Skocz do zawartości
GhostBeer

Internet 20 Mb/s-100mb/s Bez limitu 1miech/30zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałem zaprezentować prosty sposób na łatwy i tani internet:

Składniki (to co nam potrzeba):

- Wifi na usb - to najtańsze za 30zł wystarczy

- Telefon z LTE (Najlepiej z Szajsungów polecam Samsung galaxy S3 lte ewentualnie te droższe, s4, s4mini - w cenie s3, s5) ewentualnie router z sim LTE za 400zł się już kupi na allegro

- Komputerek/laptopik

- 30zł miesięcznie

- Starter Redbullmobile

Przepis:

Wchodzimy na http://www.redbullmobile.pl/oferta/na-karte/promocje-na-karte/szybki-internet-lte/ wpisujemy kod w telefonie z LTE   *111*480*1# czekamy jakieś 2h na załączenie usługi. Załączamy LTE i robimy z telefoniku router wifi. Wchodzimy na komputerek łączymy się i włala:

Skutki:

Internet bez umowy LTE za 30zł miesięcznie. Prędkość? Pobieranie 20mb/s wysyłanie 20mb/s ping: mniejszy niż 30ms (Test robiłem na Samsung Galaxy S5 i moim kompie)

Oto prosty sposób pozbycia się zbędnych umów dzięki RBM. 

UWAGA!

Internet jest bez limitu danych :-) mi osobiście pobiera pliki z prędkością 2mb/s co spokojnie wystarcza. Stremowanie i wysyłanie z gier też starcza: bo 2mb wysyłania to coś jednak (faktyczne 2mb/s w speedtestach wyskakuje 20mb ale wiadomo zawsze 10x mniej)

Pozdrawiam i życzę powodzenia :-)

Jeśli już ktoś to pisał to przepraszam za dublowanie.

Edytowane przez GhostBeer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi