jest... Mialem kiedys taki przypadek u znajomka z Matroxem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Miś Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Witam. Problem raczej na pewno po stronie sterownikow do pyty glownej. Poniewaz jest to jaks stara plyta powinna miec jakies patch'e do AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Podobne siupy miałem z VIPER 770 od Diamonda, okazało się ża karta wymagała włączonego ACPI w biosie w sekcji Power Management(czy jak to sie pisze). Bez tego wywalało dokładnie taki sam komunikat (płyty: Abit BE6 i Epox MVP3G2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...