THORGAL Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Witam Was serdecznie, dawno tu nie zaglądałem ale znam forum jeszcze z czasów TWEKa i bardzo cenię sobie fachowość przesiadujących tu osób. Tyle tytułem wstępu po latach :) Moja sprawa polega na tym, że trochę się zasiedziałem na kompie z Core 2 Duo i czas się przesiąść.Postanowiłem kupić taki zestaw: Płyta: MSI B85M-G43 Procesor: Intel Pentium G3450 3.40 GHz BOXGrafika: Radeon R7 260X Asus 1GB DDR5Pamięć: Crucial Ballistix 8GB 2x4GB DDR3SSD: Crucial 2.5'' SSD MX100 256GB +nagrywarka DVD+ 2x HDD 1TB Zostawiam natomiast zasilacz Chieftec 450W i właśnie pytanie polega na tym czy on da radę? Z tego co liczę napięcia w maksymalnym obciążeniu to jest zapas bo nie są to zbyt prądożerne części a kręcić nie zamierzam. Za pół roku przesiadka na i5 i wtedy zmiana zasilacza. Tu jest tabliczka: http://www.arest.pl/ph/4854/2_addhuge.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Da radę bezproblemowo :) @Tapatalk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Dzięki :) Rozumiem, że w kwestii samych kabli nic się znacząco nie zmieniło i nie ma szansy żeby mi tam czegoś zabrakło? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) Ośmiopinowe złącze EPS - występuje na wielu współczesnych płytach głównych, choć na twojej wg. manuala nie, aczkolwiek stare czteropinowe 'P4' też z nimi działa, o czym zazwyczaj napisane jest w instrukcji :). Istnieją też wtyczki 8 pin PCI-E, ale to również nie jest istotne w twoim przypadku. Edytowane 3 Września 2014 przez AragornPL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 Na początek styknie, ale pomyśl o wymianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...