Lukhas Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Witam, poszukuję laptopa z wgranym systemem operacyjnym o jak najlepszej specyfikacji do 1200 zł. Matryca najlepiej jakby miała wymiary 15,6", może być błyszcząca raczej. Dużo czytałem i przeglądałem tematy na PurePC i wybrałem dwa:1. Lenovo g500s2. Lenovo g580Laptop dla dziewczyny, do filmów, internetu, muzyki i ew. pomniejszych gier, nie wymagających wiele. Bardzo jej się spodobał laptop Lenovo s210, ale chyba nie dostanie się podobnego z większą matrycą w cenie do 1200-1300 zł, prawda? Kolorystyka też jak najbardziej przypadła do gustu. Nie wiem czy dobrze wybrałem, jeżeli możecie to poradźcie coś. Z góry dzięki.PS W razie czego, o 50 zł w tą czy w tamtą nie chodzi ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Można prosić o pomoc? To dosyć specyficzna sprawa, każdy ma jakieś odpowiedzi w temacie, a u mnie cisza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekzn Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam co do gier to one się nie nadają ( nawet mało wymagających), jeśli byś chciał pograć w gry to proponował bym Ci Lenovo IdeaPad G510 (59-406698) 100zł więcej wychodzi po za twoją sumę pieniędzy ale myślę że warto dołożyć ;) a jeśli z większym ekranem to Lenovo IdeaPad G700 (59-395526) ok 1800zł 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Dziękuję za propozycje, ale nie dość, że G510 jest droższy, to jeszcze wersja droższa nie obejmuje dodatkowo systemu operacyjnego, na którym mi zależy. Co do gier to ja miałem na myśli takie jak Minecraft czy Terraria, gry indie/mini-gry etc., poza tym bez przesady, aż tak słabe te laptopy nie są ;> Mógłby ktoś się odnieść do tych dwóch laptopów, które dodałem w pierwszym poście? Albo zarekomendować jakieś inne w tej cenie?// Ok, widzę, że nikt nie ma zamiaru pomóc.. biorę G500S. Dzięki. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Lukhas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Są. Minecraft to aplikacja napisana w Javie, która mocno obciąza procesor. Za 1200 z systemem kupisz najwyzej niskotaktowanego celerona. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedź. Wiem, że 1200 zł to bardzo mało jak na laptopa, próbowałem już przepowiedzieć dziewczynie, ale jest uparta. Czyli rozumiem, że w tej cenie i z systemem to G500S będzie dobrym wyjściem? Laptop jeszcze nie zamówiony, więc wolę dopytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 G580 z Pentiumem to lepsza opcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dziękuję za pomoc. W takim razie jeszcze przedyskutuję z dziewczyną co i jak i zobaczymy, ja w sumie też skłaniałem się bardziej ku G580. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Mam jeszcze jednak pytanie. Otóż nurtuje mnie, dlaczego w cenie 1200 (i więcej) można nabyć bez problemu wersje procesorów 1005M i 2020M, skoro ten drugi jest dużo lepszy? Sprawdzałem różne notebooki i praktycznie 1005M występuje częściej, natomiast 2020M w tej cenie też się mieści z bardzo podobną, lub niekiedy, taką samą specyfikacją.Czy np. Lenovo B590 w cenie 1249 zł nie różni się zbytnio od Lenovo G500S z procesorem 2020M lub Lenovo G580 również z procesorem 2020M? Jaki będzie najlepszy wybór w tej sytuacji? W razie czego to mogę dorzucić te 50-100 zł, ale to max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Ponieważ jeden ma matrycę matową (zazwyczaj droższą) a drugi błyszczącą. G580 to jest starsza seria z tym, że posiada lepiej wykonaną obudowę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Rozumiem. To jak myślisz, nadal trwać przy tym G580 i to właśnie ten model zakupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Wybrałbym g580 ze względu na stosunek cena/wydajność 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Świetnie. Właśnie Pan od aukcji dodał, że klawiatura jest zagraniczna i są jakieś dodatkowe nakładki spolszczające, i że akurat te modele były na ekspozycji sklepowej i mogą być trochę porysowane. Szkoda ogólnie gadać, ale tak już to u nas jest. Wziąłbym coś na x-kom najlepiej, G580 u nich występuje tylko w wersji bez systemu, co odpada. Czy mógłbym prosić o jakieś konkretne rekomendacje? Szukam i szukam, ale jakoś nic konkretnego nie znajduję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 No to niezła ściema na allegro. W takim razie z nówek wybrałbym Lenovo G500 z wysoko taktowanym Pentiumem. Matryca błyszcząca ale przynajmniej ma żywsze kolory niż mat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Niestety, niektórzy w ten sposób działają. Ale cóż zrobić.Dzięki bardzo serdecznie za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...