arthi Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Kurcze no, na forum divx nie chca mi odpowiedziec (kasuja watek) widocznie odpowiedz jest oczywista, albo gdziej juz na forum, w kazdym razie nie potrafie jej znalesc. Moze mi ktos pomoc. Mam film Cradle 2 The Grave, na dwoch kompaktach po prawie 750MB kazdy, a obraz jest fatalny. Mozna cos z tym zrobic, czy niestety wsztstkie MPEG tak maja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jesteś pewien że to jest mpeg2 a nie mpeg. Ale sądząc po wielkość - 2 CD to nawet jeśli jest to mpeg 2 to jakość nie będzie najlepsza bo żeby zmieścić film na 2 cd to trzeba zmniejszyć mu rozdzielcześć i jakość. Jak byś miał film o wielkości 4 GB i byłaby zła jakość to wtedy na pewno było by coś nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 acha, czyli wniosek jest prosty, nie ma sensu ogladac filmow zapisanych (czy jak to sie zwie) w formacie MPEG (MPEG-2) zajmujacych po 700MB bo jakosc takich filmow daje duzo do zyczenie....dzieki za odpowiedz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_Man Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Dodam jeszcze że jest to pewnie screener :P i dlatego jakość jest do bani... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Jest to proces nieodtwarzalny. Jezeli film jest kiepowato skompresowany to niczym juz go nie poprawisz. Np. to tak, jakbys chcial pobita szybe poskladac. Odwrotnie, owszem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Nieprawda, coś się zawsze da zrobić, np. w VirtualDub'ie spróbować filtrów może coś pomoże. A tak jak pisze Z_Man to pewnie screener i dlatego taki kiepski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Proponuje sciagnac ten film w wersjo DVD screener, na 1 cd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Tak, Crazy_Ivan... Ty bys napewno zrobil DVDScreenera z lipnego Screnera (rasowej kinowy), uzywajac jedynie filtrow VD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Co się ciągle czepiasz (żeby jeszcze z sensem :evil: ) przecież nie napisałem że uda się zrobić super jakość, tylko ją troche poprawić - naucz się czytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Nie czepiam, ale pomysl: Jak film jest lewy, to i tak bedzie lewy cokolwiek bys z nim nie kombinowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 A mi sie cos tak wydaje ze te mpeg2 to bedzie poprostu SVCD (480x576 MPEG2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...