devReselt Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2014 Siema mam problem, podczas sprawdzania gry na http://www.systemrequirementslab.com/cyri pokazało mi ze mam tylko 64mb karta graficzna i to jest dziwne bo w specyfikacji kompa pisze ze mam max 256mb i teraz mam takie pytanie czy można zmienić wartość 64mb na 256mb? Moja karta Intel® G41 Express Chipset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2014 Możliwe że karta ma tylko 64MB własnej pamięci a te dodatkowe 192MB bierze z ramu systemowego albo w ogóle całość bierze z ramu systemowego . A ilość ustawionej pamięci sprawdzisz w biosie płyty , teoretycznie karta może obsłużyć do 1,7 GB choć to zależy od płyty ( w chipsecie G41 jest karta X4500 ) . Choć to i tak nie wiele da - nie zależnie czy karta ma 64 mb czy 1,7GB pamięci i tak będzie bardzo wolna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2014 IMHO raczej ma dynamicznie alokowaną ilość pamięci i jak nic się nie dzieje, to bierze tylko 64 MB, a więcej pod obciążeniem (stąd "max 256 MB"). Co i tak nic nie zmienia, bo do grania się to nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...