pietro54 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 Witam, Tak jak w temacie, mam probelm z Raid0. Dwa dyski Segate HD502HJ 500Gb Płyta główna to P8P67 korzystam ze zintegrowane kontrolera raid. Stało się to całkiem przypadkiem, któregoś razu włączam komputer a tu komunikat od kontrolera że jest problem. Początkowo zbagatelizowałem (komunikat w załączniku). Co wykonałem do tej pory, odłączyłem, przeczyściłem wszystkie styki kabli, dysków, płyty głównej, podłączyłem z powrotem( w te same porty). Niestety nic to nie dało. Crystal disk info, wykrywa oba dyski, stan - dobry w obu przypadkach. Dodatkowym objawem jest to że windows dłuuugo się włącza. Pytanie brzmi co jeszcze mogę zrobić żeby zdiagnozować problem? Jakich jeszcze narzędzi użyć? Słyszałem o free raid recovery, niestety ten program ma problem z wykryciem dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 Hallo, czy na całe forum pękające w szwach od specjalistów nie znajdzie się jeden który by pomógł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...