shar3ki Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Problem przedstawia sie nastepująco : Posiadam plytke dfi ad77 infinity oraz pamiatki geile 400 value. W biosie gdy wszystko ustawione jest domyslnie to chodzi ok, ale gdy zaczynam cos zmieniac przy ramie to lipa. Pierwsze co moge zmienic to czestotliwosc i domyslnie jest ona ustawiona na spd ( inne opcje 266,333,400). Ale nie w tym tkwi problem. Problem zaczyna sie gdzy pruboje zmienic timingi z spd na jakis tryb performance lub manual - gdzie sam je ustawiam. Magistrale mam 133 wiec myslalem ze spod spd to tez pamitki beda na 266 i bede mogl poscic wysokie timingi. A tu taka niespodzianka ze kazde onizenie timingow nie pozwala uruchomic windy. Probowalem tez ustawic czestotliwosc na 333 lub 266 nie spd i poscic timingi nizej lecz takze bez rezultatu. W windowsie Xp przy ladowaniu blue screen a w 98 jakis konflikt. Co mam zrobic by poscic synchronicznie z prockiem na dobrych timingach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Te Geile To 256 czy 512MB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Ja sam swego czasu pytałem się o te pamiątki bo zastanawiam się nad zmianą właśnie na te Geile, http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=334...highlight=512mb ale niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 popatrz w specyfikacje pamieci jakie timingi wytrzymują - z geil jest tak że nie zejdziesz poniżej tych timingów - choć byś dał 266 to musza być timingi takie jak dla 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shar3ki Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 No to by rozwiązywalo problem , ale to strasznie dziwne ze pamiatki nie chca przyjac innych timingow jak te domyslne, gdybym to wiedzial wczesniej zdecydowanie kupilbym twinmosy a teraz pozostanie chyba tylko sprzedac je na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...