L600 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Witam, parę dni temu kupiłem nowy komputer, zainstalowałem system i zaraz po uruchomieniu komputera dostaje BSOD'a z błędem video memory management internal. Powtórzyło się to już wielokrotnie. Najłatwiej wywołać go kiedy ustawie w biosie ultra szybkie uruchamianie komputera. Przed wystąpieniem błędu można zauważyć, że ekran logowania jest przesunięty i po paru sekundach wraca na środek ekranu, jeśli tak się stanie wiem, że po wpisaniu hasła będę miał błąd. Tutaj umieszczam minidump. Podzespoły: Procesor: CORE I5 4690 Płyta główna: GA-Z97-D3H Karta graficzna: Gigabyte Radeon R9 280 Dysk twardy: Intel SSD 520 120 GB, WD Blue 1TB Pamięć ram: 2x 4GB G.Skill 2133 MHz CL9 Zasilacz: SilentiumPC Vero L1 500W Jest to praktycznie jeden z zestawów na sierpień ze strony PurePC, jedyna zmiana to płyta główna i dysk SSD. Z góry dziękuję za jakieś informacje ponieważ staram się rozwiązać problem 3 dzień i nie udaje mi się znaleźć rozwiązania. Pozdrawiam, Łukasz PS. Problem rozwiązany. Błąd był spowodowany instalacją windows'a na tablicy MBR a nie GBT jak to jest wymagane przy UEFI. Z tego powodu przy ultra szybkim rozruchu komputer nie ładował się poprawnie. Edytowane 9 Września 2014 przez L600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsychCor3 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Mam taki sam problem, tylko czy aby na pewno powyższe rozwiązanie go załatwi? Ów komunikat zazwyczaj pojawia się raz zaraz po uruchomieniu komputera, a później (nawet jak wielokrotnie uruchamiam ponownie system) już nie daje o sobie znać. Dodam, że komputer nie ma jeszcze tygodnia. Jednak jeżeli miałbym już przekonwertować partycję z MBR na GBT to moje pytanie brzmi, czy jeżeli zrobię to na dysku na którym jest sam system (win 8.1, a dysk do SSD Kingston'a), to czy muszę to samo zrobić na drugim dysku (HDD) tj. WD 1TB? Edytowane 17 Czerwca 2015 przez PsychCor3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...