Witchhunter Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 nie trzeba liczyc :wink: Przyklad. Jesli w pokoju temperatura powietrza o wilgotnosci 95% wynosi 30C, to jesli przewod w ktorym plynie woda osiagnie 29,1C to zacznie sie na nim skraplac woda :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ... o wlasnie wiec jesli mieszkasz w bloku i kiedykolwiek miales do czynienia z grzybkiem na scianie (efekt wlasnie przemarzania i wykraplania sie wody) to z duza doza prawdopodobienstwa mozna stwierdzic, ze woda tez sie skropli na odslonietych elementach wc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Spoko ta tablica z temp. :) Jesli chodzi o mój projekt (Balkonowy) ktosik tam napisal ze felerem bedzie to ze nie bede mógł kompa przenosic , ale ja nie mam takiej potrzeby bo w innym miejscu komp nie moze stac :) No już o tym projekcie myśle z bratem jak to wykonac tylko martwi mnie te uszczelnianie proca przed skraplaniem boje sie troche tego robic tym silikonem i pianką , a jak sie wkurze to kupia se gotowe WC w 4max :) ino blok sobie sam wykonam bo mnie taniej wyjdzie i bedzie ładniejszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ja tak pisalem. Wedlug mnie komputer ma byc uniwersalny. Nigdy nie wiesz czy nie bedziesz musial go kiedys przeniesc. A co wymysliles z wiatrakami? Zmienna pogoda i wilgotnosc niestety im nie sluza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ja tak pisalem. Wedlug mnie komputer ma byc uniwersalny. Nigdy nie wiesz czy nie bedziesz musial go kiedys przeniesc. A co wymysliles z wiatrakami? Zmienna pogoda i wilgotnosc niestety im nie sluza. Akurat w moim pokoju juz nie ma lepszej mozliwosci ustawienia komputera bo on jest zleksza nieustawny i w tym miejscu co stoi to jest jedyne dobre, a wiatraczki mam takie 2 fajne przemysłowe (zasilane 24V)ze wilgoc i pogoda ich nie ruszą mam nadzieje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 zaden wiatrak nie jest za bardzo przeznaczony do pracy pod wplywem warunkow atmosferycznych cos mi sie widzi :D (moze poza samochodowymi do chlodnic) a jakie masz? powinny smigac ladnie na 12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Wentylatory są z jakiejs maszyny co kiedys była w moim zakładzie pracy , wiem ino tyle ze słuzyły do chłodzenia jakiegos pulpitu sterowniczego bo sie grzał strasznie i robiły tylko przepływ powietrza pod nim i wymontowali to chopcy z remontu jak maszyna szła na złomowanie a jakiej firmy to nic nie wiem nic nie pisze na nich i strasznie zakurzone są ale chodzą w miare cicho. Dzis jezdziłem za chłodnicą i mówie sobie a wstapie do motoryzacyjnego i spytam sie ile jakas nowa kosztuje miedziana no i babka mi wyciagła z magazynu ale nagrzewnice bo chłodnic nie mieli i to była do poloneza atu i mówi mi tylko 350 zł :)) a ja jej mówie to ja juz sobie na szrot pojade :) a ona mi mówi ale tutaj ma pan gwarancje ze jest szczelna i takie tam a ja jej ze ja nie chce do auta tylko do komputera i jej szczena opadła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 ja moje fc izoluje armaflexem (przy samym parowniku musze dawac i 2 warstwy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 ja miałem dmuchawy samochodowe fajna sprawa a jak lukas ty chcesz przenieść biga chiefteca 25kg to nie tak łatwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 [...] jak lukas ty chcesz przenieść biga chiefteca 25kg to nie tak łatwo:arrow: sorry, ze sie wtrace, ale z przenoszemiem chiefteca big towera ~25 kb nie ma problemu. sam posiadam taka bude, wc w srodku i wszystko jest mobilne. gdy chce gdzies isc z kompem, odkrecam boczne scianki i lapie bude za te dwie listwy (z jednej i z drugiej strony), ktore przechodza wzdluz obudowy (na wysokosci 1/2 budy) - chyba uzytkownicy chieftec'ow beda wiedzieli o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Szczescie ze Chiefteci sa tak mocne. Moja wazy 35kg i jakos jeszcze zyje (moj kregoslup juz troche gorzej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...