lukaszintel86 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 witam, mam do państwa takie pytanie (nie wiem czy w odpowiednim dziale dałem temat, jezeli nie to proszę o przenisieinie) od pewnego czasu zauważyłem że dziwnie się zachowuje mój firmowy laptop, zaczełem się troszkę bać odnośnie tej sytuacji, wiem że nie jest to żaden virus, podejrzewam że wcześnie czy póżniej padnie mi dysk twardy w laptpopie 2,5 cala 650 GB mam porobione na nim partycje i działa pod kontrolą Windows 7 64 Home Premium partycje wygladają następująco: C - system ale bez programów D - nagrane mam aplikacje E - dane typu zdjęcia muzyka dokumenty itp moje pytanie jest takie czy da się zrobić kopię tego dysku sata 1w1 tak aby zachować partycje oraz abym mógł w przyszłości włożyć nowy dysk z kopią i aby on mi zadziałał, czekam na odpowiedz w tej sprawie od panstwa pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Oczywiscie ze jest taka opcja Umozliwia to miedzy innymi program WinHex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Robisz klon partycji także nawet ikonki na puplicie zostają na soim miejscu. Kupić jakiś 2.5 500-1TB i zrób kopię na wszelki wypadek. Jak są spadki wydajności dysku to propnuje to zrobić już teraz. Jak jeszcze nie masz dysku to to bierz np ten dysk: http://www.morele.net/dysk-twardy-western-digital-wd-red-1-tb-wd10jfcx-603660/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 czym najskuteczniej według was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ja używałem darmowej wersji EaseUS Todo Backup: http://www.todo-backup.com/products/home/download.htm 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Aha. Powiedz trudna aplikacja czy raczej nie? Jeszcze mam takie pytanko a czy te kopie w postaci klonu dysku moge co jakis czas powtarzać? W sensie bez kupowania kolejnego dysku ale za pomoca tego samego. Czy jak dokonam potem formwtowania i nie utworze zadnej partycji to operacja sie powiedzie? Czy napewno to zachowa takie partycje jak mam teraz? Jeszcze jedno pytanko czy idzie zrobic cos podobnego na dysku zewnętrznym. Tylko tak aby mialo to w sobie instalatora np. Zeby wgrywac na nowy dysk system ale juz z zachowaniem partycji? Czy takie cos istnieje? Wysłane z Mojego Samsung Galaxy Note 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Klon to jest klon. Nie rozumiem kompletnie ostatnich trzech zdań. Klonować możesz dowolny dysk, nie ma najmniejszego znaczenia czy jest od na USB, Sata - wewnątrz czy na zewnątrz obudowy. Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 no tak ale proszę mi powedzieć jezeli zrobię klon dyku 2,5 cala na zewnętrznym dysku w obudowie zamkniętej (obudowa nie rozbieralna) to czy potem jak by się coś stało z dyskiem i kupię sobie nowy dysk i włoże do laptopa to klona zrobię z tego zenętrzenego na ten wpięty pod płytę w laptopie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...