Skocz do zawartości
Travian18888

Komputer pod gry max 5000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym złożyć komputer pod gry, mam już złożony własny zestaw, prosiłbym o ocene i ewentualną podpowiedź do dobrania innych komponentów. Ważne jest to że chciałbym aby komputer pochodził 3-4 lata i wszystko na full detale.

Dzięki ;)

Specyfikacja:

Intel Core i7-4790K BOX

Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5

MSI GTX 780 Gaming

2x 4GB G.Skill 2133 MHz CL9

WD Blue 1TB

Crucial MX100 256 GB

Be Quiet! PP L8 CM 630W

Thermalright HR-02 Macho BW

LG GH24NSB0

Cooler Master CM 690 II Advance

Choć wydaje mi się że mam zbyt mało ramu.

Edytowane przez Travian18888

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy tak napisałeś to tak bardzo zwięźle ledwo się odczytalem ale mniejsza. Co do kompa to tak obudowa ta twoja to nie słyszałem o niej wcześniej a jestem na tel więc nie sprawdze. Płyta główna to moim zdaniem trochę przestarzały model moim argumentem jest to że piszą na kilku forach żadna osoba już mo jej Nie podała. Karta grafiki radeon słyszałem że nie obsługuje niektórych gier. Kolega ja ma. Niby bf4 na full ale z drobnymi lagami. Zasilacz mógłby być ale mój trochę ciszej pracuje i ogólnie producent beguiet bardzo dobra firma. I pamięci ram ta firma dobra jest bo też szczeze nie znam. I pytanie co jest złego w moim zestawie i czemu prawue wszystko zmieniłes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko do gier, to ten i7 tu niepotrzebny, spokojnie wystarczy i5-4690k. Rozpatrując zestaw Tesela (jest dobry) wyjdzie wtedy poniżej 5000zł, a dopłacić można np. do lepszej dźwiekówki, choćby Xonar DGX.

8GB ramu wystarczy z zapasem.

Monitor i peryferia masz?

Edytowane przez Dammeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw Tesela jest ok po za prockiem. Co sam zresztą o tym wspomniał. Weź to co polecił tylko zamiast i7 weź i5 4690K. różnicy zbytnio nie odczujesz, a w gotówce na pewno. Szkoda przepłacać na coś co będzie niewiele wydajniejsze,a znacznie droższe. Taką ja mam opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. to już mniej więcej zdecydowałem:

Intel Core I5 4690k

Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 Jednak wezmę tą moją.

MSI R9 290X GAMING 4G OC

Pamięć G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz

WD Blue 1TB

Crucial MX100 256 GB

Be Quiet! PP L8 CM 630W

Thermalright HR-02 Macho BW

LG GH24NSB0

Cooler Master CM 690 II Advance

Myślę że zestaw jak najbardziej ok. I że wystarczy na jakieś 4-5 lata ;) 

Dzięki wszystkim za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi