Sasquacz1 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Witam.Mam pewien problem mianowicie mam w pracy zainstalowanego Nagiosa + postfix. Informacje o alertach przechodzą przez GMAILA specjalnie po to jak by SBS padł abym był o tym poinformowany. Ku mojemu zdziwieniu z jednej skrzynki gmailowej maile przestały przychodzić więc założyłem nową i na nowo alerty przychodzą.Pytanie moje jest taki czy GMAIL wychwycił to że maile są puszczane przez postfix'a czy jakiś inny bug jeżeli GMAIL blokuje skrzynkę jest jakiś sposób na obejście problemu ew macie inny pomysł jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 1. Pisz bardziej po polsku, ciężko się to to czyta.2. Dostęp do pierwszej skrzynki jakikolwiek masz? Przez klienta www choćby?3. Jest coś na ten temat w logach postfixa?Na razie tyle, ogólnie powodów utracenia dostępu do skrzynki może być kilka od włamania począwszy, a na zablokowaniu z powodu złej konfiguracji postfixa skończywszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...