_Ice Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 mam własnie do wyboru dwa dyski obydwa 40GB tylko nei wiem ktroy wybrac. Kontrole mam ATA 100 czyli Maxot bedzie sie narazie marnował. Prosze mi nie pisac ze lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 60 Gb czy 80 Gb czy maxtora 9. Mam tylko te dwa syski do wyboru. I chciałbym uslyszeć kkiljka słow od uzytkownikow MAxtora i Segate. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobanoskos Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Maxtor nie będzie sie marnował bo transferki na nim i tak nie przekraczają 100 mb/s, ata 133 to bardziej chwyt reklamowy jak dal mnie :wink: Wracając do pytania to ja bym wziół maxtora bo to podobno kompromis ciszy i wydajności. Ale żadnego z tych dysków nie miałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Bierz maxtora. Podobno szybszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 podobno seagate'y sie sypią to bierz maxtora, ale jakbys mial do wybory jeszcze wd caviar to napewno tego bym ci polecil - est bardzo szybki i wydajny, cichy i 3 lata gwary :D Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Maxtor na pewno będze szybszy, jest także cichy ogólenie bardzo dobry dysk. Nad Seagate nie ma się co zastanawiać. Wybór jest prosty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ice Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Co do tych prędkosci. Czytąłem w testach ze dysk jest glośniejszy od Baraccudy o 10%. Mimo to ze ma ATA 133 i tak zachowuje sie jak ATA 100. Ma większy czas dostepu, transfer wenwtrzny wolniejszy, szybkosć zapisu wolniejsza, Jedynie prędkośc odczytu miał minimalnie większą. Ale teoria to teroi ECS w teori tez mialy niełze paramtery a się okaząły ostatnim dnem. Nie moge <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> innego dysku poniewaz zareklamowałem moja Baraccude a wzamina otrzymałem Maxtora (powiedzilei mi ze juz niemają Baraccud IV) tylko 7200.2 które sa drozsze od MAxtorów plus 8. Tylko co ciekawe w innym cenniku inne sklepu znalzłaem ze Baraccuda IV 40Gb kosztuje 295 zł za MActror plus 8 280 zł i czuje się troche pokrzywdzony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 podobno seagate'y sie sypią to bierz maxtora, ale jakbys mial do wybory jeszcze wd caviar to napewno tego bym ci polecil - est bardzo szybki i wydajny, cichy i 3 lata gwary :D Pozdro co do tego ze wd jest cichy to niektozy cie moga cie za to zabic ;) :twisted: :roll: A co do tematu to oczywiscie Maxtor cichy wydajny i bezproblemowy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 co do tego ze wd jest cichy to niektozy cie moga cie za to zabic ;) :twisted: :roll: no moze przesadzilem ale u mnie w kompie nic go nie slychac a sam myslalem ze bedzie glosniejszy, poprzednio mialem seagate 40 baracuda i byl cichy ale ruznicy nie widze pomiedzy wd ,a seagate. Od obudowy tez zalezy glosnosc, a ta co mam teraz jest spoko i tamten seagate co mialem chodzil tak cicho jak ten co teraz mam caviara. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qpa111 Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 hej. ja mam to co w podpisie i zachwalam ten produkt. barracudy IV (ktora mozesz miec) sypia sie jak p.o.j.e.b.a.n.e !!!!!!!!! kolo w sklepie chcial mi wcisnac barke ale powiedzialem mu zeby sie z nia wypchal.nie prosze pana to swietny dysk. tia? a co sz.p. powie na swiszczenia.od tego jest program i sie zwalnia predkosc dysku :lol: :lol: :lol: wysmialem kolesia i barki nie mam, i jestem very happy :D bierz tylko maxtora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 ja też za maxtorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryurayo Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 maxtor tylko jest bardziej goracy:) a tak to jest zajebisty :) cieplo na boku dysku - sprawdzce sami po 2 dobach pracy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...