ets747 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Pragnę zakupić komputer do biura. Złożyłem: Procek Intel Core I3 4360 Płyta Gigabyte GA-H81M-HD3 GoodRam DDR3 PLAY 4096 MB 1600Mhz Seagate Barracuda 1TB 7200obr./min Asus DRW-24F1ST Windows 7 Home Premium x64 A propos zasilacza i obudowy to mam: Incore? Tracer Highlander 600W Według Morele.net jest równe 1500zł bez przesyłki.... Pytania: 1.Czy zestaw jest dobry czy trzeba wprowadzić jakiekolwiek poprawki? 2.Obudowa pochodzi z mojego komputera (2 miesiące temu wymieniłem obudowę i zasilacz) i na obudowie widnieje naklejka mojego OS-u. Co z nią zrobić? 3. Z tego co wiem ten zasilacz jest na czarnej liście(dlatego go wymieniłem). Warto go wymienić na np. Thermaltake Smart Se Modular 530W czy zostać przy tym? Zdjęcie obudowy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Napisz co w tym biurze będziesz robił - bo jak typowe rzeczy jak office i net to nawet celeron wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ets747 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 ApacheOffice, Firefox i program medyczny ApacheOffice okolo 6 dokumentow naraz a firefox 7 kart + radio internetowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 http://www.morele.net/inventory/info/2HIBeZ/ Zestaw z Pentiumem, mniejszą i bardziej funkcjonalną obudową oraz markowym zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ets747 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) Komputer ma starczyć na 5 lat a będzie dzialał 5 dni na tydzień po 8 godzin na dobę więc raczej SSD odpada bo tego niewytrzyma EDIT: A co z naklejką na obudowie? Mam ją zerwać i nakleic na na nową obudowę? Czym? Dzwoniłem do Microsoft'u ale naklejki mi nowej niedadzą..... Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez ets747 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Mój pc działa praktycznie 24/7 i żadnych problemów z ssd. Obecny ma jedynie 6TB zapisu, stary miał 35 i z tego co wiem to dalej działa. Zakup i3 kosztem ssd nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) No całkiem porządny zestaw. Jedyną rzeczą jaką bym zmienił to system (może tylko ja tak mam ale wersja Home potwornie mnie wkurza). Na allegro możesz oddzielnie kupić np. Windows 7 Professional SP1 64bit za 230zł tutaj. Nie pamiętam czego aktualnie Microsoft wymaga, ale dostajesz paragon/fakture,naklejke,klucz i płyte. Więc pełny komplet. System taniej o 100 zł i lepszy. Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez Aesereht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ets747 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Jakoś niepotrzebuje Proffesional 16Gb ram-u nawet tam niewmontuje...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...