Pytający80 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Proszę o usunięcie tematu problem już rozwiązałem Edytowane 6 Października 2014 przez Pytający80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Masz IP wewnętrzny oraz zewnętrzny, jak każdy użytkownik w sieci lokalnej. Wewnętrzny to taki który przydziela ci router a w zasadzie serwer dhcp, a zewnętrzny to jak cie widzi świat uproszczając. [EDIT] A tak w ogóle to w czym problem? Edytowane 1 Września 2014 przez Aesereht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytający80 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) A jak się to ma na sieć p2p? bo w BitComet mam zablokowane porty nasłuchowe:-( a myślałem,że jak mam zewnętrzny to porty powinny być odblokowane Edytowane 1 Września 2014 przez Pytający80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) [EDIT] Dobra, weź spróbuj zrobić to: wpisz w cmd polecenie ipconfig /all Znajdziesz tam nad twoim adresem ip 172.x.x.x atrybut Phisical Adress o strukturze XX-XX-XX-XX-XX-XX Teraz wejdź w ten panel; (obrazek 1) i zobacz jeszcze raz czy się zgadza z tym phisical adress. Edytowane 1 Września 2014 przez Aesereht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytający80 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 Niestety adres się zgadza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 Sprawdzałeś firewalla zarówno w windows jak i w routerze?Próbowałeś wybrać inny port w BitComecie?Wpisz w cmd "tracert google.pl" i wklej tu wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytający80 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Nie mam routera łacze się za pomocą modemu CISCO EPC3008 firewall chodzi o zaporę windows? jak wchodzę na nią to jest napisane"Do zarządzania tymi ustawieniami służy aplikacja dostawcy ESET SMART SECURITY" nie da się nic zrobić używam jako antywirusa ESET SMART SECURITY i pewnie on to kontroluje dodatkowo działa tez Advanced SystemCare ale to chyba nie te programy zmieniają mi IP wklejam Ancient wynik z cmd http://wrzucaj.net/images/2014/09/01/obraz_10.png w BitComecie zmieniałem porty zaznaczyłem aby wybrał losowy port ale za każdym razem jest zablokowany:-( Edytowane 1 Września 2014 przez Pytający80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 A nie chodzi tu o zwykly NAT i problem przekierowania portow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Proszę o usunięcie tematu problem już rozwiązałem Tematów na prośbę nie usuwamy, tematy stanowią dorobek forum. Jeśli problem rozwiązałeś, wypada podać źródło problemu i sposób rozwiązania. Jeszcze raz taki numer, że wpisujesz w pierwszy post "Proszę o usunięcie tematu problem już rozwiązałem" i usuwasz oryginalną zawartość postu, będzie ban. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...