koniMax Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Da rade na tej plytce podkrecic G3258 do wartosci 4ghz+ bo obecnie mam G3420 ale nieda sie go podkrecic. http://www.asrock.com/mb/Intel/H81M/index.pl.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montex Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Na H81m (i całym h81) bym nie podkręcał, ze względu na TYLKO 3 fazową sekcje zasilania oraz brak chłodzenie tejże sekcji. :) Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez montex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 To proponowałbym przyjżeć się płycie jeszcze raz. Ma 4 fazy zasilania i to całkiem niezłe. Do OC tego pentium powinna się idealnie nadawać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Tylko na razie nie znalazłem potwierdzenia że ASRock H81M w ogóle pozwala na OC G3258. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 Czy i5 750 i ASUS P7P55-m pozwolą na podkręcenie procka do 3.8Ghz i czy to dobra przesiadka z G3420? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 a po co dopłacać 600zł jak można 250zł? Ja myślę ekonomicznie nie jak mmm??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 Jak tak mówisz to chyba laik z ciebie w PC. Poczytaj i domyśl się co jest lepszym rozwiązaniem. Wypowie się ktoś bardziej kumaty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 tesel mówi dobrze, również wolałbym dołożyć czy też dozbierać do i5 Haswell/Haswell Refresh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 to sory ja nie rozumiem waszej logiki koledzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Bo S1156 i I5 750 to stara platforma . Procek co prawda mocny ale nie tak mocny jak obecne - duży skok wydajności był pomiędzy S1156 a S1155 Sandy Bridge , Ivy Bridge to kolejne 5-10% wydajności więcej , tak samo Haswell . Już lepiej dozbierać do I5 4xxx . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavior Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Pozwole sie podpiąc pod temat. Posiadam Asrocka H81M i i5 4460. Probuje wymusic prace na 3.4 Ghz, lecz poki co bez skutkow. Probowalem zostawic opcje Multi core enhancement wlaczona - nic. Zmienilem Cpu Ratio na All cores i dalem 34 - wciaz nic. Jakies wskazowki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Z tego co wiem to tytułowa płyta ani żaden inny Asrock na H81 nie pozwala na OC . Z płyt non-Z Asrocka to chyba tylko B85 Killer i H87 Fatalyty pozwalają na OC , nie wiem jak nowsze płyty na H97 . 4460 osiąga 3.4 Ghz w trybie turbo , czyli wtedy kiedy jest mocno obciążony . Swoją drogą różnica wydajności pomiędzy 3,2 Ghz a 3,4 Ghz jest minimalna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...