Raav Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Witam, dzisiaj zauważyłem pewien problem. Mój upload jest nienaturalnie niski w porównaniu do tego, który mam zazwyczaj oraz tego, który zapewniono mi w umowie. Download jest taki jak zawsze. Według testów prędkości internetu mam ok 60 - 80 mega download, oraz 0.01 mega upload, czasem skacze do 0.2. Nie jest to normalne, gdyż zazwyczaj mam upload od 3 do 10 mega. Zadzwoniłem dzisiaj do dostawcy (multimedia), zdalnie sprawdzili, że rzeczywiście jest taki mały upload, jednak technicy stwierdzili, że po ich stronie nie ma żadnego problemu. Przetestowałem internet bez routera na desktopie oraz z routerem na tablecie, laptopie i telefonie - wszedzie ten sam wynik. Aplikacja Speedtest podczas testu uploadu na tablecie / telefonie w ogóle nie wykazuje żadnej prędkości. Ma ktoś pomysł co to może być? Uszkodzony modem? (według technika MM - nie) Czy coś innego? A może ktoś ma pomysł jak to naprawić? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Skoro na samym modemie jest tak samo to oczywiste że wina modemu. A jak technicy nie widza problemu niech założą okulary i przyjadą z nowym na podmianę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raav Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Dzięki, Rafa. Ogólnie to był kontakt telefoniczny, oni coś zdalnie sobie testowali, a pani przez telefon powiedziała że to raczej nie wina modemu. Jutro rano przyjdzie technik, mam nadzieję, że przezorny i weźmie ze sobą modem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...