Skocz do zawartości
Dalton

WC na balkonie :)

Rekomendowane odpowiedzi

... o wlasnie

wiec jesli mieszkasz w bloku i kiedykolwiek miales do czynienia z grzybkiem na scianie (efekt wlasnie przemarzania i wykraplania sie wody) to z duza doza prawdopodobienstwa mozna stwierdzic, ze woda tez sie skropli na odslonietych elementach wc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko ta tablica z temp. :) Jesli chodzi o mój projekt (Balkonowy) ktosik tam napisal ze felerem bedzie to ze nie bede mógł kompa przenosic , ale ja nie mam takiej potrzeby bo w innym miejscu komp nie moze stac :) No już o tym projekcie myśle z bratem jak to wykonac tylko martwi mnie te uszczelnianie proca przed skraplaniem boje sie troche tego robic tym silikonem i pianką , a jak sie wkurze to kupia se gotowe WC w 4max :) ino blok sobie sam wykonam bo mnie taniej wyjdzie i bedzie ładniejszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak pisalem.

Wedlug mnie komputer ma byc uniwersalny. Nigdy nie wiesz czy nie bedziesz musial go kiedys przeniesc.

A co wymysliles z wiatrakami? Zmienna pogoda i wilgotnosc niestety im nie sluza.

Akurat w moim pokoju juz nie ma lepszej mozliwosci ustawienia komputera bo on jest zleksza nieustawny i w tym miejscu co stoi to jest jedyne dobre, a wiatraczki mam takie 2 fajne przemysłowe (zasilane 24V)ze wilgoc i pogoda ich nie ruszą mam nadzieje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaden wiatrak nie jest za bardzo przeznaczony do pracy pod wplywem warunkow atmosferycznych cos mi sie widzi :D (moze poza samochodowymi do chlodnic)

a jakie masz? powinny smigac ladnie na 12v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentylatory są z jakiejs maszyny co kiedys była w moim zakładzie pracy , wiem ino tyle ze słuzyły do chłodzenia jakiegos pulpitu sterowniczego bo sie grzał strasznie i robiły tylko przepływ powietrza pod nim i wymontowali to chopcy z remontu jak maszyna szła na złomowanie a jakiej firmy to nic nie wiem nic nie pisze na nich i strasznie zakurzone są ale chodzą w miare cicho. Dzis jezdziłem za chłodnicą i mówie sobie a wstapie do motoryzacyjnego i spytam sie ile jakas nowa kosztuje miedziana no i babka mi wyciagła z magazynu ale nagrzewnice bo chłodnic nie mieli i to była do poloneza atu i mówi mi tylko 350 zł :)) a ja jej mówie to ja juz sobie na szrot pojade :) a ona mi mówi ale tutaj ma pan gwarancje ze jest szczelna i takie tam a ja jej ze ja nie chce do auta tylko do komputera i jej szczena opadła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] jak lukas ty chcesz przenieść biga chiefteca 25kg to nie tak łatwo

:arrow: sorry, ze sie wtrace, ale z przenoszemiem chiefteca big towera ~25 kb nie ma problemu. sam posiadam taka bude, wc w srodku i wszystko jest mobilne. gdy chce gdzies isc z kompem, odkrecam boczne scianki i lapie bude za te dwie listwy (z jednej i z drugiej strony), ktore przechodza wzdluz obudowy (na wysokosci 1/2 budy) - chyba uzytkownicy chieftec'ow beda wiedzieli o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi