evald Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Witam. W laptopie Lenovo podczas przywracania systemu do stanu fabrycznego, postęp zawiesza się na 21% i nie chce iść dalej. Dwa razy próbowałem i tak samo. Macie jakieś podejrzenia? Ja myślę, że to może dysk twardy ma problemy? Po uruchomieniu windowsa, komputer tak się zacinał, że nie dało się nic zrobić. Przeskanowałem go AVG Rescue CD ale nic nie znalazł. Teraz próbuje przywracanie systemu i właśnie tak się dzieje. Czy jest możliwośc, że podczas upadku laptopa, właśnie dysk twardy może się uszkodzić? W laptopie Windows 7, OneKey w wersji 7.0, laptop B570e Partycje nie były ruszane, wszystko jest tak jak było. 200 MB na system, ponad 200 GB dysk C, i dwie partycje lenovo. Teraz ściągam ze stron Windows kopię systemu i spróbuję zainstalować system przez USB. Edytowane 4 Września 2014 przez evald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evald Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Error code 0X8007045D podczas instalowania windowsa. Windows nie może zainstalować plików blablabla upewnij się, że pliki są dostępne... wie coś ktoś na ten temat co to może być? Czy może być coś na rzeczy przy sata controller mode w biosie? Mam ustawione AHCI i do wyboru mam jeszcze Compatiable. Uruchomiłem MHDDi teraz tak: na SATA MODE AHCI nie chciał mi znaleźć dysku. Po zmianie na Compatiable znalazł dysk i właśnie skanuje go, ale ma mi to zająć przynajmniej godzinę... ale już na samym początku mam 17 bloków poniżej 500 ms i 6 bad sektory (UNC) (dobrze piszę?) Jeśli ktoś ma coś do dodania na temat mojej realcji LIVE to zachęcam :D (szczęgólnie, czy dobrze kombinuję) Aha, czy coś można odczytać ze SMART'a (w programie MHDD po naciśnięciu F8 - zrobiłem fotkę tych danych)? 15 Bad sektorów i 21 < 500 ms. Oto przyczyna? Edytowane 4 Września 2014 przez evald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...