sadekk Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Chciałbym kupić w miarę budżetowego laptopa za 1800-2000zł. Na forum pojawiają się ciekawe propozycje, jednak chciałbym zobaczyć czy może jest pod moje wymagania coś ciekawszego niż do tej pory znalazłem 1)Kwota na zakup laptopa: 1800-2000zł 2)Rozmiar matrycy: 15,6 3)Główne zastosowanie: programowanie 4)Miejsce użytkowania: dom / często przenoszony 5)System operacyjny: brak - docelowo linux 6)Preferencje/oczekiwania: Laptopa zamierzam używać do programowania. Zależy mi bardziej na komforcie pracy, niż osiągach. ramu wystarczy 2-4gb, procesor dobrze gdyby nie gorszy niż i3, koniecznie dysk SSD (120GB), najlepiej matowa matryca. Chociaż nie chciałbym kierować się tym przy wyborze, to wymarzona opcja najlepiej w miarę lekka i "cienka" 7)Własne propozycje: http://www.x-kom.pl/p/185232-notebook-laptop-15-6-asus-x550cc-xo072-i3-3217u-4gb-128ssd-dvd-rw-gt720.html - ta seria podoba mi się pod aspektem lekkosci i wyglądu + matowa matryca. Niestety słabszy i3 (chyba najlepszą dla mnie opcją byłby ten model ze słabszą grafiką a lepszym procesorem :(), słyszałem że asusy mają słabe baterie? http://www.x-kom.pl/p/203344-notebook-laptop-15-6-lenovo-g510-i3-4100m-4gb-1201000gb-dvd-rw.html - bez fajerwerków, ale super tanio. Właściwie byłby ok gdyby nie błyszcząca matryca. Jeśli ktoś byłby w stanie zaproponować coś pasującego lepiej pod moje wymagania to byłbym wdzięczny. Edytowane 5 Września 2014 przez sadekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 Lenovo G500h z procesorem i3, 4GB RAM, dyskiem SSD i matową matrycą. Laptop posiada zintegrowaną kartę intela więc nie będzie problemów ze sterownikami pod linuxem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadekk Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 Lenovo G500h z procesorem i3, 4GB RAM, dyskiem SSD i matową matrycą. Laptop posiada zintegrowaną kartę intela więc nie będzie problemów ze sterownikami pod linuxem Szczerze mówiąc, to nie wiem jak przeoczyłem ten model, bo wydaje się spełniać moje warunki. Ew. pytanie, czy w tych lenovo są w miarę przyzwoite baterie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 Bateria ma standardową pojęmność a więc średnio ~3:30h normalnej pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadekk Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 Bateria ma standardową pojęmność a więc średnio ~3:30h normalnej pracy Ok, dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...