GhostBeer Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, Chciałem zaprezentować prosty sposób na łatwy i tani internet: Składniki (to co nam potrzeba): - Wifi na usb - to najtańsze za 30zł wystarczy - Telefon z LTE (Najlepiej z Szajsungów polecam Samsung galaxy S3 lte ewentualnie te droższe, s4, s4mini - w cenie s3, s5) ewentualnie router z sim LTE za 400zł się już kupi na allegro - Komputerek/laptopik - 30zł miesięcznie - Starter Redbullmobile Przepis: Wchodzimy na http://www.redbullmobile.pl/oferta/na-karte/promocje-na-karte/szybki-internet-lte/ wpisujemy kod w telefonie z LTE *111*480*1# czekamy jakieś 2h na załączenie usługi. Załączamy LTE i robimy z telefoniku router wifi. Wchodzimy na komputerek łączymy się i włala: Skutki: Internet bez umowy LTE za 30zł miesięcznie. Prędkość? Pobieranie 20mb/s wysyłanie 20mb/s ping: mniejszy niż 30ms (Test robiłem na Samsung Galaxy S5 i moim kompie) Oto prosty sposób pozbycia się zbędnych umów dzięki RBM. UWAGA! Internet jest bez limitu danych :-) mi osobiście pobiera pliki z prędkością 2mb/s co spokojnie wystarcza. Stremowanie i wysyłanie z gier też starcza: bo 2mb wysyłania to coś jednak (faktyczne 2mb/s w speedtestach wyskakuje 20mb ale wiadomo zawsze 10x mniej) Pozdrawiam i życzę powodzenia :-) Jeśli już ktoś to pisał to przepraszam za dublowanie. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez GhostBeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostBeer Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 No tak :-) To cieszcie się póki możecie :P Najprawdopodobniej będzie to dalej aktualne heh ;-) wątpię żeby RBM było tak zryte żeby wprowadzili tak jak inne sieci limit MB transferu :-) Na razie śmiga jak trzeba i tylko polecać ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...