pho Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Cześć, tak jak w temacie posiadam, zasilacz OCZ'ta, lecz od jakiegoś czasu bardzo dziwnie się zachowuje. Pewnego dnia komp numer 2 z sygnaturki samoistnie się wyłączył, ponowne uruchomienie skutkowało chwilowym odpaleniem się komputera i gwałtownym odcięciem zasilania. Czasami się włączy a czasami nie, postanowiłem pomierzyć napięcia: 12 = 12,43 5 = 5,14 (mierzone miernikiem, za 20 zł ale co prawda miernikiem ;)) Co teoretycznie jest w normie ATX, ale zauważyłem jedną rzecz, odpalony na sucho z obciążeniem w postaci napędu potrafi bardzo często dawać napięcie poprawne ale już sam wentylator się nie kręci, czy możliwe jest to, ze podczas sporego obciążenia jakim jest start komputera, wentylator po prostu się nie włącza z jakiegoś niewiadomego powodu i systemy zabezpieczające odcinają zasilanie ? Rozebrać go rozebrałem, nie widziałem jakiś wylanych kondensatorów tak samo jak i na płycie głównej. Nurtuje co może mu dolegać, najprawdopodobniej będę musiał kupić inny zasilacz. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez pho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...