Skocz do zawartości
Send1N

Windows 7 Update nie wyszukuje aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wczoraj coś się zepsuło z aktualizacjami przy próbie wyszukania ciągle wyskakuje napis że system nie może wyszukać nowych aktualizacji i kod błędu 802046002 nic się nie da z tym zrobić wgrywałem od nowa system i nawet na czystym systemie jest to samo przy próbie wyszukania te wszystkie sposoby na googlach i fixy od microsoftu nie działają  system mam kompletnie nie aktualny walczę z tym od wczoraj i nic zamieszam obrazek http://zapodaj.net/4...cd62c0.jpg.html miałem ten sam system z tej samej płyty 3 lata i było wszystko ok aż do wczoraj nie wiem co się stało tak z przyzwyczajenia sprawdziłem czy są dostępne jakieś aktualizacje i wyskoczył ten błąd, wgrywałem system od nowa 4 razy i to samo a więc to nie wina systemu myślę. Teraz 5 raz wgrałem system kolegi wersja enterprise i jest to samo (u niego nadal pobiera aktualizacje) owszem ten nie jest oryginalny ale to nie ma nic do rzeczy update nie działa tu i tam na świeżych systemach co to może byćshocked.gif

Czy jest taka możliwość że to on ustawień internetu ?? jakiś konflikt między połączeniem a windows update ? skoro na nowo postawionym Windowsie są takie jaja ? bo już nie wiem gdzie szukać bardzo proszę o pomoc:( Nie uśmiecha mi się korzystać z gołego windowsa 7 bez update nawet service packa nie mam teraz ... antywirus ciagle wywala komunikat że system operacyjny nie jest aktualny.

Może komuś się przyda naprawiłem to sam w zupełnie nieoczekiwany sposób http://pececik.blogspot.com/2011/03/jak-zresetowac-poaczenie-sieciowe.html   wpisałem te 2 komendy już tak od niechcenia o 2 w nocy a tu niesamowita niespodzianka adres ip się zresetował i windows wyszukał wszystkie aktualizacje :) OŁ YEAAAAAA!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi