Finchy Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witam, mam niezmiernie irytujący problem ze skaczącym pingiem. Co pół minuty/minutę/dwie w czasie gry w np. CSa ping z ~20ms potrafi skoczyć na sekundę do ~200-300ms. System na 96% czysty, skanowany na codzień jest Avirą 2014, raz na jakiś czas MalwareBytesem i Adwcleanerem gdy złapię przypadkowo jakiś syf. Torrenty wyłączone, dzieje się tak, gdy jestem jedynym użytkownikiem neta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 1. Skąd i jaki masz internet? Jak podłączony? Takie rzeczy mogą występować przy błędach na linii spowodowanych np. zakłóceniami. Niekiedy można to sprawdzić w oprogramowaniu modemu/routera.2. Problem występuje tylko w CS-ie? Na jednym czy kilku serwerach? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 1. Internet Toya,router Cisco od nich. Niestety do żadnych ustawień nie mam dostępu gdyż Toya ma stałe ustawienia zapisane w routerze. Net po WiFi.2. W CSS i CSGO na wszystkich serwerach. W inne sieciówki nie gram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 1 opcja Syf w eterze. Sprawdz ping bramy routera jeśli jest stały to syf nie prowider. Jesli jednak ping skacze to zmien na poczatek sterowniki od karty Wlan. Trzeba zajrzec do routera -- ciekawe czy nie ma kanałów na auto ustawionych i router skacze po kanałach. Przetestuj się na samym kablu -- z routerem a poźniej bez --- pewnie konfiguracja karty lan w kompie bedzie potrzebna.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) 1 opcja Syf w eterze. Sprawdz ping bramy routera jeśli jest stały to syf nie prowider. Jesli jednak ping skacze to zmien na poczatek sterowniki od karty Wlan. Trzeba zajrzec do routera -- ciekawe czy nie ma kanałów na auto ustawionych i router skacze po kanałach. Przetestuj się na samym kablu -- z routerem a poźniej bez --- pewnie konfiguracja karty lan w kompie bedzie potrzebna.. 1. syf w eterze na bank jest, mieszkam w samym centrum Łodzi i wygląda to tak http://scr.hu/4tx/lfclt 2. mógłbyś wyjaśnić jak dokładnie sprawdzić ten ping? tzn. z jakimi parametrami. 3. sterowników absolutnie żadnych do tej pory nie wgrywałem do WiFi, działało od razu po instalacji Win7. 4. jedyne opcje do zmiany w routerze, które mogę sam popełnić wyglądają tak: http://scr.hu/4tx/jufun jak widać jest to śmieszne, bo samemu nawet nie mogę zmienić hasła na WiFi ze strony panelu wygląda to tak http://scr.hu/4tx/3608s wszystkie zmiany tutaj muszę zgłaszać przez infolinię do firmy Toya (tzn, ja dzwonię do nich, oni zmieniają) 5. po samym kablu nie mam możliwości sprawdzenia, uszkodzony port w laptopie :/ Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez Finchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 bump Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Bez możliwości sprawdzenia po kablu dużo nie zdziałasz.Jedyne co to kanał 6 jest domyślny na wszelkich routerach od operatorów i ludzie rzadko to zmieniają. Więc możesz spróbować zmienić u siebie na jakiś inny mniej obładowany, jak masz możliwość sprawdzenia kanałów okolicznych sieci? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 zmiana kanału na 11 na 95% pomogła, dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 4. jedyne opcje do zmiany w routerze, które mogę sam popełnić wyglądają tak: http://scr.hu/4tx/jufun jak widać jest to śmieszne, bo samemu nawet nie mogę zmienić hasła na WiFi ze strony panelu wygląda to tak http://scr.hu/4tx/3608s wszystkie zmiany tutaj muszę zgłaszać przez infolinię do firmy Toya (tzn, ja dzwonię do nich, oni zmieniają) No rzeczywiście śmieszne :) Gdybyś chciał obejrzeć ether w okolicy to możesz zainstalować inSSIDer 3 Home i tak zobaczysz sieci razem z zajmowanymi kanałami. Najlepsze miejsce na wi-fi to będzie to najmniej zachodzące na inne. Np kanał 11 to zajmowanie pasma od 9-13 (20MHz, odstęp pomiędzy dwoma kanałami to 5 MHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 w CSie jest dobrze, jest za to inny problem - mimo dobrego neta (12/2) filmy na TVNPlayerze zacinają się... nawet jak zatrzymam by się zbuforowały, po chwili występuje skakanie klatek/dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...