TheOneAndOnly Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 Witam, Mam taki problem - dysk ma dość sporo bad sectorów (powyżej 5% w HDTune). Kondycja w S.M.A.R.Cie - BAD. Mam świadomość, że dysk w zasadzie do wyrzucenia, ale postanowiłem, że będzie użytkowany aż do całkowitej śmierci. Miałbym w zamiarze stworzenie partycji w miejscach gdzie nie ma bad sectorów. I tu pojawia się pytanie - czy istnieje oprogramowanie, które sprawdzi dysk na obecność bad sectorów i automatycznie stworzy partycjew miejscach od nich [bad sectorów] wolnych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mhm Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 A nie mozesz podejrzec kolorowych kwadracikow w Hd tune i na oko wyciac? powinno zadzialac wystarczajaco dobrze.. chyba ze chcesz wycinac co do sketora, ale okolice bad sectorow sa dodatkowo narazone na uszkodzenia. Lepiej dzielic wizualnie i ze sporym zapasem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Zacznij od wklejenia tutaj tego Smarta. Dysk był skanowany z opcja odzyskiwania uszkodzonych sektorów?Wszystko co potrzebujesz zrobisz za pomocą programu MHDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...