Skocz do zawartości
Paszczak_PL

ECS K7S5A + zmiana FSB z windy

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że na tym forum ta płyta to może śmieszność wogle nie dla podkręcaczy heihe no ale nie o to chodzi!Otóz dorwałem niedawno programik który z poziomu windy zmienia FSB?Mam jednak wątpliwości jak to działa czy dobrze no i wogóle :roll: 8O :?: :?:

----

ECS K7S5A ver 1.0 D1000@???? Matrox G400 Maxtor 40GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Wiem że na tym forum ta płyta to może śmieszność wogle nie dla podkręcaczy heihe no ale nie o to chodzi!Otóz dorwałem niedawno programik który z poziomu windy zmienia FSB?Mam jednak wątpliwości jak to działa czy dobrze no i wogóle :roll:  8O  :?:  :?:  

----

Wystarczy zobaczyc czy ten program wykryje Twoja plyte, ale jestem pewnien ze tak (dosc popularna plyta) i nic nie trzeba pekac. Podkrecac co 1 mhz i juz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz...aha juz chfsb jakos tak chodzi pod dosem tzn na moim XP pod konsola dosową raczej.... :o no dobra jak tak to sprobuje i dam znac!Aha i jeszcze cos ... 8O :arrow: robił ktoś na tej plycie upgrade BIOSU na tak zwany OC Bios i jakie sa rezultaty zalezy mi zdeka na stabilonosci!THX

----

:idea: NA PODKRĘCANIU ŚWIAT SIĘ KOŃCZY :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

zaraz...aha juz chfsb jakos tak chodzi pod dosem tzn na moim XP pod konsola dosową raczej.... :o no dobra jak tak to sprobuje i dam znac!Aha i jeszcze cos ...  8O  :arrow: robił ktoś na tej plycie upgrade BIOSU na tak zwany OC Bios i jakie sa rezultaty zalezy mi zdeka na stabilonosci!THX

----

:idea: NA PODKRĘCANIU ŚWIAT SIĘ KOŃCZY  :idea:

Ponoc te plyty stabilne sa. Ale co z tego jak sie nie da podkrecac na nich :(

Co do mozliwosci to trzeba samemu sprawdzic. Upgraduj biosa, nic sie przeciez stac zlego nie moze (chyba ze prad wylacza) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy zobaczyc czy ten program wykryje Twoja plyte, ale jestem pewnien ze tak (dosc popularna plyta) i nic nie trzeba pekac. Podkrecac co 1 mhz i juz :)

Programik ten z dosa to chfsb i pozwala używać FSB dostępnego dla danych ukłądów PLL (dla tego ECS'a bodajże 112, 124, 133, 150)

Podobnie programik SoftFSB dla WIN

Qmpel ma tą płytę i D1000 - chodzi na 1120MHZ (nap. nominał - nie pomalował L7

Ogólnie płyta FUJJ !!! i lepiej już coś na KT133A lub KT266A zależnie od pamiątek (drożej o ok. 70zł ale warto)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...