Skocz do zawartości
Myxir98

Gotowe logi *.dmp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od pewnego, dłuższego czasu na moim PC zaczął się pojawiać Bluescreen. Długi czas to ignorowałem, w końcu mam zamiar to zmienić :)

Czytając różne tematy na forach, poradniki itp., zapisałem Logi najnowszego pliku *.dmp programem Debugging Tools for Windows (podczas sprawdzania folderu C:\Windows\Minidump zauważyłem, że najstarszy plik *.dmp jest z 15 lutego, później się pojawiały one raz, dwa razy w miesiącu). Jednak nie jestem na tyle w tym zorientowany, żebym sam mógł więcej wywnioskować z tych logów. Dlatego wysłałem treść na serwer i podsyłam go Wam, bardziej doświadczonym :)

Link do logów : http://wklej.to/0JTsR

Z tego co czytałem, jeśli w logu widnieje nazwa ntoskrnl.exe (a u mnie widnieje), to wina prawdopodobnie leży po stronie sprzętu, jednak proszę Was bardzo o konkretną podpowiedź/pomoc. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było pliki dmp wrzucić.

Na początek wzmocnij Windows Debugger'a o znajomość (interpretację) nowych symboli.
Stwórz katalog np. "symbole", możesz go umieścić np. w c:\Windows\Minidump\

Uruchom windbg, kliknij ctrl+s i wklej to co poniżej (jeśli stworzyłeś katalog symbole w c:\Windows\Minidump\)
SRV*c:\Windows\Minidump\symbole*http://msdl.microsoft.com/download/symbols

i zatwierdź ok. Teraz wczytaj pliki dmp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi