Skocz do zawartości
look997

Wybór wentylatora AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 5000+ 2,66 GHz

Rekomendowane odpowiedzi

Z przesyłką wyjdzie prawie tyle co normnalny cooler, a to badziewie jest takie samo albo i gorsze niż te z boxów. Albo pogadaj z którymś z kumpli (mnóstwo ludzi ma nigdy nie używane coolery coolermastera z miedzianymi heatpipe np: od phenomów II X4 - dość głośne, ale jeśli płyta steruje obrotami do X2 będzie OK, a dostaniesz go od kumpla za darmo albo "za piwo", ewnetualnie by nie przepłacać poszukaj jakiegoś Arctic Coolinga Freezera 64 lub nowszego Freezera7.

U mnie AC Freezer 64 od 2006/2007 r. chłodził kolejno A64 Venice 3000+, A64 X2 3800+ Toledo, Phenoma X2 550 i Phenoma X4 955 w przypadku każdego z nich spisując się bardzo dobrze, nawet przy grzałce jaką jest Phenom 955 125W i działa do dziś jak nowy.

Tu ktoś sprzedaje go za 26 zł i za przesyłkę poleconą chce symboliczne 1,44 zł:

http://allegro.pl/amd-arctic-cooling-ac-64-freezer-pro-gwarancja-i4546507616.html

Edytowane przez BehemotM
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w ogóle nie narzekam na tego BOXa, on jest dobry, cłodzi dobrze nawet jak się tam coś trze i teoretycznei bardziej nagrzewa.

Taki sam jak boxowy by wystarczył, naprawdę. Byleby był nowy i wytrzymał kilka lat. No i był możliwie tani bo co dalej z ompem będzie nie wiem. nNie chcę za dużo w niego teraz wkładać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 8.09.2014 o 13:35, Klaus napisał(a):

Co masz na myśli? Przed chwilką chciałeś brać aluminiowy klocek wielkości pudełka zapałek. Teraz box od FX ci nie pasi. Ten od FX jest znacznie wydajniejszy i powinien pracować dość cicho, jeśli tylko dobrze go ustawisz w biosie.

Jest ok. Po prostu nie chcę zamykać się tylko w boxach, to nieporozumienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi