wronaop Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Z racji, iz nie mam pojecia czy karta graficzna asus eah5850 wyszla juz z uzytku czy jeszcze mozna jej pouzywac, planuje przeznaczyc 2000-3000, gora 4000 zlotych na komputer do grania/modelowania. Nie ukrywam, ze jest to sprzet daleko przyszlosciowy i chcialbym, aby starczyl na pare najblizszych lat. Generalnie najbardziej zalezy mi na najlepszym stosunku jakosci do ceny. Ewentualnie byloby fajnie, gdyby mobo mialo pare wejsc z tylu (mic, headphones, 3 glosniki). Poki co przegladalem gotowe sety z wrzesnia i jeszcze na nic specjalnego sie nie zdecydowalem. Odnosnie overclockingu'u poczatkowo preferowalbym nic nie ruszac, moze po ~2 latach. edit: Widze, ze jest tu duzo dosc nowych tematow, z podobna tematyka, jednak zalezy mi na duzej rozbieznosci opinii, powtarzajace sie czesci uznam za najbardziej cenione i warte uwagi Intel > Amd? Edytowane 13 Września 2014 przez wronaop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Napisałeś ze max 4tyś, wiec zaproponuje coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/6GE6O/ Edytowane 13 Września 2014 przez dolar444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronaop Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Nie do konca jestem pewien co do dyskow TB, az tak duzo miejsca nie jest mi potrzebne, jednak dziekuje za opinie. Odnosnie RAMu nie jestem jeszcze przekonany czy 8gb w dualu czy 8gb single, zeby w przyszlosci ewentualnie dokupic drugie 8 i miec 16 w dualu, ale to akurat najmniejszy problem. 4k to absolutne maximum, gorna granica Edytowane 13 Września 2014 przez wronaop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronaop Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Jestem otwarty na wszelkie sugestie. Decyzje podejme najwczesniej jutro wieczorem edit grafika jednak tez do wymiany Edytowane 13 Września 2014 przez wronaop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...